REJSEN TIL ENGLAND #2 CHARME PÅ SISSINGHURST

Sissinghurst er charmerende på alle fronter og nu hvor jeg sidder og vælger billeder derfra, er der bare så meget skønt som jeg har lyst til at dele.
Gamle frønnede bygninger med tårne, kviste og gesimser, klatrende planter, stakitter der afgrænser mindre områder, de tæt beplantede og meget frodige blomsterbede og de skarpt skårne græsplæner og vilde udenomarealer med langt græs og vildeblomster, er for mig indbegrebet af Engelsk Cottagegarden - og drønhyggeligt at færdes i.
Jeg tror nu ikke at der er så meget der er overladt til tilfældigheder, men det føles sådan, når man ser planter som stikker ud fra sprækker i murene der omgiver haverummene.
Erysimum
Bakkestjerne - når først den slår sig ned er den en trofast selvsåer.
Ved cafeteriet og butikken er der plantet hhv. sommerblomster og grøntsager i store trug og jeg gad godt vide hvilken næring de putter i jorden, for der er en frodighed overalt.
Køkkenhaven er et kapitel for sig og det er virkelig interessant at se hvilke planter de har plantet  sammen, dels for at udnytte pladsen til tidlig og sene/ høje og lave grøntsager, men også for i nogle tilfælde at holde bestemte insekter fra en afgrøde. Behøver jeg at fortælle, at jeg traskede op og ned af rækkerne? Jeg elsker at se en god køkkenhave, barndommens haveliv fornægter sig ikke.
Salater
Bønner og ærter
En tur ad stier rundt om Sissinghurst blev det også til og her var dejlig svalende skygge under træerne og derefter gik vi igen ind og kikkede på de smukke haverum og bedene.
Vi havde afsat hele dagen og det var så rart at have tid til at suge indtrykkene til sig op til flere gange. Vi havde tid til at sidde rundt omkring og nyde det og selvom der var mange besøgende føltes det ikke sådan.
Sissinghurst Garden og udstillingerne dér gjorde et stort indtryk på mig og jeg havde en drøm af en dag. Jeg har været en uge om at få dette indlæg færdiggjort, simpelthen fordi jeg kom til at fordybe mig i historien om Vita og Harold og Sissinghurst flere gange.

Kommentarer

 1. Hvor er det smukke billeder! Jeg kan bestemt godt forstå din glæde ved Sissinghurst og Engelsk Cottagegarden. Bygningernes lette forfald er også utrolig malerisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja det er morsomt vedr. bygningers forfald, det er charmerende at se på, men ikke at bo i, hvis man tænker økonomisk:-)

   Slet
 2. Hei Lisbeth.
  Å for noen flotte bilder. Jeg kan godt tenke meg at du nøt dagen til fulle. Har litt sans for at det kanskje kan se tilfeldig ut, selv om det nok ikke er det. Flott kjøkkenhage.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne-Lise, ja jeg nød virkelig den dag fuldt ud :-)

   Slet
 3. Hvor ER det charmerende med bygningerne i kombination med vildtvoksende planter.
  Det må have været en dejlig dag at gå rundt i de kulisser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en virkelig dejlig dag og det var så godt at vi havde afsat dagen til det og derfor havde rigtig god tid :-)

   Slet
 4. Hvor er det smukt - noget meget regelret, andet mere tilfældigt på den styrede måde. De gamle mursten giver meget til stedet. Og det nederste billede med det gamle plankebord og buketten afrunder dit indlæg på smukkeste vis.
  Tak for rundturen!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Englænderne kan helt sikkert noget. Velbekomme mht rundturen og tak fordi du ville med :-)

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Fina bilder från en vacker trädgård och en fantastisk köksträdgård.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel, tak, det er helt sikkert en fantastisk køkkenhave og meget inspirerende :-)

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)