Eyesore

Jeg har ikke fotograferet haven så meget på det sidste, men Dorthe fra Frk. Solhat  lægger op til et Eyesore tema i november og Berit fra Irishaven  har vist os sit uperfekte plankeværk, så nu er tiden inde til at afsløre hvorfor jeg aldrig har vist jer noget fra min forhave.

Min forhave har altid været mit smertensbarn, jeg har ikke kunne få den til at hænge sammen med resten af haven. Den ligger på nordsiden af huset og tager temmelig mange gode m2, men hvem pokker gider opholde sig der?  Den har altid været en pestilens med noget græs der er så tykt af mos så man ikke kan klippe det og ofte har det været stedet hvor vi kunne slænge noget byggeaffald eller opbevare et parti Rockwool (det kan man altid bruge) eller lignende.

Nu er vi efter mange år færdige med at bygge på huset og nu skal det forhåbentlig også snart være slut med den grimme forhave og der er blevet ryddet godt op, men det ser stadig ikke kønt ud.

Den uundværlige trailer og tørrestativet har plads i forhaven, for jeg synes at de begge er grimme at se på og vi har ikke så mange vinduer til den side.


Her trænger til en makeover

Portalen skiller grimt fra skønt, her skal rosa Helenae 'Lykkefund' brede sig, den har bare haft svært ved at komme igang.

Søndag er afsat til løglægning - bedre sent end aldrig.
Ha en rigtig dejlig søndag.

Kommentarer

 1. Your definition of eyesore and mine are different because I don't see an eyesore at all, but a work-in-progress! After watching the development of your garden I know that this front yard will be something to watch as begin to have fun with it.

  SvarSlet
 2. Jeg er overbevist om at vi alle har en sådan plet i haven til alt det praktiske, jeg vil dog give dig ret i at det nok ikke er det flotteste visitkort man på den måde byder sig selv og sine naboer. Selv har jeg altid prøvet at gøre mest ud af forhaven da den jo siger godmorgen, farvel og god arbejdsdag, vekommen hjem igen og godnat (lufter hunden kl 22.00) Men nord er svært. Jeg er dog sikker på du/I vil tage det som en skøn udfordring at forvandle jeres Eyesore til en Eyepleaser.
  Nu vil jeg gå ud og lægge løg og rydde op i mit eget mørke hjørne af haven.....
  Henrik

  SvarSlet
 3. Vi har vist alle sammen et par smertensbørn i vores haver :-) Her er det bunken med affald af grene og blade, som på forunderlig vis bare vokser og vokser. Men dyrene er glade for den - mus og fugle har et gemmested. God søndag til dig, Lisbeth!

  SvarSlet
 4. Sødeste Lisbeth.....tak fordi du griber bolden. Sådan en plads skal der jo være i en have......den kan vi ikke undvære.......hos mig hedder det materielgården - men vi kan være enige om at det ikke just er der det gode vejr bliver nydt om sommeren ;0)

  Have mod nord kan dog godt lade sig gøre......se bare mit hvide bed......det ligger omtrændt hvor din plade ligger i forhold til huset :0)

  Tror i øvrigt at vi her seriøst må begynde at overveje udestuens skæbne.......nu jeg fået øje på den igen ;0)

  Kæmpe knus og glimt i øjet ;0)
  Dorthe

  SvarSlet
 5. Dear Pondside: You are right this isn't really an eyesore just an ugly space reminding me of the decisions I have to make to integrere this part to the rest of the garden.

  Henrik: det er lige netop min eyesore at det er mit visitkort - og mit hovede knager for at finde en acceptabel løsning, for byggematerialer og trailer skal jo være nemt tilgængelige så de kan ikke gemmes væk bagerst i haven:)

  Madame: jeg har for nogle år tilbage besluttet at integere gamle rodstød, grene og blade i bedet bagerst i haven netop for at give ly for mus og fugle og jeg forsøger med meget lidt held at få kaprifolie og skovklematis til at vokse hen over bunken, men jeg håber at det engang vil give den rette stemning af skovbund.

