Stedsegrønne

Endelig fik jeg mulighed for at tage billeder i haven. Overordnet ser der rimelig kedeligt ud i det grålige snesjap som vejret byder på, men jeg kom da ned i knæ til nogle af de stedsegrønne stauder.

Ophiopogon planiscapus var. nigrescens - sort slangsskæg

OPDATERING vedr. spørgsmål om blomst i slangeskæg
Jo, den blomstrer i august, men jeg må tilbage til august 2012 for at finde et billede. Dengang var den nyplantet, men den blomstrer hvert år. Den står i grusblandet jord i sol.Falmet frøstand af rød kvan hviler på Epimedium - bispehue

Heuchera 'Lime Marmelade'

Helleborus niger - julerose, blomsterne er nu mere spændende end bladene.


Helleborus foetidus - stinkende nyserod

Carex morrowii 'Variegata' - gulstribet japansk star

Euphorbia amygdaloides 'Purpurea'- vortemælkStedsegrøn er den ikke, men Symphoricarpos - snebær med massevis af lyserøde bær er også skøn i vinterlandskabet.

Kommentarer

 1. Ja man skal tæt på detaljerne eller langt fra, det jeg viser i morgen, for de stedsegrønne træer er fine nu i diset vejr.
  Snebær er kønne, men hvor de breder sig. Jeg har en kæmpebusk stående, som skygger for et par sarte rhodoer, ellers havde den været fjernet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også en almindelig hvid snebær og sjovt nok breder den sig ikke voldsomt, men jeg ved godt at den ofte er slem.
   Jeg klipper min i bund med to - tre års mellemrum.

   Slet
 2. Du har da fået nogle super gode billeder.
  I sommer så jeg for første gang blomstrende slangeskæg, men da det var i Holland tænkte jeg, om man mon også kan få den til at blomstre i DK, får du blomster i din ? Slangeskæg har i det hele taget ikke ville trives her hos mig, så jeg har ikke den store erfaring med den øv.
  Utrolig fin snebær du har.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Som du kan se har jeg opdateret indlægget og lagt et billede fra 2012 med slangeskæg i blomst. Den kræver porøs, let sur jord i sol eller halvskygge.
   Jeg er godt nok også glad for den snebær :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Det er meget spændende hvad du skriver om slangeskæg (tak for dit svar og din opdatering i selve indlægget), her har vi sandet jord, som jo dermed udtørre meget, jeg vil prøve igen efter dine forskrifter, for jeg synes det er sådan en fin plante. Måske har set mit seneste indlæg? der har jeg sat billede ind af den omtalte slangeskæg fra Holland, som har utrolig høje og mange blomster, hvilket kom helt bag på mig.

   Slet
 3. Hej Lisbeth.Fine billeder her om vinteren.Og jeg kan heller ikke få min slangeskæg til at trives her hos mig.........har haft den i flere år,men den vokser slet ikke.Tilgengæld vokser alle mine japanske star........og får masser af børn.Den er jeg rigtig glad for.
  Og desværre er mine nyserod gået ud.
  Snebær har jeg ikke mere,men er lidt fristet af de lyserøde.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jette Nyserod er toårig så hold øje med babyer, den er nemlig god til og så sig

   Slet
  2. Jeg skal vidst også holde beder øje med frøplanter af nyserod.
   Jette, som Helle skriver kan du plante i grusblandet jord og gerne i sol. Japansk star breder sig meget så det er godt at du er glad for den:-)

   Slet
 4. Hej Lisbeth ja de skønne stedsegrønne kan man sandelig ikke undvære i vinterhaven, ej hellere græsser.
  Min slangeskæg har jeg i en zinkbalje med meget grus i den rådne let i vådt vejr. Og jeg har set den blomstre i DK dog ikke ved mig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle, tak for din kommentar og gode råd:) Som du kan se har jeg opdateret indlægget med et foto af slangeskæg i blomster - min blomstrer hver år den kan nok godt lide den solrige plads og porøse jord.
   Jeg ser nu at du er begyndt at blogge igen, så jeg skynder mig at lægge dig i linklisten igen:-)

   Slet
 5. Hvor skønt at se at der er liv derude Lisbeth.....og din nyserod får mig til at tænke - gad vide hvor min er blevet af - den er vist forsvundet. Glæder mig til at tage hul på haveåret 2016 i dit selskab :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nyserod(/rødder) kan forsvinde det har jeg også prøvet op til flere gange, men så fik jeg to småplanter af Anne Mette (CuginaK) og de er vokset i flere år og ser ud til at trives.
   Tak og i lige måde:-)

   Slet
 6. Hej. Grønt er godt for øjnene og jeg nød dine billeder. Jeg tror også jeg må ud og i knæ, har også en stinkende nyserod og må lige ud og se hvordan den har det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte;) Det er nu rart med en inspektion ud og se hvordan de små grønne har det, selvom lige nu har de det vidst koldt.

   Slet
 7. Hvor skønt at finde så meget grønt i haven lige nu. Håber ikke du fik alt for våde knæ :-)
  / Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis gik både at komme ned i knæ og at holde dem tørre - og ikke mindst få nogenlunde ok billeder - det var også en del af øvelsen for jeg er ikke altid tilfreds med dem;))

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)