Nye planter i bedet langs sydhækken

Det er et par år siden jeg plantede to blodblommer ved pavillonen. Ret hurtigt kunne jeg se at det ville blive flot med to mere som placeret i bedet langs sydhækken danner "tag" i en bue langs spejlbassinet.

Nu hvor de fire rhododendron er væk blev der plads til træerne og jeg nyder allerede synet af de røde toppe når jeg kikker ud fra førstesalen i huset.


Bedet under træerne er under udarbejdelse og langt fra færdigt. Jeg havde i forvejen lilla og violette toner i det bed og det holder jeg fast i. Jeg kommer nok ikke uden om nogle få stauder i bedet og har i forvejen nogle, men mit fokus er på sensommeroplevelser i form af blomstrende buske, buske med smukt løv kombineret med græsser.


Udsigt fra "det blå hjørne" - th. foran pavillonen ses den nye limefarvede fasanbusk sammen med rød lampepudsergræs. I bedet stod i forvejen pileurt, sct. hansurt, hortensia og astilbe.


Nyhederne består af Buddleia 'Pink Delight', Leycesteria formosa 'notbruce' Golden Lanterns og Pennisetum setac. 'Rubrum' som desværre ikke er vinterhårdfør.


Det kan være lidt svært at se på dette foto, men bag den første blodblomme står tre søjler i rionet de er beregnet til klematis.

Kommentarer

 1. Hvor ser det flot ud, Lisbeth! Spejlbassinet er smukt! Og så gør det jo altid et billede endnu bedre når der kommer en glad, lille westie løbende ;-)

  SvarSlet
 2. Your garden is like a canvas the is always a work-in-progress - I can see the picture emerging, and there is something different to see each time I 'visit'.

  SvarSlet
 3. Din have er stadig utrolig smuk her i efteråret - dejligt også at se din hund :-) Her hos os er der kun en blomstrende sommerfuglebusk og en enkelt rose tilbage.

  SvarSlet
 4. Det lyder som et bed lige efter mit hjerte, utroligt som den limegrønne fasanbusk lyser op i bedet. Jeg har et blå-lilla bed hvor jeg havde tænkt at jeg ville have en gul klat i..... jeg har sat nogen gule solhat, som jeg har købt på et plantemarked, men de er vist nok kun 1 årige - og måske også for gule, så jeg tror, at jeg også vil "gå efter" en limegrøn ting istedet for. Tak for ideen :-)

  SvarSlet
 5. Du har vist hele tiden projekter på beddingen, men haven jo skøn allerede at dømme efter dine billeder. Det er også min erfaring, at pennisetum ikke er hårdfør.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth.Flotte opstammede blodblomme du har købt...................de danner jo en flot overstander over bedet.Og de limefarvede planter er jeg også rigtig glad for.
  Er stadig forelsket i din flotte buede buskbom...........det ser bare rigtig godt ud sammen med dit spejlbassin.
  Må jeg spørge hvor du kar købt træerne?
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 7. Skønne blodblommer, de står helt perfekt. Resten af haven ser også dejlig ud, til trods for det kan være en lidt svær årstid. Er din lampepudsergræs fra i år, eller er den overvintret?

  SvarSlet
 8. Nej de lampepudsergræs er desværre ikke hårdføre, jeg købte en i dyre domme sidste år, den holdt ikke længe. Det ser flot ud med blodblommerne, jeg kan godt forstå du er glad for dem. God idé med buske med efterårsfarver.

  SvarSlet
 9. Det er da en god ide med to ekstra blodblommer - det binder det hele lidt sammen og de er jo smukke hele året rundt. I denne tid får man bare lyst til at få ting i haven, der er gode i efteråret, det bliver mere og mere interessant, synes jeg.
  Nu er jeg ikke så god til plantelatin, men er Pennisetum setac. 'Rubrum = lampepudsergræs? Vi købte en flot lampepudser sidste år ved denne tid, men ak ja, den overlevede jo ikke vinteren.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth!
  Hvor ser din have godt ud,nyder specielt synet set fra oven, spændende med den buede hæk, og dejlige bløde former.
  Købte mig også den græs i troen om den var vinterhårdfør, da den stod sammen med de vinterhårdføre,
  Hilsen Anette

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)