Storbyens små oaser - Elizabeth Street Garden i NYC

Selv på storbyferie vil jeg gerne have grønne oplevelser, og som allerede fortalt var vi alle fire begejstrede for The High Line.  Om eftermiddagen skulle andre områder udforskes bl.a. Greenwich Village, Little Italy og Soho, hyggelige kvarterer med små butikker, cafeer og ja - jeg havde forberedt mig hjemmefra og søgt internettet for små oaser - og fundet Elizabeth Street Garden.


Som nævnt en skøn lille grøn oase af sin helt egen slags og helt anderledes end The High Line, Battery Park, Hudson River Park og andre arkitekttegnede parker i New York City.

Siden begyndelsen af halvfemserne er haven leaset til og passet af Elizabeth Street Gallery på måned til måned basis. En byfornyelsplan for området har dog siden 2013 truet haven til fordel for byggeri på grunden.
Grunden ligger imellem Elizabeth Street og Mott Street og dette lille åndehul tilbyder en kærkommen pause i storbylivet. 


Mine sønner nyder det i Elizabeth Street Garden.Dette er det eneste grønne område i den tæt pakkede bydel og borgerne samt folk der arbejder i området kæmper for at få lov til at bevare deres grønne plet som trues af nedlæggelse, dette kan gøres ved at overføre grunden til byens Park Department.
Kommentarer

 1. Hej Lisbeth.Det var da en skøn lille oase du havde fundet frem til.
  Dejligt med sådanne steder i storbyer.
  Lad os håbe at den får lov at blive bevaret.
  Da vi var i New York gik vi helt oppe fra Central Park og ned til Battery park........en lang men skøn tur.
  Tak for fine billeder.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der er meget at se i NYC og man får gået mange kilometer på en dag:-) Jeg har også set både Central Park og Battery Park også meget smukke parker:-)

   Slet
 2. ja det drejer sig nok om rigtig mange penge, byggegrunde er sikkert ikke billige, men hvor er det dejligt med sådan en lille grøn plet

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at det er et spørgsmål om penge, men jeg håber alligevel at stedet får lov at blive også fordi det er ret specielt med alle de figurer:-)

   Slet
 3. Det var spændende at læse om og jeg håber da virkelig ikke sådan en skøn park bliver nedlagt. Det ville være en stor skam. Jeg synes, det er så vigtigt med grønne områder i en storby. Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vigtigt med oaser i storbyen også dem som er lidt skæve :-)

   Slet
 4. What a treasure box of a garden. I hope the neighbourhood is successful in keeping it.

  SvarSlet
 5. Sikken dejlig oase. Grønne lommer i storbyen er så vigtige for miljøet og trivslen, så vi krydser fingre for at den ligger der mange år endnu.
  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig vigtigt at bevare de små skæve grønne indslag i storbyerne, så ja vi krydser finger:-)

   Slet
 6. Sikke en dejlig plet at finde i storbyen. :o)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)