DEN NYE HAVE #3 - DE FØRSTE PLANTEINDKØB

Uha, der skal mange planter til en have som er efter min smag - og heldigvis har jeg forståelse for det fra Flemmings side.
Nu hvor tiden hastigt nærmer sig, begynder plantenavne også at trænge sig på i mine tanker. Jeg har haft låg på de tanker, men låget begynder at løfte sig som et låg på en varm popcornsgryde og da der var Helleborusfestival hos Gartneriet Spiren sidste weekend, måtte jeg afsted for at finde flere moderplanter for min nye Påskeklokkebestand.
Vi var afsted om søndagen og det var tydeligt at der havde været gang i salget dagen før, men heldigvis var der stadig mange forskellige skønheder at vælge imellem.
Desværre var der udsolgt af en helt anden særlig plante - en Sarcococca, som jeg har haft på ønskelisten i meget lang tid.
Et dejligt udvalg af hvid, gul, spættet, sorte Helleborus
Nu står de på altanen og venter på flyttedag.

Der er langt til Skælskør, men det er spændende at udvælge sine egne særlige planter som skal danne grund for havens påskeklokker. 
Og samtidig er det dejligt at komme ud i det danske forårslandskab. 
På den sidste strækning før gartneriet passerede vi en mark, hvor en stor flok svaner havde slået sig ned og sammen med en blå himmel, var det et rigtig dejligt syn.

Kommentarer

 1. Hvor ser der skønt ud på din altan med alle de nye planter - og hvor bliver det skønt for dig, at sætte dem ud i rigtig jord. Du må længes helt forfærdeligt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de pynter på altanen så det er en fryd, men jeg er glad for at de snart skal plantes ud i haven, for heldigvis har de et kraftigt rodnet, men jo ikke så meget jord i potterne:-)

   Slet
 2. Hvor er det altså spændende, Lisbeth. Jeg får lidt sommerfugle i maven på dine vegne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du og jeg må krydse fingre for et rigtig godt havevejr i år - sådan et med sol og varme om dagen og regn som ikke er for slagkraftig hver nat :-) Det bliver virkelig spændende :-)

   Slet
 3. Hei Lisbeth.
  Flotte helleborus.
  Dette blir spennende. Tenk å kan begynne helt på nytt.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise. Jeg synes også at de Helleborus er ret flotte, det er i hvertfald et lille udvalg af forskellige farver. Det er spændende at begynde på en ny have og jeg kan se at der ligger en del arbejde forude, men jeg glæder mig:-)
   Ha en god uge.
   Lisbeth

   Slet
 4. Den har jeg da, du kan få en aflægger hvis det kan lave sig gøre. Det er derfor du har haft tid til at strikke og sy, du har ingen have. A ha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, alting har sin årsag, haha, jeg håber dog at jeg stadig har lidt overskud til at sy og strikke selvom der er temmelig meget havearbejde forude:-)

   Slet
 5. Nu varer det ikke længe og jeg kan sagtens forestille mig hvordan "låget" er ved at lette og ryge helt op i himlen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det :-) Jeg bruger en del fritid i de nærmeste planteskoler, hvor jeg kikker på træer og der er jo ved at blive fyldt godt op med nye friske planter det er ret sjovt.

   Slet
 6. Dejligt, at du har din nye Påskeklokkebestand klar til din have! Hvor er det også smukt at se marken med svaner, men det synes bonden måske ikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej du har nok ret i at bonden ikke er glad for svanerne i marken, men det var sjovt at se. Jeg glæder mig til at få påskeklokkerne i jorden, men det må vente lidt endnu.

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)