søndag den 5. september 2010

Til høstmarked hos Camilla Plum og Per Kølster

Også jeg har været en tur omkring høstmarkedet hos Camilla Plum og Per Kølster på Fuglebjerggård i dag og det har været en rigtig dejlig oplevelse. Jeg er en stor fan af Camilla Plum og har væreet det siden hun for mange år tilbage udgav kogebogen "Emma gad vi gider ikke" sammen med Nanna Simonsen - mage til dejlig uhøjtidelighed skal man lede længe efter.
Der var masser af boder med muligheder for at købe planter, urter, grøntsager, frø, brød, kager, slik øl, most o.s.v. o.s.v

Billederne i min collage er fra blomsterhaven omkring gården - dog et enkelt inde fra gårdspladsen der var pyntet så flot med alskens grøntsager - lige til at tage med hjem.
Selvfølgelig købte jeg noget.... det blev til 2 forskellige slags Artiskok frø som først skal sås til februar samt frø til Staude Scabiose - Knautia macedonia, Judaspenge - Lunaria annua og Natviol - Hesperis matronalis som alle 3 skal sås nu og derudover købte jeg 2 stk. lysegule Skønhedsøje.

11 kommentarer:

 1. I enjoyed visiting the link you provided - what a beautiful place to spend an afternoon. I had to smile when I saw that we'd both posted about visits to a market. Is there a better way to spend an end-of-summer day?

  SvarSlet
 2. Lyder super hyggeligt - der gad jeg godt ha' været med ;0)

  SvarSlet
 3. Åh..... lidt misundelig på din søndagstur er jeg Lisbeth. Du har ret alt med Camilla Plum er lidt uhøjtidligt, flot og smukt serveret :0)

  Min dag stod på fodboldstævne i det mest fantastiske efterårsvejr man kan tænke sig :0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Det ser hyggeligt ud, jeg er også misundelig. Jeg har nusset i haven i denne week-end selv om jeg var ved at blive ædt op af myg.

  SvarSlet
 5. Å der skulle jeg veldig gjerne vært:)Kanskje neste år. Jeg er også stor fan av camilla plum, fantastisk dame:) Jeg skal på posten i dag å hente mine slanghvitløksfedd, som er kjøpt på nettet av camilla, så jeg kan få plantet dem:)Klem

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Skønne skønne billeder, det må ha´været en dejlig oplevelse :)
  Mange hilsner Iben.

  SvarSlet
 7. Jeg er veldig begejstret for Camilla Plum, hendes udsendelser er så dejligt afslappede.
  En dygtig kvinde og også uddannet arkitekt.:)
  Der ville jeg gerne have været med!
  Din have ser jo som sedvanlig smuk ud kære navnesøster...:-o)

  Rigtig god weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. Ofte hører jeg at det roder og virker urent på Fuglebjerggård. men dine billeder viser noget andet.

  SvarSlet
 9. Har været på markedet før, men kunne ikke i år. Camilla er jo dejlig fordi hun roder, er lidt rustik eller hvad man nu skal sige. Der er plads og der laves noget, ikke bare sådan et pynte landbrug.

  Burde lave en kop chai, var chai manden der også i år? Og hendes kanel snegle... hmmm, fortryder jeg ikke nåede det.

  Håber ikke Camilla ændrer sig og nogensinde bliver alt for pæn, men det tror jeg nu ikke sådan lige kommer til at ske.

  Men er man gået glip af markedet så kan det da lige siges at der generelt er åbent i gårdbutikken, selvom det er sjovere når der også er gæstesalgsstande.

  Tak for billederne.

  SvarSlet
 10. Der er ingen tvivl om at det er top professionel produktion der foregår på Fuglebjerggård så man må ikke undervurdere Camilla Plum fordi hun har den der rustikke (den betegnelse kan jeg godt lide, Karen - og velkommen til). De steder hvor der foregår produktion af øl, most, planter, frø o.s.v. er der ikke rodet, men der står altså skvalderkål ved hushjørnet og der er ikke top trimmede græskanter og selve gården er en gammel gård med lavt til loftet og skæve gulve. Jeg var dybt imponeret over de fine forhold der var i alle drivhusene - ingen dyr og sygdomme (tænker her på mine egne larveædte planter og meldug i agurkeplanter) alle planter stadig i fuld vækst og bugnende af diverse tomater, pebre, chilli, meloner. De små drivhuse som jeg har set i udsendelser med Camilla og selv har tænkt mmm.... roder der ikke lidt? - her stod fine krydderurter af alskens slags. Camilla og familie er jo sådan lidt "Cristiania/kollektiv agtige" og det er det skønne - Det er ikke sidste gang jeg har været dér så måske bliver det til deres julemarked:) De holder åbent hver lørdag.

  SvarSlet
 11. Har slet ikke set dette indlæg - søgte på billeder af Camilla og Per, da jeg lige skulle lægge dem ind på min hjemmeside, da vi igen deltager i høstmarkedet i år (2011) og fandt så dette indlæg (og billedet af dig ;-) ).

  Hæ, hæ, Christiania agtige - ja, det har jeg også selv tænkt på. Vi elsker at være derovre, og der bliver altid afsluttet med manér med øl, juice osv., når der er lukket og slukket :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails