Sol i efterårsløvet

Solen stod op og blev her hele dagen på min feriedag torsdag. Hvor heldigt - bare en dag i solskin kan  løfte en feriestemning gevaldigt og jeg får lyst til at dele med hele verden.

Der er stor forskel på hvordan planterne falmer i denne tid og hvor nogle er fuldstændig gule eller brune, står andre med farver og ligner sig selv på en sommerdag.

Hortensia 'Pinky Winky' har ikke været sig selv på noget tidspunkt i år, den har både manglet ordentlig jord i krukken og vand i lange perioder. Sagen er at jeg ikke aner hvor jeg skal plante den og den er træt af at stå i en krukke. Smuk er den alligevel når solen rammer.

Spøgelsestræ (Corokia cotoneaster) fuld af tunge regndråber.


Mit nye lille træ som også står i krukke indtil videre er Pærekvæde (Cydonia oblonga).  Det skinner af guld i morgensolen.


Og tættere på - de gule blade med røde ribber


Den røde hyld (Sambucus nigra 'Black Lace') ser derimod ud som den har gjort hele sæsonen, der er intet tegn på snarligt løvfald.


Rønnetræet Sorbus vilmorinii har få men dejlig lyserøde rønnebær, det blev flyttet for et år siden og er stadig ved at finde sit fundament - jeg venter gerne.


Det andet rønnetræ Japansk røn (Sorbus commixta) købte vi sidste år og det er også igang med at fundere sig. Flot ser det ud mod den blå himmel. 


Under dette træ stod bronzrfennikel i år - her er kun rester af frøstanden tilbage nu.

Blodblommetræerne (Prunus cerasifera 'nigra') er smukke året rundt, men lige nu 


En tur ad min nye sti i det hvid-gul-grønne bed, giver mulighed for at se haven fra andre vinkler


Storkonval og Løvehale

Guldblomme (Clematis tangutica 'Yellow Pearl')


Rose 'Ghislaine des Feligonde'

GemGem

Kommentarer

 1. Selvom vi ikke kan lide, at løvet falder af træerne, så er det nu en dejlig tid, hvor det ser så smukt ud, inden det falder af. Så vi nyder, alt hvad vi kan. Godt du havde fri på solskinsdagen, det var heldigt.

  SvarSlet
 2. Godaften Lisbeth.Dejligt at du lige havde fri i torsdag hvor solen skinnede.
  Og smukke billeder med dejlige efterårsfarver.
  Min Black Lace står også fint endnu.
  Og viser også min dværgblosblomme med skøn farve.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor var du heldig i torsdags, jeg kan næsten ikke huske vores seneste solskinsdag. Omplantede træer udfordrer vores tålmodighed, det er helt sikkert. Pærekvæde har jeg set i min søsters have, og der har et temmelig stort omfang.

  SvarSlet
 4. Dejlige solskinsbilleder fra din have. Vi var ude at køre en tur i det smukke efterår i dag - men vi savnede solen til lige at give det ekstra pift, som sol nu kan

  SvarSlet
 5. genkender den glæde med det bare at må dele den med verden:-))) det er ufatteligt smukke billeder du viser-og alligevel formår rosen at hitte her<3 Jeg kan også godt lide kigget af den "hemmelige" sti, den giver en god følelse og oplevelse.
  Her har vi heller ikke set solen i umindelige tider, men i dag skulle den vist vise sig:-)))

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth, det er et smuk forfald der i din have. Jeg var også så heldig at have fri i torsdags, det var altså bare en skøn dag.
  Din stensti er så smuk og lige sådan en jeg ønsker mig så jeg har luret lidt på hvad planter du har der :o)
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 7. Hej. Hvor er din have altså flot med alle de farver. Jeg er også vild med din stensti, man får rigtig meget lyst til at gå ned af den og blive overrasket over alle de fine planter.

  SvarSlet
 8. Ih.... Åh.... Hvor ER det nogle smukke billeder, så,mange tak for dem :) vi skal bare nyde naturens smukke stemninger her inden alt løvet falder af og vi for alvor trækker os ind i tæpperne i sofaen.
  Min Black Lace ligner også sig selv fra hele sæsonen.
  Håber du finder en god plads til Pinky Winky, så den rigtig kan fryde sig igen.
  Solskin til dig :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)