tirsdag den 27. juni 2017

Showhave

Ja, jeg var som mange haveglade mennesker også i Valbyparken og se haveudstillingen CPH Garden. Det var en virkelig god oplevelse og jeg synes at Haveselskabet klarede det så flot! Hjem kom også både et par ting og nogle planter. Desværre var vejret noget omskifteligt og der kom nogle store regnbyger, men under den største regnbyge fandt vi læ i taleteltet netop som Hella Joof skulle tale og hun var meget underholdende.

Jeg tog kun få billeder, men jeg har fulgt flittigt med hos alle jer havebloggere der har vist skønne billeder og beskrevet stemningen derfra, så jeg ved at der er rig mulighed for at læse om de festlige havedage i Valbyparken.

Herhjemme havde jeg haft travlt og forberedt min egen "showhave" og det er den I får billeder fra. 

Det er et par måneder siden jeg blev ringet op af formanden for Bornholms havekreds, som spurgte, om de måtte komme forbi og se min have. Hun var ved at arrangere deres haverejse til CPH Garden. og søndagen ville de bruge på at besøge fire haver.

Jeg sagde ja uden tøven - men da jeg fik at vide at de kom en busfuld, fik jeg alligevel præstationsangst. Havde jeg nu noget at byde på?

Igår søndag kl. 15 standsede bussen her og 45 søde og glade havemennesker myldrede ud. Jeg havde slet ikke forberedt en velkomst eller introduktion til haven, men jeg fik dog budt velkommen med nogle ord om mine (38 år) med haven.

Indgang til baghaven fra portalen - uægte jasmin står i fuld flor.

Her set i modsat retning Rosa helenae 'Lykkefund' er overdådig og det er godt med en solid portal.

Det var så heldigt at solen var dukket op kort tid før gæsterne ankom og jeg kunne gøre siddepladserne indbydende med hynder og tæpper.

Der var tag-selv kaffe og the og selv om gæsterne hovedsagligt gik rundt i haven, var det mit indtryk at de nød at sidde og se fra de forskellige vinkler samtidig med at de kunne hvile benene lidt.

Staudebedene blev beundret for deres blomstrende vildskab. Lige nu blomstrer både stauder og roser og jeg synes selv at de tager sig rigtig godt ud.

Det runde staudebed

Det hvid-gul-grønne bed blev beundret og jeg blev ret stolt af den ros det fik.

Den lysegule gåseurt, Anthemis tinctoria 'Sauce Hollandaise' var en af favoritterne og det er også en af mine. Den kan købes hos Staudemarken.

En anden showstopper er  Celonophium denudatum, som kan købes hos Stovby Stauder

- og ja selvfølgelig både drivhus og spejlbassin beundres. Flere og flere ønsker sig et spejlbassin og jeg vil til enhver tid anbefale at få et. Mit blev lavet i 2011 og vi  er stadig meget begejstrede for at sidde og kikke på det. Et link til anvisning om hvordan det blev konstrueret kan findes ude i sidebaren til højre.

Jeg har aldrig troet, at jeg skulle have en busfuld havemennesker på besøg. De gange hvor jeg har haft åben haven, er gæsterne ankommet på forskellige tider i løbet af dagen, men som I ved er det en fornøjelse at dele haveglæden og det var en meget positiv oplevelse.

Hvis du har fået lyst til at se min have, så holder jeg åben have søndag d. 9 juli fra kl. 11 - 16 

16 kommentarer:

 1. Der er sørme også meget smukt at se på, jeg vil se om jeg kan komme til din åben have, men jeg er bange for at overgartneren/herskabschaufføren har andre tanker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi, jeg håber at du tager turen sammen med Linda det vil være hyggeligt :-)

   Slet
 2. Godaften Lisbeth.Du kan roligt være stolt af din smukke have.Glæder mig meget til din åben have.
  Og hyggeligt at mødes til CPH. sammen med de andre bloggere.
  Dit runde staudebed og spejlbassinet er jo din haves showstopper.
  Vi ses d.9/7 Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, i lige måde. Vi ses :-)

   Slet
 3. Det ser godt ud, de har helt sikkert nydt det. Det er en speciel oplevelse at have besøg af en busfuld haveinteresserede, men også hyggeligt. Over halvdelen finder hurtigt en siddeplads, der sidder de til bussen kører igen, resten vader rundt og kigger og spørger, sådan er min oplevelse af det, mon ikke du har oplevet det samme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg synes at de var interesserede allesammen, men ingen tvivl om at nogle trængte til at nyde haven siddende - jeg var deres fjerde stop den dag og dagen før havde de gået på CPH :-)

   Slet
 4. Din have ser skøn ud, også gode billeder, du har taget, både dem tøt på og de mere oversigtsagtige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg vil prøve at gå lidt tættere på nogle planter, men jeg nyder meget det samlede billede, det er som et maleri for mig :-)

   Slet
 5. Hvor er din have smuk og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at komme og se den denne gang, måske jeg skulle tage Fru Sussinghus med :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at hilse på dig Linda og Fru Sussinghus hvis hun tager turen sammen med dig :-)

   Slet
 6. Hei. For en flott hage. Liker veldig godt bedene dine som er holdt i avstemte farger. Det hvite og gule er flott. Det er nok ikke plass til så mange mennesker i min hage nei. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne-Lise, næ hos dig ville de stå i lag, men jeg er sikker på at de ville nyde dine niveauer og udsigter :-)

   Slet
 7. Tillykke med dit haveshow! Du lyder tilfreds med besøget, så det var jo godt, at du sagde ja uden at betænkte dig så meget. Det hvid-gule bed ER meget lækkert, gode kombinationer. Og spejlbassinet er stadig et hit! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jo jeg var meget tilfreds!
   Jeg sagde ja fordi jeg selv nyder godt af at besøge haver på den årlige havetur sammen med Lene og Nette - det ville ikke være muligt hvis folk sagde nej :-)
   Og jeg var faktisk også beæret over at en havekreds kunne finde det interessant at se min have.

   Slet
 8. GISP! Jeg tror også jeg ville få præstationsangst hvis der skulle ankomme en busfuld til at se min have ;)
  Men dejligt at de fik en god oplevelse, og at du trods alt også havde en dejlig dag.
  Jeg er sikker på at der var MASSER at kigge på.

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails