søndag den 11. november 2012

Tjek

Så kan jeg endelig sætte flueben ved en af de sidste opgaver i haven for i år - lægning af blomsterløg. Ca. 500 stk blev det til fordelt i de forskellige bede som supplement til de der ligger der i forvejen.

I de runde staudebed håber jeg at i tulipanen Negrita og den liljeformede som jeg ikke kan navnet på vender tilbage igen til foråret. Angelique kan man vidst ikke regne med at se mere end én sæson, men de to andre får selskab af Tulipa Shirley, Allium Roseum, Scilla bifolia rosea, Hyacinthoides hispanica rosea og Fritillaria melagris - jeg kan godt se at de bliver vældig lyse-lyserødt, men nu bliver det sådan!

 Det runde staudebed


 I dette bed ved skuret får den enlige tulipan selskab af blandingen som du ser nedenunder.  I bedet har jeg med blødende hjerte fjernet den gamle Rosa Nevada som har været syg og grim i 2012 og her planter jeg roser og stauder til foråret (ja, jeg ved at jorden skal skiftes og det er sket. 

En blanding af unavngivne tulipaner - det er et sats.

I det hvide- og lysegule bed har jeg suppleret med flere Tulipa Purissima, Allium Multiblossum, Tulipa Spring Green og Narsissus Pipit

I forvejen står Narsissus Thalia og Actaea og tulipanerne Spring Green og Purissima

I dette års nye bed med de mørke planter er der også lagt tulipanløg
sammen med bl.a. disse er plantet

 Blach Parrot, Queen ogf Knight og den hvide Purissima

Det er utroligt som tiden flyver og juletiden nærmer sig med hastige skridt. I næste weekend skal jeg til julemarked på Gisselfeldt Slot og jeg er faktisk slet ikke i julehumør....

Jeg har flyttet husløgene indendøre og selvom jeg har et princip der går ud på at jeg ikke julepynter før 1. december, synes jeg alligevel at de kom til at se lidt julede ud:


Hvis du har lyst til at se lidt mere fra min vindueskarm og om jeg har overholdt mit princip om julepyntning så klik HER

30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  Det bliver da overvældende med alle de løg.
  Det glæder jeg mig til at følge.
  Tog det ikke lang tid med alle de 500?
  Du må være øm i armene.
  Tak fordi du huskede mig på mit Husløg uden for.
  Det skal da også ind at pynte. Ser lige på dit link om julen kom forbi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine arme har klaret mosten, men kun fordi Flemming hjalp mig:o)

   Slet
 2. Kære Lisbeth

  Jeg er alvorligt talt imponeret over, at I nåede at lægge alle løg i dag. Jeg fik kun plantet mit nordens oliven, da jeg rendte ind i et af fortidens dumheder i jorden, som først skulle fjernes, så det tog lidt længere end beregnet. Men gør det ikke altid det? Fik da også lagt lidt tulipanløb omkring træet og sat nogle digitalis, som have møvet sig ind på nogle roser.

  Jeg tror sørme, at jeg inviterer mig selv på te hos dig til foråret, for det bliver da et smagfuldt festfyrværkeri med alle de skønne løg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være så velkommen og hvis du glemmer det skal jeg nok huske dig på det.
   Ja der støder altid lidt ekstra arbejde til, jeg måtte også flytte et par stauder og noget jord indimellem lægningen af løg så det var en stor hjælp at Flemming gav en hånd med;)
   Han kikkede en ekstra gang da han kom ud og så hvordan jeg med løs hånd havde spredt alle løgene ud i bedene - han havde troet at der skulle graves et stort hul som løgene skulle hældes i;o) Ja så måtte jeg jo stikke ham et skævt smil.

   Slet
 3. Godaften Lisbeth.Det bliver da et helt overdådigt syn til foråret når det hele blomstre.Har selv sat mange løg i år,og kan se at vi har samme smag
  hvad angår farver.Men det er et stort arbejde at lægge alle de løg.
  Mine Angelique kommer da fint hvert år.
  Har også lige meldt mig som fast læser hos dig-troede at jeg havde gjort det.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette.
   Jeg er glad hvis Angelique kommer igen, det troede jeg ikke.
   Jeg har også troet at du allerede var fast læser - men velkommen til nu:o)

   Slet
 4. Nej hvor det bliver flot til foråret! Der er da noget at glæde sig til! Dejligt er det, at have noget at se frem til!
  Jeg er også lidt tilbageholdende med at pynte for meget jule op endnu. Men pludselig er det tid, og i år falder 1. søndag i advent først d. 2. december. Dejligt at det ikke allerede er i november.

  SvarSlet
 5. Sikke skønne billeder. Jeg håber at dine mange løg vil belønne dig for din store indsats til foråret.

  SvarSlet
 6. Dejligt bliver det helt bestemt til foråret. Især er jeg vild med dit hvide bed og så de mørke tulipaner, som du supplerer bedet med de mørke akelejer med - en ide jeg kunne finde på at kopiere.

  Smukt arbejde.

  Ulla

  PS. Husløgene pynter i glassene. Det ser jeg på til december...

