Små ting i haven.


Nu er mine ting og sager efterhånden på deres pladser i haven. Fiskene som jeg har købt af Ninja fra Stovby Stauder svømmer i ligusterhækkens bølgegang - hækken væltede i novenbersnefaldet og det er den godt nok blevet skæv af, men som I kan se på billedet bliver hækken kun klippet på vores side, så det er forståeligt at den vælter.

I havens bageste hjørne står kompostbeholderen som ligner en bikube. Flemming byggede den sidste år og nu er den igen omringet af planter bl.a. kærmindesøster.

Jeg synes at det er både sjovt og dekorativt at have spiselige sager i krukker rundt omkring og her har jeg rød grønkål og bronzefennikel i samme krukke. 


For tredje år prøver jeg med kartofler i de specielle kartoffelspande. Det har ikke været succes de tidligere år fordi toppen bliver for stor og vælter rundt og sneglene invaderer spandene. I år prøver jeg igen og har løftet spandene fra jorden og sat dem så jeg ser dem hver dag og kan gribe ind, hvis de ser forkerte ud. Tredje gang MÅ være lykkens gang...

Jeg holder meget af at have små dekorative elementer rundt omkring i træer og bede. Alt med måde - herover er det en fuglekugleholder som er lavet af keramikeren Helle Bolgen.

Idag var jeg på livsstilmessen Mit Hjem er mit slot i Haveselskabets have på Frederiksberg. Det er efterhånden en tradition at min søster og jeg mødes og har en hyggelig dag der. Jeg synes ikke at messen var så god som den plejer, men det gik bestemt ikke ud over vores hyggelige dag. Jeg købte nogle få rigtig fine ting og én enkelt plante som du ser oven over. Jeg mener at det er en Sedum cauticola, men er ikke sikker.

Jeg har ønsket en regnmåler i mange år og idag fandt jeg en som passer godt ind her. En lang pind af jern med en valmuekapsel på toppen - nu skal jeg rigtig tælle vand i millimeter på mine morgenrunder.

Et par kugler lavet af jernringe blev det også til. Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal bruge dem til, men måske skal de bare ligge "tilfældigt" et par steder.

Dagens sidste indkøb er et svævende fuglebad lavet af komposit. Det er virkelig fint og har fået plads så man ser det på vej ad den nye sti i skyggebedet - I får lige et par billeder fra hhv. den eneog den anden side af stien.
Jeg har været i Berlin i tre dag og det synes som om det har været meget længere tid i forhold til planternes udvikling. Haven har ændret karakter og er på et meget grønt stadie lige nu, det får i billeder af inden længe.


Kommentarer

 1. Så mangler vi bare regnen - flot regnmåler, jeg kan ikke undvære en regnmåler, men har kun en billig plastik en, det går fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regn kan måles af både plastic og glas - sælgere huskede mig på at dette ikke tåler frost:-)

   Slet
 2. I like all your small things in the garden, especially the bird bath - so different from the run-of-the-mill sort we see in every garden. Mine has started to leak, so I will be looking for a new one...........

  SvarSlet
 3. Det var en smuk regnmåler. Jeg har også længe kigget efter en. Var det på livsstilsmessen på Frederiksberg du købte den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte, jeg synes også at den er smuk:-) Ja det var på livsstilmessen på Frederiksberg jeg købte den.

   Slet
 4. Meget smukt sammensatte genstande du finder til haven, der er klasse over det. Og regnmåleren er jeg selvfølgelig helt vild med... på min er frøkapsel blot skiftet ud med frø!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig har du ikke en frøkapsel, men frø på din regnmåler Fru Friis:-) Jeg overvejede faktisk at købe en frø som lå på ryggen og kunne puste en vandstråle ud af munden - den kunne ligge i et af mine vandkar, men prisen var liiige i overkanten.

   Slet
  2. Uhhh... det lyder som en fætter, man slet ikke kan leve uden... ;o)

   Slet
 5. Hjæææælp et langt (og godt) indlæg. Jeg har kommentarer til det hele, men vil fatte mig i korthed. Jeg kan jo starte med dine "kugler i jern". Dekorative og fine ;-) Din vandmåler er VIDUNDERLIG. Jeg har en moderne-agtig en fra Eva solo, men ville elske at have din i stedet. Den ville også passe bedre hos mig. Jeg elsker dine små finurlige ting i haven. Flemming er en dygtig havehjælper. Din kompostbeholder er i en klasse for sig selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Næææ er det langt? Hehe jeg er jo mest til gode gamle blogger hvor der er tid til fordybelse:-) Men er godt klar over at medierne går imod de hurtige tweet;)
   Vandmåleren er vidunderlig og det er kompostbeholderen også - og ja det er Flemming også.

   Slet
 6. Hej Lisbeth.Gode ting du fik med hjem fra Frb.have.Var der selv i onsdag med en veninde.Og vi var også lidt skuffede over udstillingen.Synes der er for meget tøj og andre ikke haverelaterede ting.
  Men fik da et par planter og nogle pynteting til haven som dig.
  Er vild med din regnmåler........den så jeg slet ikke.
  Dine jernringe og fuglebur er jeg også vild med.Surt når naboen ikke klipper hækken.Vores hæk fik også store skader i vinters.Nu er den bundes op flere steder.Håber du får held med dine kartofler.
  Skal du til Kolding i år?
  God weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, ja jeg synes også at det er gode ting. Du har ret der var for meget tøj. Jeg er nok heldig at I ikke så regnmåleren i onsdags, for der var ikke så mange af dem;))
   Nej jeg skal ikke til Kolding, jeg synes at turen er for lang, men jeg gad godt ose planter derovre for dem er der mange af.

   Slet
 7. Hejsa .. var også i Frb Have i onsdags .. så heller ikke den fine regnmåler. Er enig i der er for meget tøj ;0( Jeg må dog høre dig hvor du har fået den fine guldsmed på det sidste billede - den er super skøn. Jeg har snart fødselsdag og ville gerne ønske mig en lignende ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete, guldsmeden har jeg købt i Havegalleriet. Jeg kan se på FB at Helle har lukket webshoppen og ikke lavet en ny så du må kontakte hende via FB eller måske Instagram.
   https://www.facebook.com/Havegalleriet-272256186122517/?fref=ts

   Slet
  2. Fandt hende ..har fået en tilsendt og flere på ønskesedlen - tak ;0)

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth, det var da nogle lækre ting du har købt. Jeg er også helt vild med din regnvandsmåler :o) den er rigtig smuk.
  Jeg var på Ledreborg i pinsen hvor der slet ikke var det antal udstillerne som der plejer at være. Nu glæder jeg mig til Kolding, så hvis du har lyst har jeg en ledig plads i bilen :o)
  Kh Linda
  Ps så kan du også få den hvide Sct. Hansurt med brogede blade jeg har lovet dig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu lokker du altså søde Linda, men jeg må desværre takke nej til turen til Kolding. Vi må finde en lejlighed hvor vi kan mødes til en havesnak:-)

   Slet
 10. Kære Lisbeth. Smukke ting du der har fundet til messe, eller hvad vi nu skal kalde det... Jeg smelter helt ved at se dit fuglebad, som hænger hvor er det smukt. Sikke en fin regnmåler, den er der da meget mere sjov, end de der fine design ting. Mon du kan fortælle, hvem du har købt den af ? Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete. Jeg ved desværre ikke hvem jeg købte af, men stadet var på den første græsplæne. Det var en svensk dame. Prøv at søge på det navn der står på glasset - ELDGARTEN.

   Slet
 11. Hvor ER det altså hyggelig... elsker dine små finurlige ting i haven

  SvarSlet
 12. Det er da nogle fine ting du har anskaffet dig.

  SvarSlet
 13. Dejlige pynteting du viser frem. Syntes faktisk også at mit hjem er mit slot er ved at blive lidt kedeligt. En masse tøj og meget få havebutikker. Alle de der nordsjællandske gartnerier er der ikke mere. Der var altid en øko krydderurte butik tæt på indgangen, den var der heller ikke i år. Jeg fik dog blomsterdekoration fra Nicolai Bergmann. Han har en masse butikker i japan er og altid på messen. hans dekorationer er utrolig smukke.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)