tirsdag den 21. maj 2013

Stadig tulipantid

Heldigvis har tulipanerne en lang sæson og jeg er virkelig glad for det farveflor som jeg mere eller mindre bevidst har i bedene i denne tid. 


I det runde staudebed dominerer de lilla nuancer. Stauderne er ved at dække jorden og akelejerne står på spring.


I det nye rosenbed bag haveskuret vovede jeg at lægge en løgblanding og det er et sandt festfyrværkeri og jeg bliver så glad når jeg kikker på dem.


Den røde løjtnantshjerte blander sig fin med både mørk lilla og ferskenfarvet tulipan.

Nedenunder ser du de tulipaner (bortset fra de få Queen of night) som jeg købte i Amsterdam. De orange tulipaner har bevæget sig fra knaldgul til nu orange med lidt rød flamme , de røde har været postkasserød og er mere mørk pink nu. 


Jeg synes egentlig at de er fine, der skal bare ikke være rødt i det bed.

Så er der anderledes afdæmpet i det hvid-gul-grønne bed - ikke noget spræl her, men det er ALTID skønt at kikke i den retning - her er altid noget der lyser op og fanger øjet.


Tulipanerne Spring Green og narcissus Pipit blomstrer her


En hvid-gul-grøn collage

23 kommentarer:

 1. Wow Lisbeth. Du er modig. Du har nogle frække kombinationer. Selv jeg får smilet frem. Selvom der er en del ORANGE :0) Det er alle dejlige billeder, men den nederste kollage taler mest til mit hjerte.

  SvarSlet
 2. Det ser velnok godt ud, Lisbeth! Godt det ikke er dem alle, der svigter i farverne. Er vild med dit flammebed.

  SvarSlet
 3. Din have er helt eventyrlig smuk, Lisbeth - det er elegant at se de forskellige afdelinger opdelt efter farve! Jeg er helt betaget af dit nye rosenbed med løgblandingen i et sandt festfyrværkeri af farver.

  SvarSlet
 4. Skønne fotos af forskellige farveoplevelser i din have. Er SÅ begejstret for, at du også viser billeder der favner store bedområder. Giver dejlig forståelse for komposition. Og du er altså ret skarp til at sammensætte, må jeg tilstå;0)

  Dejlig dag fra Katinka.

  SvarSlet
 5. Ah, så läckert du har det. Ljuvliga tulpaner.

  kram

  SvarSlet
 6. Flotte billeder det ser godt ud. Jeg kan bedst lide dit hvid-gul-grønne bed, det ser godt ud.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth.
  Sikke smukke bede du viser, lækker sammensætning. Det første billed Suk :).
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 8. ohhh jeg elsker de orange og pink tulipaner sammen..... må have flere orange i min have - jeg kan mærke at det er det jeg trænger til :)

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth.Sikke da et blomsterflor.Dejlige tulipaner,selvom de er blandet i mange farver.Jeg kan også godt li dit hvid/gule bed.Smukke forårsvortemælk,og hosta......det er lige mig.
  Rigtig god dag......håber det går godt med knæet? knus jette

  SvarSlet
 10. Hvor er din have flot :-)
  Hvert et bed er dejlig på hver sin måde :-)

  SvarSlet
 11. Ej hvor er det bare flot....
  Jeg er vild med det gamle frugttræ - og nu det står i blomst er det jo ekstra smukt. Dit lilla farvede bed er også skønt... men træet bliver ved at fange min opmærksomhed.
  SMUKT
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 12. It's all truly lovely, Lisbeth. I've heard, each day, from my husband. After a week in Copenhagen he is now in Arhus where it is very rainy. All that rain must be good for the spring gardens!

  SvarSlet
 13. Smukke tulipaner du har.....det ser forrygende ud! Jamen bedet ved damen, er da også forrygende. Det er en smuk have du har Lisbeth!

  SvarSlet
 14. Tak for de dejlige billeder fra din smukke have.
  Hvor har du mange smukke tulipaner.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 15. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal nævne - Elsker alt hvad du viser her :)

  SvarSlet
 16. Så vakkert!
  Skjønne tulipaner,de er til å bli i godt humør av:)

  SvarSlet
 17. 'hej Lisbeth,
  Jeg ælsker det første billed ;-) Men sikke du også kan i de andre bede.
  De orange og pink tulipaner fanger virkelig min opmærksomhed :-D hvorimod det hvid/gule bed bliver lidt for pænt.Sidste år satte jeg en pink bleeding hart/ nu kan jeg ikke huske det danske navn... Men jeg er blevet rigtig hooked på den hvid nu også. Det hvide storkenæb jeg fik af dig sidste år, har det rigtig godt :-)
  Mange knus
  Gro

  SvarSlet
 18. Hei!
  Så frodig og fint det er i hagen din! Herlig med vår- og tulipanblomstring er eit av årets store øyeblikk! ;-)
  Mvh Monica

  SvarSlet
 19. Kære Lisbeth. Sikke nogle flotte bede du har. Og de tulipaner er bare skønne. Jeg er af en eller anden grund ikke god til det med tulipaner. De kommer altid til at stå forkert og spredt på en mærkelig måde. Men flot når man forstår og sætte dem rigtigt.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
 20. Hvor er dine bede skønne. Lisbeth. Hold op hvor har du mange tulipaner. Og jeg er helt vild med dit festfyrværkeri-bed, wow :-) Sådan et har jeg også planer om at lave i min Orange Have. Kan du huske hvor du købte løgblandingen?
  Og jeg kan se at du også har en af de skønne cremegule gyvel.
  Og så vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine søde og altid opmuntrende kommentarer i mine indlæg. Du skal vide at de altid varmer rigtigt meget, Lisbeth :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne
   Jeg er så glad for min cremegule gyvel, var faktisk lidt nervøs efter denne vinter, men den har klaret sig. Festfyrværkeriet er købt hos Peter Nyssen som jeg har rigtig gode erfaringer med - det er også ok priser, synes jeg
   http://www.peternyssen.com - kik under Single late, der er en pakke der hedder Single late Mixture. Der er ikke nær så mange røde i min blanding som på billedet.
   Knus

   Slet
 21. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 22. Maj måned er den skønneste, forventningen om den perfekte sommer, bekræftes af den grokraft løgvæskterne præsterer, alt er igang igen. Åh jeg elsker maj, mit humør topper på 10 skalaen.
  Henrik

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails