August - den sidste ferieuge

Det tegner til at min sidste sommerferieuge bliver varmere og kan nydes udendørs. I tørt augustvejr skal mine buxbomhække og -kugler klippes, men lad os nu se - det kommer ikke til at ske idag. Når jeg går tæt på bedene ser de nogle steder lidt hullede ud efter nedklipning forrige uge, men jeg ser at både lodden løvefod og de forskellige storkenæb begynder at skyde. 

På afstand ser det smukt ud og nu er både hortensia 'Limelight' og 'Anabelle' i blomst. De er klart favoritterne med deres lækre lime og creme farver.

Lidt tættere på ses pastinak med sine gullige skærme, de er også ret dekorative og så lokker de insekter til

Jeg har ikke klippet 'H. Limelight' ned i to år og den er blevet pæn høj. Oppe i luften svæver blomster og frøstande fra kæmpe skælhovede.

Jeg har ikke så mange blå i "Det blå hjørne" når vi kommer til august, men Nepeta Manchuriensis som jeg købte sidste år har blomstret i flere måneder og bliver åbenbart ved. Også her har jeg højdespringere som kæmpe skælhovede, kæmpe verbena og kvan.

Endnu et glimt af det blå bed. Snart blomstrer den blå sommerfuglebusk tv. 

I det nye bed ved pavillonen blomstrer astilbe stadig. De er glade for det kølige vejr, sidste år visnede de i varmen og var brune og krøllede fra start, i år er der så candy floss for alle pengene. Sct. Hansurt 'Matrona' står i forgrunden.


Her er det den mest almindelige Sct. Hansurt som også står i bedet.

Makedonsk blåhat (Kanutia Macedonica) sender sine vinrøde blomster op på lange stilke og som små ufoer svæver de over hele bedet.

Denne Linaria har jeg fået af Lisbeth fra Høneballehaven - den nåede lige at flette fingre med de sidste blomster i rosen 'Bleu Magenta', et fantastisk par.

Til sidst sætter jeg mig i pavillonen og nyder udsigten - det er slet ikke dårligt at komme hjem fra en storbysferie og trække vejret i sin egen have igen.

Kommentarer

 1. Fine billeder - linariaen ser fin ud sammen med rosen. Min blåhat ligger desværre hen af jorden, lidt træls. Jeg har tre Limelight, de to klippede jeg for sjovt ned, den sidste ikke, der er en væsentlig forskel på højde og blomstring nu.
  Det tegner fint med in sidste ferieuge, fortsat god ferie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er skønt med endnu en uges ferie:-) Ærgerligt med din blåhat, mine bliver nogenlunde støttet af de omkringstående stauder.

   Slet
 2. Sikke da en frodighed! Dine bede ser bestemt ikke hullede ud på billederne! Og hvor er spejlbasinnet også flot. Fortsat god ferie - nu i egen have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er gået behændigt uden om hullerne i bedene:-)

   Slet
 3. Hvor er din have dog smuk, Lisbeth - og dejligt at du nu kan se frem til en ferieuge med godt vejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til en god uge og håber at jeg kommer lidt ud at se også:-)

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Hvor er det dejligt at du stadig har en uges ferie...................og så med godt vejr.
  Må jeg spørge hvilken storby du har besøgt...............er jo vild med næsten alle storbyer.Og har lige bestitl en rejse til Nice i slutningen af måneden.
  Dine bede ser da forrygende ud.Og synes næsten lige at du skal se den fantastiske Annabelle jeg viser.
  Tror vist lige at jeg skal have flyttet min Matrona................den står for meget i skjul.
  Kæmpe verbena har jeg desværre ikke i år.
  Kan godt forstå at du nyder at sidde i din pavillon og se ud over haven og det smukke spejlbassin.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var i Rom og det var fantastisk. God tur til Nice, det bliver nok også dejligt:-)
   Ja, du kan tro jeg nyder det.

   Slet
 5. Det er bare nogle flotte creme og hvide bede du har og jeg følger også spændt med hver gang der bliver skrevet om Annabelle og Limelight. Og sikke et syn dit spejlbassin er, det er vel nok smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget særligt over de to hortensiaer og så blomstrer de stabilt hvert år med et væld af blomster - selvom alle de andre også er skønne :-)

   Slet
 6. Lisbeth, jeg er vild med dit hvide bed - det er dælme FLOOOOOOT :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, og se hvor flotte de to kongelys som jeg fik af dig er :-)

   Slet
 7. Nej det kan da ikke være så ringe endda, når det hele står så flot, at komme hjem og nyde haven. Jeg har selv Annabelle i min have og elsker den, den står godt nok som hk, måske skulle jeg flytte lidt ind i et bed, det ser rigtig godt ud godt ud :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Næ vel? :-) Fordelen ved at de står i et bed er at de kan støttes af omgivende planter og jeg synes også at de er lidt længe om at komme igang.

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Hvor ser det smukt ud hos dig, jeg kan heller ikke se huller, men kender det godt på afstand er det bare sådan:-) Plejer du at klippe de to hortensiaer ned? Har haft dem begge i et par år, og kun klippet annabelle ned da den led sidste år i tørken. Faldt lige for din makedonske blåhat:-))
  Fortsat rigtig god ferie
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette, ja jeg plejer at klippe både 'Limelight* og 'Anabelle' ned hvert forår lige som sommerfuglebuske, ca. 20 cm over jorden.

   Slet
 9. Deilig å komme hjem etter ferie, og det ser ut som om hagen tar godt imot deg! Nydelig overflod! Ha en fin augustuke! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt og var godt at jeg klippede ned før jeg tog afsted:-) Ha det også godt.
   Klem Lisbeth

   Slet
 10. Lisbeth, det ser dårende dejligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nette du kan også tro at jeg nyder det:-)

   Slet
 11. Ja det må være paradis at komme hjem til sin have igen, jeg ved at JEG ihvertfald nyder at komme hjem lige så meget som jeg nyder at tage af sted :-) Du skriver at du klipper dine Hortensiaer ned.....hvor meget ned? Mine er lidt ranglede (de står også i skyggen det meste af dagen) og jeg tænkte om det var en fordel hvis de blev klippet HELT ned, men jeg tør ikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg klipper dem ned til 15-25 cm over jorden om foråret. Annabelle har tynde stilke og kan ikke selv holde hovederne så jeg har stativer over dem og andre stauder som støtter lidt. Alle mine står også i skygge. Kast dig bare ud i det det er klart en fordel:-)

   Slet
 12. Det er et mega smukt spejlbassin i græsplænen. Kævle-bordene er også bare så skønne.
  Kh. Ingeborg, Sørvad

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingeborg, jeg er også selv så glad for det :-)

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)