Et varmeskab i drivhuset og en tur i Træbanken

Sæsonen er slut, det er der ingen tvivl om - november er korte dage og brunt, gråt og tåget. For et par måneder tilbage, så der sådan her ud i drivhuset:


Grønt og frodigt og massevis af tomater.

Nu er der en helt anden stemning i drivhuset. Som jeg tidligere har  fortalt, er jeg igang med at gøre klar til vinteren og forhåbentlig bliver jeg færdig i den kommende weekend.  Flemming har bygget et bobleplastskab til mine planter. Det står perfekt lige inden for døren op ad væggen og inde i det står to metalreoler som jeg har købt i IKEA.Jeg har allerede proppet en del planter ind i "skabet". Fronten vil også blive lukket med bobleplast med en låge i og hvis det bliver nødvendigt i løbet af vinteren vil jeg sætte gang i en lille drivhusvarmer som jeg købte sidste år.
Så er det bare at krydse finger, for jeg indrømmer at overvintring af følsomme planter ikke er min spidskompetence, men jeg satser på at det bliver det, hvis jeg tager mig sammen.

Jeg er glad for at jeg kom på ideen med et varmeskab i drivhuset, for jeg vil så gerne at der også kan være pænt og hyggeligt derude. Jeg drømmer om at have muligheden for at sidde derude med en kop kaffe en vinterdag, hvor solens stråler varmer gennem glasset....

I søndags gik jeg en tur i Træbanken. Jeg har omtalt den før - det en botanisk park ved Hjortespring tæt ved Smør- og Fedtmosen, hvor man har plantet et udvalg af de mest almindelige træer i Danmark.

Selvom jeg ikke er begyndt på julepyntningen endnu, rumsterer tankerne alligevel omkring dekorationsmateriale, når jeg skal ud og lufte hundene. Derfor gik turen til Træbanken for her kunne jeg samle en del forskellige kogler - jeg plukker vel at mærke ikke noget fra træerne.

Til hundenes store utilfredshed lå jeg og rodede nede under diverse fyr- og grantræer  for at finde kogler og jeg fandt en pæn bunke, bl.a. kogler af sitka- og douglasgran, østrisk fyr, skovfyr, bjergfyr.


Jeg synes ikke haven er så fotogen i det grå vejr, så slutbilledet bliver igen hortensia, som jeg virkelig glæder mig over. Buketten er fra idag og jeg er så imponeret over at de stadig er så fine i farven.

Kommentarer

 1. Det er smart med dit varmeskab :). Håber det virker.
  Jeg har i år købt et lille drivhus af bobleplast hos Willab Garden, og i dag blev det samlet. Hold da helt k..., hvor var det besværligt - og skævt! I morgen skal jeg have lagt bobleplasten over skelettet, og så vil jeg også begynde at sætte planter derind. Jeg har også investeret i en varmeblæser og en termostat. Skal vi sammen krydse fingre for at vi lykkes i år med overvintring? Jeg er glad for at blive fri for de store planter i stuen på 1. salen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er smart med et lille telt. Vi krydser fingre sammen - vi skal nok klare det :-)

   Slet
 2. Held og lykke med overvintringen! Jeg har slet ikke sådan nogle sarte vækster, for jeg ville ikke vide hvor jeg skulle gøre af dem om vinteren, men nu vil jeg spændt følge dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Nana. Det er også et spørgsmål om temperament om man orker at overvintre planter. Jeg synes at det vil være sjovt hvis jeg kan spare at så og købe nogle af de samme planter hvert forår:)

   Slet
 3. Smart ide med dit varmeskab. Har også sådan en græs, har end ikke overvejet at tage den op af jorden, er spændt på om den stik mod oddsene kunne risikere at komme igen. Ha ha ja det kræver sin hund når der samles ind:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil være fedt hvis din græs overlever ude, men jeg opdagede at de ikke var vinterbestandige inden jeg plantede dem, derfor kom de i krukker.

   Slet
  2. Tror også min var kommet i krukke hvis jeg havde opdaget det inden, og kan se det ikke lykkedes for fru Høneballes...

   Slet
 4. Det er dejligt at hortensiaerne holder så længe på farverne i år.
  Smart idé med bobleplast i orangeriet, det får mig til at tænke på Hanne, som også havde alle mulige planter puttet ind i sit lille drivhus, de overvintrede fint hos hende, så mon ikke også det lykkes for dig. Jeg bemærkede din fine græs, jeg købte en sidste år, den kostede omkring 100 kr. og klarede ikke vinteren, så jeg er spændt på, hvordan din klarer sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt om den røde lampepudsergræs klarer vinteren :) du kan tro at jeg også tænker på Hannes opbevaringsdrivhus I denne tid. Den sidste kommentar som jeg fik fra Hanne sidste år var at hun anbefalede mig at købe en lille drivhusvarmer - og det gjorde jeg.
   Ha en god dag :0)

   Slet
 5. Det ser rigtig fint ud, dit varmeskab. Jeg har også tænkt på det flere gange, men har endnu ikke gjort noget ved det. Jeg kunne jo starte med at vise manden hvad han kunne snedkerere. ;). Jeg tror dog det der virker mest uoverskueligt, er varmeblæseren og en hård vinter!! Nå, men i år skal du nok få succes, jeg har bestilt grøn og mild vinter. ;)
  Hanne var også i mine tanker, da jeg skrev indlægget om kompost. Hun er bestemt stadig iblandt os. .

