DEN NYE HAVE #1 - HAVEPLANEN

Nu er det vidst på tide at løfte sløret for haveplanen som den ser ud nu. Jeg håber at billedet er nogenlunde ok - under alle omstændigheder skulle det være muligt at se de overordnede linjer.Klik på billedet for at se forstørrelse
Hvis vi starter til højre i billedet kommer vi ind ad en bred indkørsel, dette er østsiden af grunden.
Hen foran skuret kommer vi ind i køkkenhaven med rektangulære højbede i rust. Belægningen er ikke helt lagt fast, men det bliver slotsgrus eller perlegrus.
Jeg har besluttet at tiden igen er inde til køkkenhave og det bliver noget af det første som jeg går igang med, når vi er flyttet ind.
Køkkenhaven stopper for enden af skuret og her kommer en opdeling med stolper og espalierede frugttræer.
Langs huset vil der gå en grussti imellem bede beplantet med træer, buske og stauder. På højre side lige efter stolperne kommer der frugtbuske og dahlia.
Terrassen bliver af træ og ud for denne bliver der et langt hvidt bed. Det hvide bed får vi udsigt til fra de store vinduespartier i stue-alrummet.
I baghaven bag det hvide bed er der plads til et bed med træer og rosenbuske.
Fra drivhuset som ligger i vestfacaden bliver der udgang og udsigt til et spejlbasin og to nogle L-formede staudebede. Bag bedene planter jeg hæk til vægge.
Bag hækkene og i resten af området op imod naboen mod vest, bliver der græs som på sigt bliver uklippet med klippede stier igennem.

Kommentarer

 1. Det lyder så smuk!
  Hvor må det være sjovt at have muligheden for at forme en have helt efter sit eget hoved.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er spændende at starte helt fra en tom grund og forme haven.

   Slet
 2. Din plan virker simpelthen så logisk og naturlig, og haven indrammer huset vældigt fint på grunden, som egentlig har en lidt speciel form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for din kommentar Marie, tak for den:-)

   Slet
 3. Det bliver spændende at følge med i din helt nye have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig og jeg forventer nogle af dine frø skal i jorden i højbedene i år :-)

   Slet
 4. Hei Lisbeth.
  Dette ser spennende ut. Blir moro å følge deg fremover.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise.
   Tak, jeg glæder mig også til at vise flere detaljer og inden længe skal jeg jo igang med det hårde arbejde :-)
   God aften til dig fra Lisbeth

   Slet
 5. Det lyder som en super plan, spændende og meget lækker, men også ligetil. Det bliver spændende at at følge!
  God aften:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette
   Jeg er meget spændt på hvordan det bliver at udføre planen for der er MANGE tidsler og mælkebøtter i jorden.
   God aften til dig også:-)

   Slet
 6. Ja det ser godt ud. Jeg tænkte straks, da der stod vand, at I nok igen skal have et spejlbassin, det kan jeg godt forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du tænkte lige nøjagtig rigtigt, Lisbeth, det kan jeg ikke undvære mere. Oprindeligt havde jeg betinget mig, at mit gamle spejlbassin ikke indgik i hushandelen, men jeg orkede ikke at tage det med mig da det kom til stykket. Jeg finder desværre aldrig så stor en jernring igen, det var jo ret kompliceret, så nu går jeg nok med et kvadratisk spejlbassin i stedet:-)

   Slet
 7. Jeg kan godt lide din haveplan, den er så dejlig enkel, men giver alligevel mulighed for at skabe nogle fine haverum. Jeg synes også, at den udnytter grunden godt. Det er fint med symmetrien i planen, og jeg synes, den hvide have har en fin placering.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna, jeg glæder mig meget til at få udsigt til den hvide have, jeg blev aldrig træt af at betragte min gamle hvide have, man har fornøjelse af den på alle årstider og alle tider på en dag, fordi den altid lyser op :-)

   Slet
 8. Hvor er det spændende endelig at se planerne. Det ser meget gennemtænkt ud, og du får plads til rigtig meget forskelligt :-)
  God arbejdslyst- du må glæde dig ekstra meget til forår i år.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja du kan tro jeg glæder mig, men jeg har også lidt angst for arbejdsbyrden :-) Nå det er jo det jeg ikke kan undvære, haha!
   Jeg får plads til rigtig meget forskelligt og det er jo fedt at der sker noget når man færdes i haven:-)

   Slet
 9. Kære Lisbeth, Det ser godt ud, jeg har jo også fulgt med på IG. Det bliver jo det bedste ved det hele, ar komme i haven og jorden. Huset klarer håndværkerne jo, og når det først står færdigt er der jo ikke så meget at lave i et nyt levehus. Men haven vores trofaste partner, der er altid plads til flid og måske også en kop kaffe. God videre tegnelyst og armchair gardening.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, det bliver i haven al arbejdskraft skal lægges og heldigvis kan jeg trække lidt på Flemmings muskler, når der ikke skal gøres noget på huset :-)

   Slet
 10. Det ser spændende ud - kan godt lide dine forskellige haveelementer og elsker ideen om den hvide have lige ved træterrassen og med udkig fra alrummet. Det lyder dejligt med køkkenhave også :) Mange hilsner

  SvarSlet
 11. Det lyder godt nok spændende at starte helt fra bunden og så med din enorme viden om blomster og planter i det hele taget.
  Det bliver med garanti en smuk have.

  Klem og smuk dag
  Charlotte

  SvarSlet
 12. Det ser da rigtig spændende ud. Anlægger I selv det hele, eller får I folk til det grove?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sent svar.... undskyld. Vi får folk til noget af det grove, som jeg lige har skrevet om :-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)