  Dorthe: jeg ville ønske, at jeg kunne placere min materialegård inde hos naboen for jeg synes at mine m2 er for gode til den slags, men jeg elsker min trailer og duften lufttørret vasketøj vil jeg ikke undvære. Nu fik du også et glimt af min dejlige havestue og jeg vil så afsløre for dig, at farven på træværket passer rigtig dårligt til tulipanen Queen of Night;O)

  SvarSlet
 6. hej Lisbeth
  Super at du tog hul på "eyesore" runden.
  Straks går mit øje automatisk igang med at finde muligheder - tænkte at du kunne ramme trailer p-pladsen og tørrepladsen ind med buskbom og flisebelagte stier osv.....ja idéer og drømme :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth

  I får ikke mine eyesore at se for dem har jeg stadig for mange af.. Måske men der sker jo noget hen ad vejen :-)
  Det er jo egentlig rigtig spændende at få lov til at bygge noget op fra bunden, den mulighed har du jo her.
  Jeg er sikker på du kunne lave din forhave om til en dejlig have med skyggetålende planter.
  Du ved hvad der skal til! I know it ;-)
  Knus Gro - ps jeg glæder mig til at se hvad du finder på:-D

  SvarSlet
 8. Når du engang når til den del af haven, kan det jo sagtens lade sig gøre at lave noget pænt, som ikke nødvendigvis er meget pasningskrævende :-)
  Kan godt forstå, hvis det ikke er ude foran huset du har lyst til at tilbringe de fleste havetimer.

  SvarSlet
 9. Mon ikke du kan finde lidt inspiration her i blog-land, nu har du en hel vinter til af finde på noget, held og lykke.

  SvarSlet
 10. Orv manner!!! Du har tidligere talt om at forny din forhave.... du har jo oceaner af plads og muligheder til din rådighed!!!

  Når først traileren har fået en parkeringsplads med fliser og noget træ-rionet-halløjsa omkring sig som fortsætter over til træ-rionet-halløjsa-tørrestativet, så er der ingen der bemærker disse nødvendigheder fordi de bliver indhyldet i smukke clematis/roser/kaprifolier - og det hele hænger smukt sammen med din flotte portal!!

  Derefter har du resten til din rådighed til dejlige skyggetålende planter... øjjj...jeg glæder mig til at følge med i projektet!!!

  Tak for øjenbæ-kigget ;o)))

  SvarSlet
 11. Åh vad jag önskar att jag hade ett sådant oanvänt område i min trädgård, tänk vad mycket intressant du kan göra där!
  Jag såg din spegelbassäng i ett tidigare inlägg, så fantastisk fin den blev, WOW!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 12. Tak fordi du var modig, og viste os dit eyesore :-)
  Jeg ser også noget med rionet rundt om dine nødvendigheder. Men ikke fliser, hellere små-sten. Det er bedre i disse regnvandstider, og også nemmere når det er områder hvor der kommer mos. For fliser skal renses, men småsten kan man bare rive lidt i med en rive, så er mossen pist væk. Vi har fliser på noget af vores nordside, og de bliver skiftet ud med småsten/ral/perlesten, så snart vi har råd :-)
  Og så ellers bede med en lille sti og alle de skønne skyggetålende ting. Måske også et par små træer, prydæbler eller blodblommer.
  Hold da op, hvor vi kan, hva'? :-D
  Jeg har også taget billeder idag af mine eyesores. De kommer op idag eller imorgen :-)

  SvarSlet
 13. Jamen det er jo rigtigt at det er luksus at have så meget jord til rådighed - jeg har haft det i 30 år, men det er også først nu at jeg er nået til at skulle gøre noget ved det. Jeg har allerede set ideer rundt hos jer og tak for alle de ideer som I kommer op med nu , alle er meget velkomne og i rammer også noget af det jeg selv forestiller mig, stier, buxbomhække - rionet har jeg ikke selv tænkt, men tusind tak Jette fordi du kom med den ide for det er jo genialt - jeg er allerede igang med tegnepapiret:)

  SvarSlet
 14. Jeg tænkte på et pænt skur til traileren, så er den gemt væk. Op af skuret kunne gro diverse klatreplanter. Jeg har rhododendron i nord, det fungerer fint. Det kan du se, når jeg sætter mine eyesore i mit indlæg.
  Du skal nok få noget godt ud af det, det er jeg sikker på og efter 30 år må det være tiden ;-)

  SvarSlet
 15. Sikke en masse herlige tips du fik, til gengæld for at vise dit smertensbarn frem. Som hos de andre, så er det nok værre i dine egne øjne :)

  Jeg vil straks indføre begrebet 'materielgården', så må man i det mindste kunne afgrænse og indramme pladsen.

  Går det godt med spejlbassinet?

  SvarSlet
 16. Ja - det er da en dejlig udfordring for dig at få noget kønt ud af den forhave. Det er lidt sjovt at se hvad det er vi hver især har undgået med kameraerne. Jeg har nogen gange opgivet et motiv til bloggen, fordi der bare var for meget grimt med i vinklen.
  Det bliver spændende at se hvad der kommer til at ske i din forhave de næste par år.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)