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret at det virker uoverskueligt at holde huset varmt en kold vinter - nu må jeg se hvordan det går:-)
   Hanne har gjort indtryk og hun havde stor viden og erfaring at dele ud af, hende glemmer vi aldrig.

   Slet
 6. Det er en skøn høst, du havde med hjem fra den botaniske park! Og sikke en god idé med et bobleplastskab i drivhuset til planter. Jeg nyder også mine hortensiablomster, som er så smukke lige nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at det er genialt med bobleplastskabet - nu skal det vise sig om det duer til noget. Vi må nyde hortensiablomsterne indtil frosten kommer:-)

   Slet
 7. Vi skal i gang med præcis samme job i weekenden og har anskaffet det samme drivhus som Lene. Kogler og hortensier er i hvert fald særdeles fotogene.

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse i weekenden med at flytte planterne i telt. Det er nu smart med det færdige telt, selvom jeg er glad for mit "skab".

   Slet
 8. Smart med et lille drivhus i drivhuset, jeg har heldigvis ikke så meget der skal overvintre i år, jeg prøver at overvintre min Rosmarin og Lampepudsergræsset (magen til din), i mit almindelige drivhus, men ved jo godt, at hvis vinteren ikke bliver lige så mild som sidste år, så skal jeg nok ud og købe mig en ny Rosmarin til næste år - Græsset har jeg taget frø af, og er spændt på om jeg kan få det til at spire til foråret - Held og lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg må også købe rosmarin hvert år - selvom det lykkedes mig at overvintre en forrige vinter så har den ikke været så stærk at jeg har nænnet at klippe af den, så jeg købte en ny i foråret. Jeg bruger meget rosmarin i maden, nu må jeg se om de begge klarer vinteren:-)

   Slet
 9. Hej Lisbeth.Sikke en god løsning i har lavet til overvintring af de frostfølsomme planter,
  Rigtig god ide.Men jeg stiller alle mine krukker i drivhuset ca. 50 stk.og det plejer at gå godt.
  Men jeg har da også sådan en lampepudsergræs................og den kommer i udestuen sammen med mit oliventræ og citrontræet.
  Fine ting du har samlet til dekorationer.Skal selv lave juleting i weekenden med min veninde .............en dejlig tradition vi har haft i rigtig mange år.
  Synes din hortensia stadig ser godt ud...................har selv lige klippet en del hoveder af mine til kranse.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rart for dig at du har et sted indendøre til opbevaring. Det har jeg først i år og hvis det bliver nødvendigt kommer citron og oliven ind:-)

   Slet
 10. God ide med det lille boblepladshus, jeg har stoppet det hele ned i kælderen og håber på det kommer igen til næste år.
  Hortensiaer er altså dejlige, jeg ville nu nok ellers gerne se billeder fra din have, du har garanteret noget der er i blomst eller grønt endnu.
  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jeg har stadig blomst i et par roser og så den skønne storkenæb Rozanne - jeg vil gå ud og se om der er flere her i weekenden og så skal jeg nok vise det:-)

   Slet
 11. Jeg kan se, at der er flere som straks tænkte på Hanne, og det var faktisk også min tanke :-). En god inspiration - blandt mange - at give videre. Jeg nøjes med at klippe mine to yndlingspelargonier ned og sætte dem på en hylde i viktualierummet. Det er hvad der er plads til. Men en dag har jeg forhåbentlig også både drivhus og drivhusvarmer. For jeg er overbevist om, at det lykkedes dig at overvintre dine planter.

  /Birgitte

  SvarSlet
 12. Sær kommentar ovenfor, Lisbeth, nok spam.

  Nå, men træbænk, god måde at tænke på sådan en tur på. Og bobleskabey, tror faktisk jeg føler mig inspireret. Tak. Og så tror jeg da jeg må lægge turen omkring til foråret, for jeg har jo slet ikke set dit/jeres ny drivhus i levende live endnu. Ser lovende ud på billederne.

  Ps. Tak forresten for din kommentar på HAVEFOLKET. Skrider til svarkommentatorboksene i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne, ja det må du nok sige med den kommentar - en vred amerikansk mand.....
   Du er mere end velkommen til foråret, jeg vil glæde mig til dit besøg:-)

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Det ser godt ud på den praktiske måde;-) og jeg håber det lykkedes for dig! - Men jeg forstod vidst ikke helt... Er det kun halvdelen af drivhuset der er pakket ind, så du kan sidde og nyde vinteren i den anden halvdel?
  K.Gro
  Ps. det er da en underlig spam kommentar du har fået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro, det er faktisk kun 1/6-del af drivhuset der er med bobleplast, så her er masser af plads til at være i.
   Du må altså også komme forbi til foråret :-)
   - ja, det er vidst en mand der er blevet svigtet og jeg håber at han holder det til vrede kommentarer i blogverdenen.... nu er han slettet herfra.

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)