Travlhed

Her er travlhed på matriklen. For selvom der stadig er en lille måned til Havefestival og min åbne have så har jeg nogle ting/projekter som jeg gerne ville have klar i god tid.

Vi plejer at klippe hække i juli, men i år ville jeg gerne have det overstået før Sct. Hans og derfor har Flemming klippet hække i denne weekend. Så når jeg så flot skriver "vi" tja så må jeg med skam melde at jeg ikke har kunne deltage i det arbejde i nogle år. Mine arme vil ikke mere de tunge løft...

Jeg har så ordnet stier og kanter i forhaven og det var en større opgave end jeg havde regnet med.

I får ingen billeder af forhave og hæk i denne omgang, men det skal nok komme.
Men billeder af den smukke rose 'Arvensis Splendens' som fylder pænt på pergolaen i forhaven, det skal I have.

Og her den samme op mod en hvid himmel

I drivhuset og på fliseterrassen er jeg kommet "på plads" efter at murerne er blevet færdige med fugearbejdet. Jeg har haltet gevaldigt bagefter med udplantning af sommerblomsterne, men de kommer jo nok igang, nu hvor de er plantet ud i bedene - bedre sent end aldrig.

De lyserøde stauder er kommet rigtig godt igang - især slangeurt, som jeg har mange steder. Jeg er vild med den staude og selvom den breder sig meget, vil jeg ikke undvære den i haven.

Valmuen 'Pattys Plum' er så fin lige nu - dog er farven mere blommefarvet end på dette foto.

Lægebaldrian sår sig flittigt, og den har jeg også mange steder lige nu. Den dufter så skønt at selv jeg, som har dårlig lugtesans, næsten dåner når jeg mærker duften.

I det hvide bed er der dukket en anden baldrian op Valeriana pyrenaica. Den er lyserød og hører jo ikke til i det hvide bed, men det er en skattet plante her i haven, så den får lov at blomstre her.

Inde fra stien i det hvid-gul-grønne bed lyser de limegrønne farver i Lodden løvefod og Matrem.

Det er straks mørkere og mere jungleagtigt, når man kikker i den anden retning.

Kommentarer

 1. isbeth.Sikke da en smuk rose.Viser også mine første roser.Og var en tur i Tivoli idag.Min første tur til staden i et halvt år.
  Slangeurt har jeg også. Den er bare så fin.Du skal nok nå det hele inden din åben have.Og her må jeg betale mig fra at få klippet min lange hæk.
  Gitte kommer og fejre min runde fødselsdag de 24/6.Og vi har købt billetter til CPH denne dag.Håber vi mødes i Valby.Og jeg har sat kryds i kalenderen til din åbne dag.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette, jeg er på vej over på din blog:-) Det var dejligt med en Tivolitur, tror jeg.
   Det bliver helt sikkert en dejlig fødselsdagsoplevelse du får sammen med Gitte. Jeg er der jo også d. 24/6 så måske mødes vi, det er jo ikke til at vide hvor mange mennesker der kommer.
   Om ikke andet så håber jeg vi ses her i haven d. 9/7, du er hjertelig velkommen:-)
   Knus til dig.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.
  Det er en vidunderlig rose du har, den lever jo fuldstændigt op til sit navn.
  Det ser rigtig fint ud alle steder du viser, og jeg synes nu også det lyder som om, du nok skal nå, at få styr på haven. God arbejdslyst med det.
  Måske ses vi til CPH? Helle (Blomsterhatten) og jeg, kommer både onsdag og torsdag.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den rose er fantastisk. Jo jeg skal nok få styr på det hele og heldigvis kan jeg lide havearbejdet:-)
   Vi ses desværre ikke til CPH, da jeg skal arbejde om onsdagen (øv, men sådan er det). Det lyder fantastisk med to dage til at opleve det hele - I får det garanteret super hyggeligt:-) Jeg skal derind om lørdagen, det bliver spændende!
   Knus

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Det er en utrolig romantisk rose du har og meget frodig. Det ser godt ud. Din have ser smuk og klar ud til åben have. Det er nogle flotte bede, hvor alting er groet godt sammen. Slangeurten er jeg også bare vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte, ja meget romantisk! Haven er faktisk flot også når jeg selv skal sige det, men der er jo altid noget man gerne vil optimere;))

   Slet
 4. Sikken en rose, hvor ser den bare flot ud, det gør alt det andet nu også. Jeg vidste ikke at lægebaldrian duftede, jeg må huske at stikke næsen i min i morgen. Slangeurten er i øvrigt meget populær hos nogle af vores medbloggere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu håber jeg at du har været ude og tjekke duft i lægebaldrian - det er morsomt at du ikke har bemærket det, men det må være fordi rosenduftene overdøver den:-)
   Ja slangeurten er populær kan jeg også se.

   Slet
 5. Smukke, smukke billeder:) Og sikke dog en smuk rose!

  SvarSlet
 6. Jeg får næsten lyst til Have Besøg i din smukke have. Jeg synes det hele er langt fremme hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så velkommen:-) Det kan godt være at det er langt fremme..

   Slet
 7. Slangeurt og lægebaldrian ... dem kunne jeg godt tænke mig. Tak for et inspirerende indlæg, Lisbeth! Og god ny uge til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du kommer forbi en dag kan du få nogle af mig:-) Selv tak, Nana og god uge til dig også.

   Slet
 8. Hei. En nydelig hage har du. Og for en flott rose. Gleder meg til de kommer i gang her i hagen. Ønsker deg en flott dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne-Lise, forhåbentlig går der ikke så lang tid før dine roser blomstrer.
   Flot dag til dig også.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hei Lisbeth, for en vakker rose du har... Og det ser så romantisk ut i din hage, blomstringen har virkelig kommet langt hos deg. Lykke til med åpen hage,

  Klem, Ida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar Ida, ja det er en smuk rose. Det har sat gang i blomstringen at vi fik regn. Tak jeg glæder mig til åben have.
   Klem Lisbeth

   Slet
 10. Hvor er det altså en romantisk rose, du viser her - så lækkert.
  Jeg har også for nylig stiftet bekendtskab med slangeurt (er det det samme som pileurt, eller en større udgave??) og jeg e pjattet med den.
  Du skal da nok komme i mål inden havefestivalen, men ærgerligt når kræfterne ikke helt slår til alle planerne, så har du heldigvis husbonden :)
  Sikke da en redelighed med en lyserød plante i det hvide bed.... ha, ha - sådan må vi nogle gange lige sige PYT - jeg har fået sartlyserøde akelejer i mit hvide bed...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i, den tager prisen for romantik.
   Slangeurt hører under pileurtfamilien. Jeg mener at den tidligere blev betegnet Bistorta officinalis og nu Persiscaria Bistorta ... eller Polygonum Bistorta ... på dansk er den nok mest kendt som slangeurt. Hvis du kommer forbi kan du få en stor klump, for som sagt vokser den villigt:-)
   Ja sikke noget med lyserøde i de hvide bede - godt man ikke er 100% farvefascist;))

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Haven står så smukt, dine bede er så flot komponeret. Arvensis Splendens er godt nok en lækker sag, passer perfekt op af pergolaen. Lægebaldrian blivet vist en ny "must have" her, når der skal laves et nyt bed.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 12. Hvor ser det godt ud med slangeurt, valmue og er det en dronningebusk i baggrunden med tilhørende klematis i matchende farve?
  Og den rose er da for lækker :-)

  SvarSlet
 13. Jeg kan hurtig konstatere, at din have ikke ligner min. Hvor ser den bare fantasisk ud! Vi startede ud med en stor græsplan og et par gamle æbletræer og bygger løbende ud efter lyst og overskud. Nu har vi bygget en rigtig stor terrasse hvor der er plads til mange krukker. Et par højbed med grøntsager er det også blevet til og næste plan er nu et staudebed. Jeg fandt de smukke lyserøde blomster i vores grusgrav her i weekenden men anede ikke det hed Slangeurt! Tak for det ;)

  SvarSlet
 14. Hvor er din have dog bare så frodig og smuk!
  ELSKER din rose. Den oser af romantik og sommer. Lige min stil.
  Elsker at følge med i livets gang i din have :-)

  SvarSlet
 15. Jeg siger som de andre, den rose er da helt fantastisk lækker. Den er jo lige min farve :o) Pileurten/slageurt er også et hit her hos mig. Den er hurtig til at dække bare huller og så passer den til næsten alt.
  Lægebaldrian har jeg haft og det gik altså ikke, selv om det er 2 år siden den blev hevet op så kommer der stadig planter i bedene. Den er for vild til min lille have.
  Masser af Hilsner fra Linda
  PS. prøver lige om ikke det kan lade sig gøre at komme ind og se din have i år :o)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)