Hårdt arbejde og årets løg

Fire fridage i træk er egentlig ikke så meget i forhold til alle de ting jeg gerne vil have gjort. Udfordringen er, at jeg flytter stauderne rundt i alle bedene i år - jeg kan simpelthen ikke vente - derudover er der nogle bede som jeg vil udvide og til sidst lægger jeg løg. Såeh - jo, jeg knokler og det uanset vejret.

I år klipper jeg også nogle af stauderne ned i forsøg på at hæmme sneglebestanden. Jeg tænker at sneglene ikke skal have lov at lune sig i mine Phlox og dagliljer hele vinteren. Jeg er også ekstra hård i udtyndingen af stauderne så der kommer luft ned imellem.

Igår skulle jeg lige ud og "tegne" udvidelserne op med en lille pose mel, men jeg fandt hurtigt ud af at det var nemmere at visualisere bedkanterne med de hasselblade der var faldet om natten. Måske kan I se at der skal en god bid af græsset her ved rhododendron og syrenerne?


Efter jeg havde arrangeret bedudvidelserne, fandt jeg pludselig mig selv i fuld gang med at grave planter op i det hvide bed. Jeg havde selvfølgelig ikke arbejdstøjet på og da regnen silede i strømme så jeg ikke særlig godt ud og måtte ind og skifte til havetøjet.

Årets forårsløg er godt på vej i jorden 


Disse er lagt i det runde staudebed - navnene nedenunder er ikke i rækkefølge og der er ikke billeder af dem alle


Nightrider, Curly Sue, Royal Acres, Backpacker, Purple Prince og Purple Dream skal blande sig med Negrita, Shirley og Holland Chick i det runde staudebed


Allium Cowanii, Scilla Nutans (Blue bells), Crocus Blue Pearl, Allium Azurerum og Crocus Cream beauty

Der udover har jeg købt Queen og Night som skal blandes med endnu en blanding Burnt toffee som Arne Manyard har sammensat i oktobernummeret af Garden Illustrated:


Og nu mens dagen endnu er lys og solrig og kroppen kun knirker lidt, vil jeg gå ud og forsætte - i morgen er det arbejdsdag igen.

Kommentarer

 1. Hvor er det spændende med dit nye bed og alt det, du vil lægge i jorden! Det runde staudebed bliver fortryllende - du er supergod til at udnytte dine fridage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at det bliver godt til næste år med forårsløgene. Du kan tro at dagene bliver udnyttet og jeg nyder det:)

   Slet
 2. Et rigtig godt tiltag med dit nye bed, det er tydeligt at det giver et flot naturligt sving rund om spejlbassinnet. Skønne løg du får lagt, hvor køber du henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at det bliver godt, jeg har ventet på at syrenerne blev store. I år har jeg købt alle løg i England hos Peter Nyssen:
   http://www.peternyssen.com

   Slet
 3. Det skal nok blive flot til foråret med alle de fine løgplanter

  SvarSlet
 4. Det er sjovt at se dine planer om at udvide bedet - det har vi gjort fire gange i år. Jeg blev også fristet af tulipanartiklen i Illustrated Gardens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt mere skånsomt for ryggen at udvide i etaper og gad vide om det nogensinde stopper? Fire gange er meget godt gået;)

   Slet
 5. Der er da også dejligt meget græs at tage af. Smart at bruge hasselbladene til bedafgrænsning, så sparede du melet :) Sikken en masse dejlige tulipaner og andre blomster du får til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja melet kunne så passende bruges i køkkenet:o) Jeg havde læst i Haven at man kunne drysse mel, men det fungerede ikke godt i regnvejret:o)
   Jeg glæder mig også til at se tulipanerne næste år.

   Slet
 6. Jeg bliver helt åndeløs af dine smukke billeder - jamen jeg mangler da både den og den og den slags tulipaner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi:-) Ja man kan hurtigt komme til at mangle nogle tulipaner når der er så mange dejlige.

   Slet
 7. ej... det bliver godt i det runde bed, Lisbeth - hvor smart at blande så mange forskellige tulipaner, det bliver et smukt forårsflor. Bedudvidelsen ser spændende ud, hvad skal du have i jorden der? Det er måske der, du flytter stauder hen? Kender godt det med at man bliver helt opslugt at sit forehavende selvom man ikke er have-påklædt.

  Hvor køber du Bluebells henne?

  (undskyld de mange spørgsmål).

  God arbejdslyst fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. De syrener der allerede står i bedet som udvides skal have mere plads og brede sig på, de var ret små da de blev plantet og skal høstanemoner, pileurt og juleroser også rykkes ud.
   Generelt trængte stauderne i mine bede til at blive delt og flyttet lidt rundt;)
   Jeg købte Bluebells hos Peter Nyssen her:
   http://www.peternyssen.com/search/blue+bells

   Slet
 8. Det er dejligt med fridage, og godt vejr til at gå i haven. God fornøjelse til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan også tro at jeg har nydt det og regnen igår var også okay for det er vel nok tørt.

