Rum til ro og fordybelse

Det er svært at sidde stille ude i haven.

Især når jeg sidder i den blomstrende del af haven finder øjet noget der skal nærstuderes og når jeg så er henne ved bedet er der lige noget der skal nippes og pludselig er jeg i fuld gang igen, kaffekoppen er efterladt og jeg har glemt alt om, at jeg holdt pause...


En smule bedre går det når jeg holder pause bagest i haven. 

Her er rum til fordybelse i græsrummet ved spejlbassinet - og det er dejligt at sidde her og trække vejret dybt ned i maven, nyde aftensolen. Jeg har brug for sådan et sted.

Jeg har tidligere overvejet at lægge stenmel ud over området, men jeg beholder græsset. Jeg kan godt lide græs og det er noget nemmere at køre over det med en plæneklipper end at skulle igang med skuffejernet for at holde mos og småukrudt af vejen.

I den modsatte ende af dette rum ligger mit tidligere smertensbed med røde rhododendron, nu "Det blå bed". Her er det løvets form og farver der er aktørerne og deri blandes fortrinsvis blå skyggetålende stauder.

Jeg synes at bedet er tegner meget godt her i foråret og er spændt på om det holder året igennem 

Nyd jeres fredag

Kommentarer

 1. Jeg er betaget af måden, du deler din have op i rum af forskellig karakter, at der er helt nye oplevelser bare ved at flytte sig nogle meter. Dejlige bileder, Lisbeth!

  SvarSlet
 2. Kære Lisbeth.
  Nåh, også du har lidt svært ved blot at sidde at nyde;0) Det er også en svaghed her. men dejligt at sætte rum af til fordybelse og være bevidst om hvor vigtigt det er at huske at nyde havelivet helt ned i maven.
  Skønne bede og haverum du har skabt - og nej jeg ville heller ikke droppe græsset. Jovist stenmel kan være smukt og nedtonet også, men men men - tror ikke bare tæer på morgendugget stenmel hverken giver en blød eller velduftende, sanselig start på dagen;0)

  SKØN dag fra Katinka - og nyd så den kaffe;0)

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forstå, du holder af området med spejlbassinet - det virker meget fredfyldt, og du har ret i, at man har brug for grønne pauser i en have!

  SvarSlet
 4. Åh - hvor jeg genkender det. Jeg sætter mig altid for at jeg også bare skal nyde blomsterbedene ind i mellem - og sidste weekend tror jeg det lykkedes henholdsvis 3 min og 5 min ...så havde jeg forladt kaffekoppen fordi jeg havde set et par små stauder der lige skulle bytte plads og en ledig plads til en nyindkøbt Skjolddrager Scuttelaria Incana. Kender du den ? Den overlevede fint her i "det kolde nord" i halvskygge. Den vil være perfekt til dit blå bed - den har lidt sen blomstring hvilket jeg sætter pris på.
  http://irishaven.blogspot.no/2013/08/skjolddrager-og-at-visne-med-ynde.html
  God weekend fra Berit

  SvarSlet
 5. Smiler, ja det er genkendeligt med den kaffekop der blev glemt, familien gør altid nar af mig;-) det er et skønt fred-sted du har skabt dig, og et dejligt skyggebed.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth.Det er vigtig at der er steder hvor man kan finde hvile og ro i sin have..........og dit hjørne ved dit smukke spejlbassin er bare perfekt.
  Og dit blå bed er blevet rigtig godt.............kan godt huske din røde rhodo.
  Og det ville da være synd at komme stenmel på i stedet for græs.
  Glæder mig til snart at høre nyt om dit nye drivhus.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
 7. God ide med et rolig område i haven. Jeg kan simpelthen ikke bare sidde og kigge ud i luften. Der er altid noget, jeg lige får øje på, som skal gøres eller kigges til. Det blå bed ser rigtig godt ud.
  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlet
 8. Det ser smukt ud! Jeg kender godt det der med at man hele tiden lige er i gang med noget når man er i haven - men det er egentlig også en måde at slappe af på, synes jeg :-)

  SvarSlet
 9. Hvor ser det skønt ud. Dit blå bed er rigtig fint. Jeg elsker blå blomster.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth, dit nye bed ser rigtig godt ud! Det kan nydes nu uden at du tænker aughhh.. ;-)
  Jeg forstår godt din pointe om ro og fordybelse ( det lyder som om du er pædagog ;-) hi hi ) - Jeg kander også det med, at blive " forstyrret" Så jeg er også ved, at tænke anderledes havetanker.
  Knus Gro

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth

  Jeg tror de fleste havebloggeres måde at have have på gør, at man kan genkende sig selv i din beskrivelse af at være mindre god til at holde pauser. Jeg indrømmer det i hvert fald. Dit hyggelige overdækkede hjørne med den smukke udsigt indgyder dog til at man bliver "lang i blikket" og lader hænderne falde til ro. Vand i haven - på alle måder - er skønt.

  Nå, jeg må vist hellere se at få tøj på ;-))

  SvarSlet
 12. Kender alt for godt det med kaffe pause som ikke bliver til noget. Dejlig have du har.

  SvarSlet
 13. Your garden is coming along so beautifully and I'm glad to read that you are able to sit down once in a while with a cup of coffee to contemplate its beauty - even if the interruption comes quickly!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)