Tulipanfesten er på sit højeste.

Ja, jeg har brug for rum til ro og fordybelse, som jeg skrev i mit forrige indlæg, men jeg har i allerhøjeste grad også brug for blomster i mit liv og jeg elsker maj når tulipanerne har deres tid og  sommeren er foran os. Det er ok at vejret er blevet køligere, så jeg kan nyde tulipanerne lidt endnu. 

Bag haveskuret blomstrer stadig løgblandingen som jeg lagde i 2012, der er dog lidt længere mellem løgene, så her skal fyldes i til efteråret.


Blandede ukendte tulipaner sammen med Dicentra Spectabilis

I der runde staudebed blev der fyldt godt op med en lilla blanding af løg i efteråret.


Nightrider, Curly Sue, Royal Acres, Backpacker, Purple Prince og Purple Dream, Negrita, Shirley og Holland Chick i skøn blanding.

Blandingen Burnt Toffee som er lagt i det mørke bed ved pavillonen er ikke gået helt op i den enhed som jeg havde håbet på. Det er ikke lykkes mig at blande dem ind i hinanden, men bortset fra den knaldrøde Albert Heijn som også var i blandingen og allerede er færdigblomstret vil jeg have flere af samme typer til næste år, for det er virkelig smukke tulipaner allesammen.

Et kig langs det mørke bed til tulipanerne Apricot Beauty, Black Hero og Ronaldo

Tulipanerne Black Hero og Ronaldo sammen med Lunaria


Den mørke Ronaldo blander sig med James Wild og Geum 'Flames of Passion' rigtig flot kombination

Det er også tid for Clematis Montana rubens og den slutter jeg dette blomstrende indlæg med.

Kommentarer

 1. Dejlige tulipankombinationer - Ronaldo - James Wild og Geum 'Flames of Passion' er bare et perfekt match. Geum - Nellikerod, har jeg aldrig rigtig kunne se charmen ved - men de moderne variationer bl.a. MAI TAI - Mrs. Bradshaw og nu også den du viser er virkelig yndige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også tidligere haft en nellikerod som røg ud af haven, men jeg er enig med dig i at med de nye farver bliver den inviteret indenfor igen:)

   Slet
 2. Meget smukke kombinationen du har komponeret. Må på jagt efter Ronaldo til efteråret. Har en svaghed for mørke blomster. Hvor køber du dine tulipanløg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Jeg køber løg over nettet hos Peter Nyssen som har nogle fantastiske blandinger og det er flotte løg til gode priser som jeg til enhver tid vil anbefale.
   http://www.peternyssen.com

   Slet
 3. Hvor er det dog smukt at se, hvordan du blander farverne. Dejligt at jeg kan nyde det her, når nu rådyrene æder mine egne tulipaner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder jo at se rådyrene i din have, så med mindre at du virkelig savner tulipaner hos dig selv, er det en meget god fordeling:)

   Slet
 4. Det ser overdådigt smukt ud og du har virkeligt et fint match. Jeg har ikke haft modet til at blande på denne måde, men det kunne være....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, det kunne du prøve i et lille hjørne:) I mit mørke bed havde jeg en fejlfarve af knaldgule sidste år - de blev pænt fersken senere på foråret, men i år forblev de knaldgule og jeg fjernede dem i sidste uge - det var simpelthen for grimt:)

   Slet
 5. Ja, blomster skal man have! Og du har da mange smukke tulipaner! Clematis'en du viser, har jeg lige købt. Den skal vokse op ad et hegn vi lige har sat, og den vokser allerede villigt. Jeg glæder mig til den bliver ligeså fin som jeres :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Klematis Montana Rubens er en klassiker der aldrig går af mode, tror jeg og jeg er sikker på at din bliver lige så fin som min.

   Slet
 6. Som i kommentarerne ovenfor synes jeg, dine kombinationer er særdeles vellykkede. Tulipanfloret kan for mig godt blive lidt for bastant og massivt, især i mindre haverum; men dit er tværtimod let og luftigt.

  SvarSlet
 7. Nogen må have haft ondt i rygge af at lægge så mange løg. Det er dejligt at se, at du har fået plads til så mange forskellige kombinationer. Du har haft "held" med de fleste, men den lilla kombo får mig til at klappe ;-)

  SvarSlet
 8. Wau, jamen det ser helt fantastisk ud. Du er rigtig god til at kombinere farverne. Hvor er den Nellikerod flot. Lunaria får jeg i haven næste år ;-)
  Ha' en god søndag

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth.Hvor ser det bare godt ud med alle dine smukke tulipaner..........det er et af højdepunkterne Og Montana Rubens har jeg jo også lige vist............den er bare Så taknemlig.
  Er vild med dit runde bed................det er så smukt.
  God søndag knus Jette...........det er spændt på at høre nyt om dit drivhus?

  SvarSlet
 10. Hvor er der flot pyntet op til fest, et helt igennem vidunderligt syn! Når min have bliver lidt ældre skal der også være mange tulipaner.
  Ha en skøn søndag

  SvarSlet
 11. Det er nogle flotte kombinationer du har lavet med dine tulipaner. Det lilla bed er jeg totalt forelsket i! Det er så smukt!
  Der er jo virkelig fest i din have lige nu - og med køligheden holder festen jo lidt længere!

  SvarSlet
 12. Det ser godt ud i dine bede, det er bare en herlig tid.

  SvarSlet
 13. For some reason the translation doesn't want to work this morning, but I really don't need words - the photos say enough!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)