Mere havearbejde - det er skønt!

2000l champignonmuld står i min indkørsel og venter på at blive fordelt i haven. Jeg plejer bare at købe nogle nogle sække planteskolejord, som jeg fordeler tyndt når stauderne er klippet ned, men i år skal der gerne være til et pænt lag i samtlige bede.

Derfor var det også bare med at komme ud og forsætte med nedklipningen af stauder, hvor jeg slap for en uge siden. 

Med sol og varme som vi har haft idag, går det pludselig stærkt. Forårsløgene vokser hurtigt nu og de kan ikke lide at få jord ned imellem bladene, det skal fyldes på med omhu. Men jeg tror at det bliver godt!

Stauderne er klippet og det runde staudebed er klar til et lag topdressing.

Både jeg og planterne nød det dejlige solskin og som denne Helleborus fik jeg også lyst til at vende ansigtet imod solen, så jeg holdt pause i staudeklipningen og fandt min firmajulegave - en sort trallebænk frem på terrassen.

Ud kom også hornvioler og løgplanter fra sidste weekend - endelig blev det forår på terrassen og forhåbentlig er det slut med hård frost for dette år. Hvor var det dejligt at sidde der og mærke varmen og lytte til en sagte banken fra mejsekassen, hvor der åbenbart var gang i indflytningen.

Jeg håber på en weekend hvor jeg når en hulens masse mere derude og jeg stornyder at være igang derude.

Kommentarer

 1. Det er så skønt at foråret er kommet! Jeg opdagede for nylig at vi bor tæt på en champignonfarm hvor man ret billigt kan hente champignonmuld, og nu har vi fået en trailer, så jeg tænker at jeg skal forbi og hente et læs.
  Det er en pæn bænk! Gad vide om en westie kan hoppe derop og ligge og sole sig ...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så skønt med forårsdage. God tur med traileren - mulden er ikke så dyr når man henter selv:-)
   Vores Vilmer kan ikke hoppe op selv, men han vil SÅ gerne op og ligge - han får en hjælpende hånd for det er så hyggeligt;)

   Slet
 2. Ja vi bliver helt forårskåde i sådan et dejligt vejr, jeg håber, du når alt det du gerne vil her i weekenden, og at vejret er med os alle.
  Lisbeth du har en gang skrevet, at man roligt kan klippe hortensia Limelight ned her i foråret. Ved du om det også gælder for Vanilla Fraise, min trænger nemlig meget til en klipning. De hedder begge paniculata, så mon ikke det er det samme?

  SvarSlet
 3. Jo jeg tror sagtens at du kan klippe vanilla fraiche ned og den blomstrer i år, blot lidt senere end den plejer. Ud med saksen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for svar, men er det ikke for tidligt endnu?

   Slet
  2. Jo det er nok for tidligt lige nu.

   Slet
 4. Jeg venter en måneds tid, så er det sikkert fint :)

  SvarSlet
 5. Åhh sikke en weekend vi får! Haven skal ryddes for lidt ukrudt og græsser klippes ned. Det giver så god energi. Det bliver skønt.

  God arbejdslyst med champosten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sikke en weekend - så fik vi endelig givet den gas:-)

   Slet
 6. Det er deilig når man virkelig kan begynne å nyte hagelivet! Lykke til med toppdekket, det blir godt for bedee dine! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en sand fornøjelse at komme igang derude igen :-)

   Slet
 7. Alle sejl skal sættes til i år🙂 Ved du for resten, hvorfor dine indlæg altid kommer to og to?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie, jeg forstår ikke havd du mener med to og to? Send mig meget gerne et screendump på mail, hvis det er grafisk?
   Jeg oplever det ikke selv, hverken i Safari som jeg anvender eller explorer eller crome som jeg også har testet i.

   Slet
  2. Nåe nu kan jeg se det på din blog!
   Du må have mig to gange i din linkliste.
   Link til min blog kan gå direkte til mit domæne www.countryliv.dk - eller via blogspotadressen. Du kan nøjes med domænenavnet.

   Slet
 8. Og sikke en have du får i år, og sikke en forårsglæde der bare må ud, så fedt:-)))
  Glæder mig til at se din haves vækst i champignonmuld.
  Ha en fantastisk have-dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på hvad jorden siger til forbedringen;) Forårsglæde - ja, jeg har nærmest ikke været til at styre i denne weekend, jeg har lagt voldsomt ud med 1000 l kørt ind og fordelt i bedene.

   Slet
 9. Ikke dårligt med sådan et lag muld i haven. Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer med det. Jeg kan godt forstå, at der blev holdt pause på terrasen. Hvor er det en indbydende en af slags du har dig. Og sikke en dejlig julegave du fik, den passer perfekt ind :-). Rigtig god søndag til dig, tænker at den skal bruges på at køre mere jord ind i haven :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Må jeg spørge ind til hvordan du laver kollagen ovenfor med de fire billeder (1 stort og tre små)?. Mange hilsner Mette

   Slet
  2. Ja det må du da :-) Jeg laver collagen på min iPhone med appen Layout.
   Det er desværre ikke lykkes mig at finde en god app til collager på computeren hvor man kan styre zoom og placering optimalt.

   Slet
  3. Tak skal du have Lisbeth. Jeg har nemlig ikke kunne finde ud af om det var muligt at gøre inde i bloggerskabelonen. Det må afprøves :-).

   Slet
 10. Hej. Det er vist rigtig godt, at bruge champost i haven - det har jeg i hvert fald hørt. Sikken en flot julegave, du har fået, jeg forstår godt,at du måtte holde en pause i solskinsvejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget spændt på om det hele eksploderer af frodighed, men målet er mest at forbedre jorden:-) Ja meget fin julegave, jeg er også glad for den.

   Slet
 11. åh ja - det ER en skøn tid. Sikke lækker dine bede bliver med Champosten - jeg har haft brugt champost i min mistbænk (hvor jeg har salat uden snegle) - men det har en underlig struktur, så jeg tror faktisk det havde gjort mere gavn som topdressing..... er dog lidt dyrt synes jeg

  SvarSlet
 12. En ægte arbejdsweekend har det vist været hos dig, det bliver godt og frodigt i år, med den gode topdressing. Jeg tog turen for to år siden, og ja - det er lidt tidskrævende at lægge det ned mellem alle løgplanterne men bagefter ser det bare så fint ud og det gavner jo utroligt godt. Tillykke med den fine julegave, det er så fint der på din forårsterrasse.

  SvarSlet
 13. Sikke en dejlig dag du har haft. jeg har tilbragt tre timer i haven idag, men her var er en temmelig strid vind (hård vind), men det ødelagde nu ikke min glæde ved endelig at komme i gang med havearbejdet.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)