Havedesigner

I 2015 føjede jeg en ekstra dimension til mit haveliv, jeg begyndte at læse havedesign hos Trädgårdsakademin i min fritid. En oplagt mulighed for at dykke ned i min store interesse for havedesign og på den måde kombinere min viden, mine to uddannelser og mine mangeårige erfaringer som hhv. gartner og teknisk assistent. 

Igennem hele året har jeg ud over stof som skulle læses og opgaver som skulle indsendes til rettelse, også kunne følge ugentlige webinarer om haverelaterede emner og deltaget i Chat Rooms. Og de sidste tre måneder i 2015 har jeg arbejdet på eksamensopgaverne, tre designforslag som har været indsendt og er blevet bedømt af dygtige landskabsarkitekter.    Min frie opgave er et designforslag til en ung børnefamilie som jeg kender. De bor i et 10 år gammelt typehus og har ikke gjort så meget ved haven andet end plantet lidt træer og lavet et lille bed ved indkørslen. 

Mit forslag er lavet ud fra en checkliste og en snak med familien om deres ønsker og jeg har afleveret et komplet forslag til en moderne romantisk familiehave med beskrivelse og inspirationscollage, illustrationsplan, beplantningsplan af blomsterbedet, planteliste, materialeliste og et kompletterende vue.

Mit forslag her omhandler udelukkende haven mod hhv syd og vest.


Undervejs i dette forløb har jeg moret mig med at være tilbage til håndtegning og især eksperimentering med farvelægning med tusch eller akvarel. Jeg underviser som bekendt i et avanceret 3D modelleringsprogram, men da jeg begyndte at arbejde på tegnestue for 30 år siden, var det ved tegnebordet og med håndtegninger.

Selvom håndtegning er sjovt, giver et 3D tegningsprogram muligheden for at se haven hurtigt fra alle mulige forskellige vinkler og kunden kan f.eks. komme med ind under æbletræerne og se hængekøjerne. Her kan  du f.eks se hvordan jeg kunne visualiseremit drivhus inden det blev købt.


Kommentarer

 1. Stort til lykke! Det må være skønt på den måde at bruge sine kundskaber og kombinere dem med sin havepassion :-D

  SvarSlet
 2. Det må havde været et spændene og travlt år du har haft.

  SvarSlet
 3. Hvor klæder det dig godt:-) Stort TILLYKKE herfra!
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 4. Kæreste Lisbeth,
  Stort tillykke med din nye titel. Hvor er det godt gået, og skønt at du kan kombinere dine uddannelser :)))))

  SvarSlet
 5. Tillykke med gennemførelsen af uddannelsen, jeg håber du får mulighed for at bruge den i praksis til glæde både for dig selv og de heldige haveejere, forslaget du viser her, ser ihvertfald dejligt ud

  SvarSlet
 6. Hearty congratulations, Libeth! Now I wish, even more, that you lived nearby. After so many years of reading your blog I feel that I know and trust you and would trust my garden to you! I have taken the first step, and have contracted with an arborist to come in to trim the more-than-30-foot English Laurel that frames the back garden. Then will come a fence and two gates. A little planting will probably be as much as I can manage for this year. I gave The Great Dane a flagpole for Christmas (he is, after all, a Dane, and needs to fly his flag) and there will be a bit of landscaping in the front to accommodate that. We must work around two city-owned trees that are very inconveniently situated!

  SvarSlet
 7. Spændende. Stort tillykke med gennemført uddannelse :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth.Det har du da holdt godt skjult.Men tillykke med endnu en titel i dit haveliv.Nu kan du da snart det hele.
  Og det lyder som en utrolig spændende uddannelse.
  Og det med at farvelææge haveplaner synes jeg godt om.
  Lidt ærgerligt at man ikke rigtig kan læse skriften på tegningen.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 9. Stort tillykke med uddannelsen. Hvor må det have været spændende, og ikke mindst nu hvor du kan bruge det.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 10. Tillykke med uddannelsen. Godt gået! Ja, gammeldags havetegninger er nu charmerende, men computertegninger har visse fordele. En smuk tegning med akvarelfarve kan man få lyst til at indramme og hænge på væggen.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
 11. Jeg er helt ny på din blog, men det skal nu ikke forhindre mig i at ønske dig tillykke med uddannelsen. Det lyder fantastisk med den udvidelse af dine kompetencer. Bedste hilsener Merete

  SvarSlet
 12. Hold nu op hvor godt Lisbeth - og stort tillykke med uddannelsen......dejligt når drømme bliver forfulgt og jeg er sikker på der er mange der vil blive glade for at benytte dine evner. Det ser ud til at din børnefamilie har skudt papegøjen og hvis de vælger at udleve tegningerne får en helt igennem skøn og noget mere frodig oase at boltre sig i fremover :0)

  Tillykke og et Kæmpe knus fyldt med respekt herfra.

  SvarSlet
 13. Det er stort, Mange gange Tillykke til dig. Sikke et stort arbejde du har klaret samtidige med hverdagen. Det ser godt ud, som alt andet fra din hånd.

  SvarSlet
 14. Tillykke, Lisbeth - hvor er det godt gået af dig:)

  SvarSlet
 15. Kæreste Lisbeth Marie.

  Hvor ER det sejt gået, at tage en ny uddannelse, samtidig med at man også har et job,at passe. Men du er jo en rigtig sej nyser, og jeg ved, hvor heftigt dit passionerede havehjerte banker for havedesign. Det skal der nok komme en hel masse godt ud af.

  Hjertelig tillykke og et stort knus

  SvarSlet
 16. Tillykke med uddannelsen :) Det må være dejligt at kunne tegne haver :)

  SvarSlet
 17. Hvor spændende.
  Jeg er ny på bloggen, men vil gerne ønske tillykke med uddannelsen, det er et flot projekt, du har lagt på bloggen. Jeg har set på dit link, og det ser nu også godt ud med dine tegninger af drivhuset.
  VH Nina

  SvarSlet
 18. Hvor skønt og stort tillykke. Du er den perfekte havedesigner. Som hånd i handske. Jeg forestiller mig, at det er en stor glæde for dig. Måske føler du oven i købet, at du er kommet hjem. Ønsker for dig, at du kommer til at bruge din nye uddannelse rigtig meget, så dine evner bliver til glæde for mange.
  /Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)