KØKKEN- OG SKÆREHAVEN ER KLAR

Den sidste ugestid blev køkken- og skærehaven gjort færdig. Jeg har sået nogle grønsager og sommerblomster for en ugestid siden og nu er de første spirer begyndt at titte op.
I sidste weekend begyndte arbejdet med at dække imellem bedene med ukrudtsdug og køre perlesten på. Desværre blev jeg nedlagt af en fæl hoste og efterfølgende en forkølelse, så jeg har ikke haft energi til at hjælpe Flemming særlig meget.
Vi løb tør for den gode ukrudtsdug og måtte holde en naturlig pause..., men på Kr. Himmelfartsdag var Flemming igang igen.
Igår havde jeg det godt og gik igang med de sidste ting som indretningen af pottebord, lidt siddepladser og pynt. 

Jeg har heldigvis mange sjove og gode ting fra haven i Bagsværd og imens jeg rykkede tomme lerpotter på plads dukkede ideerne op til hvilke ting der skal stå her - deriblandt betonstolene og de rustne fisk - pludselig var det logisk, at de skulle stå i hjørnet her.
Det er blevet så flot og står som et skønt og sammenhængende haverum.

Indholdet af bedene tager vi, når planterne er længere fremme, men forrest i dette bed står altså asparges.
De to skildvagtskure indeholder de vigtigste haveredskaber, opbindingssnor, gødning og græsfrø - lige de ting som er gode at have inden for få meter i en have. Jeg synes at de er supercharmerende og ikke mindst praktiske. Jeg har købt dem hos Den Engelske Gartner som der er link til ude i højre side. Jeg synes at det er sjovt når man finder noget som er specielt og det er de her ihvertfald.
Plads til insekter
I forlængelse af køkkenhaven skal der plantes frugttræer og bærbuske. Jeg har allerede én frugtbusk som jeg købte for et par år siden - en opstammet stikkelsbærbusk. Den var på plantehotel vinteren over og da jeg hentede den (og de andre træer) var den allerede fuld af stikkelsbær, som nu er tæt ved at være modne.
Stikkelsbær minder mig om min barndom og somre i solskin, hvor vi rev arme og ben til blods, for at komme til de søde modne behårede bær - uhm...

Kommentarer

 1. Er du da vimmer, som det ser godt ud :-) Hvor er det vel gennemtænkt og lækkert lavet.
  Fortsat god arbejdslyst (håber, du er helt rask).
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, din kommentar glæder mig. Det er ren luksus at lave en have helt forfra selvom det er et meget stort arbejde:-)

   Slet
 2. Det ser flot ud og virker jo ikke tomt mere, men der er også allerede kommet meget i haven. Flotte højbede - godt du er frisk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :-) Det betyder også virkelig meget at vi har den flotte hæk omkring haven. Glæd dig til mit næste indlæg, for jeg har været på træ-indkøb :-)

   Slet
 3. Det går meget stærkt med at for anlagt jeres have. Flot er det!

  SvarSlet
 4. Hei Lisbeth.
  Så flott det blir. Dere er flinke.
  Flotte redskapsskjul. Godt du er frisk igjen.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
 5. Hei Lisbeth.
  Flotte høybed! Godt dere er to om arbeidet, det gjør det hele enklere:-)
  Bra jobbet.
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlet
 6. Hvor er det smukt, i er simpelt så myreflittige :o) Og hvor er det altså bare fint med betonstolen og fiskene, de passer jo perfekt der. Nogen gange så kan det bare føles med det samme at det er rigtigt og at haven selv hjælper til med at indrette.
  Har du tid og lyst så har jeg en plads ledig til Kolding på Onsdag.
  Kærlig hilsen fra Linda

  SvarSlet
 7. Det er blevet så utrolig flot - og dejligt praktisk med dine to skildvagtskure og højbedene. Godt at du er frisk igen!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)