FLYTNING OG FULD FART PÅ HAVEN

Vi overtog nøglerne til huset d. 8. april 2019 og de sidste to uger har der været drøn på fra tidlig morgen til aften. Jeg kan ikke sige sen aften, for jeg er dejset omkuld ved 20-tiden, har set et eller andet tv for at så sove kl 22.
Jeg har haft ferie siden fredag d. 5. april og den første uge brugte jeg til at pakke vores hjem i Birkerød ned. Nå-ja det var godt nok en mellemstation, men alligevel nåede vi at bruge en del af vores ting der. Det har været jul og det var en sommer med mange planter på altanen, et minidrivhus til overvintring. Jeg har syet og strikket, Flemming har leget med elektronik og alle ting skulle altså pakkes ned igen...
Vores nye hjem under udpakning - og endelig plads til at få reolen op
Den 12. april flyttede vi ind i huset. Fra et lager ankom den container hvori vi har haft en del af vores gods, heriblandt havemøbler og alverdens havedimseri. Og fra Birkerød en fyldt flyttevogn.
Alt havegods blev stablet der hvor vores terrasse skal være, for alledere samme dag som vi overtog nøglen til huset, gik anlægsgartneren igang med at plante hæk.
Værsgo' 60 meter færdighæk, dagen efter vi havde overtaget huset!
Under den hårde jordskorpe er der muldjord som denne bunke kompost skal blandes op med.
Alt skal hjem! Jeg var lidt for hurtig med at hente planterne fra plantehotellet og det var et chok for dem at komme fra et drivhus for at overnatte i frostvejr i Gørløse. Selvom de blev pakket ind, er de blevet lidt medtagne, men de klarer mosten.
Forleden dag blev jorden så grubbet og det var jo skønt... luft i jorden, men jeg var lidt betænkelig over hvordan jeg skulle komme videre derfra. Vores aftale med anlægsgartneren lød på hækplantning, flisearbejde (det kikker vi nærmere på i et andet blogindlæg) og grubning.
Men-øh jeg havde ikke lige tænkt over de enorme lerklodser som der lå og skabte en overflade som nærmest var umulig at gå på og bestemt ikke var lige til at jævne med en kultivator.
Endnu engang skrev Flemming til gartneren og heldigvis var han frisk på at gøre jorden klar til plantning og såning.
Så idag blev alle bekymringer blæst væk, komposten blev lagt ud og jorden blev fræset og jeg er godt nok GLAD GLAD og GLAD - for se nu her - lækker bar jord, lige til at plante i :-)
På den anden side af huset.
Og selvom der hverken er stier eller græs, måtte jeg selvfølgelig pynte med potter foran orangeriet.

Kommentarer

 1. Puha godt det endte godt, det er noget af en tur, jeg kan godt forstå, at du ikke holdt længere ude end til kl. 20. Godt planterne klarede at komme ud i kulden.

  SvarSlet
 2. Ih du milde hvor har i knoklet og hvor er det allerede bare helt vild flot :)
  Det var da godt at anlægsgartneren var frisk på at få ordnet det sidste med jorden. Det havde ikke været sjov at stå med. Nu glæder jeg mig til at se hvordan haven kommer til at se.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
 3. Til lykke med alt det nye, Lisbeth! Hvor bliver det spændende for jer. Og hvor ER det orangeri bare skønt! Jeg glæder mig til at se hvad du får ud af haven. Her hos os ser det meste ud som på dit før-billede med kæmpe jordknolde. Anlægsgartneren har lovet at komme, men vi har ikke set ham endnu ...

  SvarSlet
 4. Altså sidder her og puster og bliver så glad på jeres vegne, sikke en befrielse og lykke nu igen at have sit eget sted, sin helt egen legeplads! Kæmpe stort TILLYKKE med det hele Lisbeth!
  Knus fra Anette

  SvarSlet
 5. Hvor er det blevet smuk, Lisbeth, det er virkelig imponerende - og skønt med en færdig hæk. Hvor har I haft travlt! Jeg glæder mig meget til at følge din nye have og orangeriet.

  SvarSlet
 6. Hvor er det klogt af jer at bruge fagfolk til at gøre jorden klar. Nu ser den ligefrem lækker ud.

  SvarSlet
 7. Tusind tillykke med at være landet. Haven ser meget plante-indbydende ud. Det må krible godt i fingrene.
  Hvor er det klogt, at I har brugt en gartner til alt det grove, der kan lægge os 'amatører' ned, inden vi kommer til det sjove. De har maskiner og erfaring til den slags.
  Og åh et dejligt orangeri. Selvfølgelig måtte der stå lidt potter.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hvor er det godt i er kommet så langt. Det er et stort arbejde at flytte, men nu kan i se fremad, og det hele bliver lettere for hver dag der går.
  Godt i lige fik gartneren til at klare det sidste jordarbejde, det så lidt voldsomt ud ;-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det godt nu at være på denne side af byggeri og grubning, det ser ud til at det stadig er meget at lave, men efter anlægsgartnerens ekstra tjans så er der de sjove ting tilbage. Flot orangeri 😊

  SvarSlet
 10. Hei Lisbeth.
  Flott orangeri. Lurt å legge det i ett med huset. Det sparer en for mye arbeid å la anleggsgartneren gjøre grunnarbeidet. Tillykke med huset og det skal bli spennende å følge deg fremover.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
 11. Til lykke med nytt hus. Så spennende. Imponert over alt arbeidet dere har tatt fatt på allerede. Det blir flott.
  Jannicke

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)