Pænt goddag

Engang havde jeg vejens pæneste forhave - eller rettere det flotteste bed ude ved vejen, for resten af forhaven var temmelig kedelig. Men da vi købte huset havde vi det pæneste bed  ude ved vejen fyldt med store stedsegrønne træer og buske.

Siden blev graner og stedsegrønne for store, ranglede og grimme, de stod for tæt og vi måtte rydde det hele. Derefter plantede jeg bunddække i det hele, men som jeg har fortalt i andre indlæg, har jeg ikke kunne holde det fri for brombærranker, sæbeurt og alverdens vildskud.

August 2012 - det så sødt ud den dag billedet blev taget, men det meste af året har det været uregerligt og ucharmerende vildnis. 

I november fik vi pludselig mulighed for at få bedet ryddet da en bobcat var i nabolaget. Siden har det næsten regnet hver gang jeg havde fri eller været så vådt at jeg ikke kunne så græs i stykket. Men i sidste weekend var jorden tilpas og jeg rev bedet igennem og såede græs i det. 

Jeg havde egentlig besluttet at der skulle plantes småbladet lind, men da jeg skulle bestille dem i sidste weekend, skiftede jeg mening og tog alligevel de kugleakacier (Robinia pseudoacasia 'Umbraculifera') som jeg inderst inde holder så meget af og jeg har ikke fortrudt.

Træerne er bestilt hos Lundhede som havde træerne til en pris langt under hvad de koster her i storkøbenhavn - det er virkelig utroligt at man skal have fragtet træer og pæle tværs over landet - men jeg glæder mig over muligheden for internethandelen og har kun godt at sige om denne handel, hvor jeg modtog det hele fem dage efter jeg havde ordret.

Grusstykket ud til fliserne hører ikke til vores matrikel, men vi skal selv holde det hvis vi ønsker at det skal være pænt.

15. marts 2015. 
Det bliver så fint når græsset spirer og forkanten er lagt (Flemming er igang med den lige nu) 

Jeg er så glad for at slippe for at skulle bruge tid på det. Det har været en kamp at holde det pænt igennem mange år, men nu håber jeg, at det er slut og at vi med det nye bed kan hilse pænt goddag til alle der passerer vores have. 

Kommentarer

 1. Det bliver meget smukt, er jeg sikker på - glæder mig til at se dine kugleakacier, når de er grønne :-)

  SvarSlet
 2. Kære Lisbeth.Jeg er da sikker på at det bliver helt fantastisk når der komme grønt på træerne.
  Et rigtig godt valg......................og en flot velkomst til alle der kommer forbi.
  Og græsset skulle da være til at holde.
  Tillykke med alle de fine træer.
  Og en dejlig søndag til dig knus Jette


  SvarSlet
 3. Jeg tror du bliver mægtig glad for det. Vores forhave er kun på 4 - 5 meter så da de stedsegrønne, vi oprindeligt havde plantet blev for store, ryddede vi bedet og plantede en bred bøgehæk - den skygger for ukrudt, er altid pæn og skal bare klippes en gang (eller to) om året. Blomster og romantik må så holde til på den private side af huset :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det godt ud Lisbeth, det giver mig pludselig lyst til kugleakacie:-) Jeg har også handlet med Lundhede, og med en god oplevelse!

  SvarSlet
 5. Jeg må sige du har god smag og stor viden på alle have områder. Det ser så godt ud. Tillykke med valget.

  SvarSlet
 6. Det pynter faktisk med en lidt mere stram og struktureret linje i bedet ud mod vejen og jeg kan godt forstå at du opgav at holde bedet med bunddækkeroserne, når der også var så meget andet, der mosede sig på. Jeg er spændt på at se kugleacacierne når de bliver grønne, det er da et smukt træ.
  Tillykke med den nye stil.

  SvarSlet
 7. Bedet er da kønt i lyserød udgave, og det bliver også flot med rækken af kugleakacier.

  SvarSlet
 8. Kugleakacie er et skønt træ og skulle kunne holde sin fine runde krone uden indblanden fra din hånd.... nok derfor den hedder kugleakacie!! ;o) Det er utroligt at det kan betale sig at handle på tværs af landet, men dejligt når man finder en god leverandør.

  SvarSlet
 9. Det bliver skønt både for forbipasserende, gæster og jer selv, når I kommer hjem. Der ikke noget værre end et stykke dårlig samvittighed. Slet ikke når det kan løses så elegant.

  /Birgitte

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth, sikke en forvandling. Jeg er sikker på at alle vil fryde siger over det. Ligesom I selv bare er så glade for resultatet :-)
  Knus Gro

  SvarSlet
 11. Kugleakacia er et skønt træ, og 5 på en række kan kun flot. En rigtig god ide og et godt køb. Så bliver det ikke meget bedre. Glæder mig til at se dem live, når du holder åben have.

  SvarSlet
 12. Søde Lisbeth.

  Åh, hvor ser det dog godt ud. Jeg elsker kugleakacia og du kunne ikke have valgt et mere perfekt træ til det sted. Hvor er det en smuk og indbydende indramning af jeres hjem og have.

  Knus og bedste ønsker om en dejlig haveweekend fra een, som troede hun skulle se solformørkelse i dag. Det skal hun så ikke. Himlen er grå som cement

  SvarSlet
 13. Det er en super god løsning i har valgt :-)
  Det enkelt, pænt, nemt at holde og en løsning der holder i mange år frem.
  Jeg synes også ind imellem, det kan være svært at vælge hvilke planter der skal i de forskellige steder, fordi der altid er så mange muligheder, men på et tidspunkt skal valgene jo træffes.

  SvarSlet
 14. I think it will be very elegant!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)