   Slet
 9. Håber du får mindre snegle i haven, nu hvor de ikke har så mange gode gemmesteder til vinter.
  Jeg sidder her og drømmer mig langt ind i foråret, når jeg ser alle de fine billeder af løgvækster. Hvor må det blive flot hos dig, når en ny havesæson går i gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til alle løgene næste år og jeg er glad for at jeg har lagt langt de fleste - jeg har aldrig været så tidligt på den med løglægning:o)
   Jeg håber også at der bliver færre snegle næste år for dem er jeg træt af.

   Slet
 10. Jamen det bliver jo et skønt blomsterflor hos dig næste forår! Herlig måde at indkranse den nye bedkant på. Det er da en rigtig god idé, og på denne årstid er der jo nok at tage af.

  Så vil jeg lige sige, at der er et løg mere på vej til Countryliv-haven. Vil du tro, at min grædepalme er nedkommet med et babyløg. Det var nærmest skubbet op af jorden og er på størrelse med et krokusløg måske lidt større. Det er lagt i en potte med jord og en dag jeg skal forbi min bror, kan jeg jo sætte babyen af hos dig. Så deeet.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Bente jeg vil glæde mig til en bid af grædepamlem;)

   Slet
 11. Hvor ser det spændende ud Lisbeth, og sikke nogle dejlige løg du har valgt - specielt spændende med Burnt toffee. dem glæder jeg mig (også) til at du viser i foråret. Åhhh jeg har også stadig en masse gøremål og løg der skal i jorden, så jeg er fuldstændig enig med dig i, at fire dag er ingen ting.
  God dag.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth.Du har da udnyttet dine fridage godt.og det bliver spændende med udvidelsen af dine bede.Har også delt og flytte rigtig mange stauder i år.
  Smukke tulipaner du har valgt.....det bliver et dejligt syn når de blomstre i dit runde bed til foråret.
  god dag knus Jette

  SvarSlet
 13. Hvor har du dog været effektiv Lisbeth, alt det du har nået. Din forårshave bliver da helt forrygende, med alle de fine løg.

  SvarSlet
 14. Holy macaroni, hvor bliver det smukt, Lisbeth:o) Nu er det så jeg banker hovedet ind i væggen over, at jeg ikke sørgede for at få nogle liljeblomstrende lilla tulipaner til mit lilla bed...æv. De er nemlig mine yndlinge. Jeg har lagt lilla løg idag: Negrita, Attila og en pæonblomstrende, hvis navn lige er smuttet i mit trætte løghjerne.

  Burnt Toffee er helt vildt spændende og lækker. Jeg glæder mig SÅ meget til at se dine løgbilleder til foråret. Blue Pearl krokus skal også kastes ned i jorden i vildskab her. Jeg håber virkelig den er mere blå end lilla, da den skal placeres i mit nye forhavebed med sartgul, babyblå og hvide vækster.

  Imorgen er det bolsjefarvede tulipaner i sart lysegul, sart lyserød og sart abrikos, der står for skud. Jeg håber virkelig, at vinteren og frosten lader vente meget længe på sig iår. Ellers når vi jo ikke alle vore omrokerings- og løglægningsprojekter, vel?

  Bedudvidelsen bliver virkelig godt. Det bliver smukt med den runde form, som kan flirte med spejlbassinets form.

  Hav en hyggelig aften og se at få hvilet det trætte løgskrog, inden det andet arbejde kalder, søde Lisbeth.

  Løglæggerhjerneknus

  SvarSlet
 15. Oj oj oj så mycket fint, och så smukt det kommer bli till våren! Och minska gräsmattan är bra, jag har ingen gräsmatta alls nu. Och jag saknar (mangler?) den inte alls.
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 16. Dit nye bed skal nok blive fin. Jeg glæder mig til at se resultatet, når det er færdig.
  Jeg har også sat blomsterløg de sidste dage.
  Fine billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 17. Åh altså en aktivitet Lisbeth - og jeg hylder princippet en bid af græsset hvert år ;0) Jeg kan sagtens visualisere ved hjælp af det smukke løv - især kan jeg visualisere hvilket fantastisk flor du kan byde os næste forår.....uha jeg glæder mig til dine brændte karameller ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Skønne tulipaner du viser. Er Purple Dream, den sidste du viser i kollagen? Den er godt nok smuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at de er skønne;) Den liljeformede er Purple Dream og nederst th er Purple Prince

   Slet
 19. Herligt med en række fridage til at nå alle efterårets gøremål. Det er sjovt at tænke på, hvordan alle vi havenørder fræser rundt i vores haver nu for at nå det hele, inden vi trækker indendøre for vinteren. God arbejdslyst derude :)

  SvarSlet
 20. Det blir et drøn af en forårshave Lisbeth

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)