  SvarSlet
 7. Det bliver lidt af et skue til foråret, og nogle skønne appetizere lige nu :-)

  SvarSlet
 8. Det bliver spændende at se bedene til foråret.

  SvarSlet
 9. Sikke nogle dejlige billeder, Lisbeth, og helt vidunderlige collager!
  500 løg - du milde, det bliver fantastisk at se dem blomstre. Jeg håber, du fik hjælp til at skifte jord og lægge løgene. Hvor er det fint med husløg inde i huset. Den idé tager jeg straks til mig. Så smukt at se dine billeder på countrylivs hus!

  SvarSlet
 10. Hold da helt ferie ... du har mange løgplanter. Sikke en forårs fest der bliver hos dig. Jeg gætter på at du ikke har Mosegrise? ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har jeg heldigvis ikke:)

   Slet
 11. Det var da helt utroligt mange løg. Sikken et arbejde, men belønningen bliver helt sikkert tilsvarende utrolig smuk.

  Flot med spansk mos sammen med sukkulenterne. Det er også sådan cirka de eneste planter jeg har indenfor. De er gode overlevere :-).

  /Birgitte - som ønsker dig en dejlig uge

  SvarSlet
 12. Dejligt med alle de løg, sikken et arbejde, men til foråret bliver du nok glad for det. Hvis ikke farverne driller alt for meget, det får vi nok at se til foråret.

  SvarSlet
 13. Hvor ser det skønt ud med alle dine løg, det kan kun blive et forrygende forår. Derimod syntes jeg det er mega-TRÆLS at vi ikke ved hvad der dukker op i næste sæson, af samme grund har jeg i år lagt tulipanløg "Purissima Design" som skulle komme igen år efter år. Så er der da én tulipan jeg kan regne med... håber jeg!! ;o)

  SvarSlet
 14. WOW! Dette må da bare bli flott! Gleder meg til å se bilder fra din vårblomstring! Her blir det nok på langt nær så mye å glede seg til... Jeg hadde laget meg to bestillingslister for vårløker- men bare den ene ble sendt....og nå begynner det vel å bli for sent til den slags...
  Ønsker deg en flott ny uke!
  Mvh Monica

  SvarSlet
 15. øj det blir flot. Jeg har lige været ude og sætte Aquilla og Black Jack, som min veninde forærede mig - men jeg har sat dem i potter pga muldvarpealarm :)
  ups, jeg må også huske at tage mine Echeveria'er ind, dem havde jeg helt glemt, så tak fordi du nævnte det :-)

  SvarSlet
 16. Sikke da nogle skønne forårsbilleder! Man kan næsten ikke vente til tulipanerne kommer op!

  SvarSlet
 17. Hold da helt op, så mange skønne løgplanter du har, og til foråret får du så 500 mere, det bliver et prægtigt syn :-)

  SvarSlet
 18. Glæder mig nu super meget til forårsbilleder fra din have! Smukke fotos og collager:0). Tror du også er medlem af "De ømme hænders klub":0)

  God aften og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 19. Hvor har du dog været flittig.
  Jeg glæder mig til at se alle dine mange blomster, der vil komme næste år.
  Smukke billeder.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 20. Det bliver jo himmelsk smukt Lisbeth.......dit hvide/gule bed er ret fantastisk.....og med suplement så bliver det endnu mere himmelsk.

  Jeg har trods "trusler" derom bare stadig ikke fået lagt løg.....hverken rundt om udestuen eller ved brusebadsbedet så nu skal jeg da virkelig have gjort noget ved sagen i week-enden - ungerne skal på spejderlejr så tiden må da kunne findes ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal nok nå det Dorthe der er vidst ikke tegn på sne og frost lige med det første:)
   Knus

   Slet
 21. Kære Lisbeth,

  åh, hvor øjet ligefrem higer efter nogle forårsbilleder på denne tid af året.
  Sikke nogle skønne collager og sikke en løgfest du kan holde næste år. Det bliver gudesmukt. Tak for de dejlige vitaminer til øjnene og sjælen. Puhadadada, november er bare SÅ lang:o)

  Dine husløg garneret med spansk mos ser forrygende ud.

  Hav en hyggelig aften i stearinlysenes skær.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn
   Ja ærlig talt så kom jeg også til at glæde mig til foråret da alle løgene var lagt. Jeg gætter at min løgfest er noget mindre end den du har holdt;)) Hvor er jeg glad for at høre fra dig<3 Jeg har sendt dig en mail, men den er muligvis druknet - jeg håber at alt er vel i det novembermørke jylland?
   Knus

   Slet
 22. Uhha, det bliver da helt fantastisk - det ser allerede godt ud på de billeder, du viser - suk..... Glæder mig til at se det til foråret.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 23. This year I planted pots of tulips so that I can move the 'colour' around as I need it in the spring. Daffodils are everywhere, but the tulips are a little more fussy about where they are planted.

  SvarSlet
 24. Found your Blog today. I reviewed a number of your past postings and I especially like this one with all the beautiful flower photos, especially the tulips. I can not grow them here because of all the deer that eat them in Spring. Here on the shores of Lake Michigan there are so many deer. They do lots of damage so i plant things they are not fond of - hopefully! Much enjoyed my visit. Jack

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails