søndag den 29. august 2010

April - August

I april udvidede jeg bl.a. mit skovbed som ligger bagerst i haven. Det er nogle år siden det blev etableret og nu var rhododendronerne blevet tilpas store at næste etape kunne etableres. Jeg skal nok vise jer hvordan det skal ende med at se ud - skal dog have indscannet haveplanen først.
Indtil i år har bedet været et langt lige bed langs baghækken, men nu udvidede jeg med et bed på den anden side af pavillionen så hele hjørnet blev inddraget.
Som I kan se var det en smådårlig og trist rhododendron der blev flyttet - og hvor har den haft godt af det.
I bedet er desuden plantet bregner, bispehue, hasselurt bagtil og foran rododendronen er juleroser, bispehue og høstanemoner, samt en clematis.
Det gamle bed er generelt gjort bredere og så går det ud i en bue op  mod pavillionen og så blev der også rykket lidt på rododendronerne samt plantet Astilbe, anemoner, juleroser samt lyng.
Om nogle år bliver der rigtig skovstemning når Rhododendron catawbiense “Grandiflorum’ er over 2m høje.

Denne weekend har stået på havearbejde - staudebedene trængte til opstramning pludselig så det rodet ud, så der er klippet, og delt og flyttet rundt og græskanterne har også fået en opstramning. Hold op hvor det hjalp - jeg var så træt at der ikke er blevet fotograferet. Jeg vil lige sige at jeg er rigtig glad for jeres søde kommentarer, det gør det ekstra sjovt at blogge, tak til jer alle, jeg forsøger at gøre gengæld:)) HA en rigtig dejlig uge!

10 kommentarer:

 1. Ja sådan en have bliver aldrig færdig, vel ?!

  Nogen gange kan det godt hænge mig langt ud af halsen, når de bede man lige var færdige med vupti er groet til i skidt og lort igen.

  Men glæden ved et nyordnet bed få nu så alligevel en til at blive ved.

  SvarSlet
 2. We've come home from Ontario to a severely dry yet oddly weedy garden. It doesn't seem fair that the two states can go hand in hand!
  What a lot of work you've put in on your perennial beds. It's good to be tired from working in such beautiful surroundings.

  SvarSlet
 3. Stort arbejde at flytte rundt på div. i haven men man bliver så glad senere.

  SvarSlet
 4. Så fint det bliver, glæder mig til at følge det efterhånden som det vokser til.
  også dejlig uge til dig.

  SvarSlet
 5. Det lyder som fine sammensætninger, men pas på med den frække Hasselurt - jeg KÆMPER med den i vores have.

  SvarSlet
 6. Mutter: det er det lumske ved staudebede i cottagestil pludselig ser det sjusket ud - jeg pønser på at stramme det mere op med buxbom indimellem.
  Pondside: sorry about your dry garden, I think of how much rain you got in June.
  Lea: ja det er et kæmpe arbejde og det var så dejligt at kikke ud på i morges:)
  Anette: tak, jeg tror også det bliver godt når det vokser til.
  Sussi: jeg har ALDRIG kunne få hasselurt til at gro så jeg håber..., men tak for advarslen til den tid får den med spaden;)

  SvarSlet
 7. Som Rhododendronen din satte pris på å bli flyttet! Man skulle ikke tro det var samme plante du viser :) Bedet har blitt så vakkert, du har krydret det med nydelige vekster. Det er en av havelivets store gleder å forandre, flytte og komponere. Man blir aldri ferdig og aldri lei :)

  SvarSlet
 8. Jeg har også fornyet Rhododendronbedet i år- er ikke ferdig ennå. Kjekt å høre hvordan du har gjort det og hvilke planter du har valgt.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  SvarSlet
 9. Så flott det ble da:) Så flink du har vært:) Kjenner godt følelsen av at det er godt å få ryddet litt i hagen også:) Ps... Takk for at du rettet på meg,,, huff så flaut, ja ja, 14 nattevakter på rad gjør sitt med hodet:) Nå har jeg redigert og alt er i orden, takket være deg:) Klem

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth!
  Det är så skoj att anlägga nya rabatter, och när gamla rhododendrons får ny jord, så börjar de ju genast att visa fler blad vilket alltd gläder en trädgårdsälskare:-)
  Ha det fint! Hillevi

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails