REJSEN TIL ENGLAND #1- SISSINGHURST CASTLE GARDEN

Nu er det vidst på tide at fortælle lidt om min første haverejse i England. Det var en oplevelse som jeg havde drømt om i flere år og det virker som lidt af et must for en haveglad, at se nogle af de mest berømte haver i sydengland.
Jeg havde fået rejsen i 60 års fødselsdagsgave af Flemming. Han var med på turen og helt fra start lovede han, at klare det med venstrekørsel. Jeg har ikke tænkt mig at fortælle andet om venstrekørsel  end, at jeg er verdens dårligste passager og at tilbyde sig som chauffør, når man kender mig så godt som han gør - er tegn på stor kærlighed.
Til forskel fra mange andre haverejsende, valgte vi at bo et sted og køre ud derfra og det var for os en rigtig god beslutning. Vi boede ved vandet i Hastings med udsigt til havet og det var simpelthen så skønt at vi morgen og aften kunne nyde det skønne sommervejr ved vandet.
Vi ankom til Sissinghurst Castle Garden i god tid inden haven åbnede og havde derfor tid til at nyde en kop kaffe og efterfølgende snuse til planterne i planteskolen før det gik løs. Jeg var spændt - Sissinghurst er ligsom den "helt store" af de Engelske haver, ihvertfald i min optik. Og det skulle vise sig at holde stik.
Sissinghurst Castle Garden er skabt af poeten Vita Sackville-West og hendes mand forfatter og diplomat Harold Nicolson
Uden for slottet forholdsvis nyplantede frugttræer på en langhåret blomstrende bund - det lover godt allerede.
Ind i porten og op i tårnet som det første. Her er et godt overblik over haven og et smukt kik tilbage mod indgangen og de charmerende kegleformede tage med røgvendere (eller hvad det nu er) på toppen.
Fra tårnet ser jeg den - den berømte White Garden og den ser fantastisk ud, selv denne dag hvor solen skinner stærkt fra en skyfri himmel. Hvem der bare kunne blive og se den i måneskin...
Prøv lige at se den enorme Prydpære til venstre for rosenportalen. De af jer der har fulgt min blog i flere år, ved nok hvor glad jeg var for min hvide have og jeg vil anbefale alle at lave sig en hvid have - den fanger øjet til enhver tid.
Den overdådigt blomstrende Rosa mulliganii i centeret af The White Garden - det er bare umuligt at få et billede uden mennesker på.
Vild og frodig cottage have

Fra tårnet over mod The Rose Garden
Vita Sackville-West gik ind for at plante meget og meget tæt i hvert et hjørne, hver en sprække og det fungerer - det er så overvældende og flot!Hvor der var vildt og overdådigt nogle steder, var der "ordentligt" med klippet plæne, flisegange og lange bede inden for murene ved tårnet. Herover blomstrende roser op af husmuren.


Jeg er nødt til at lave endnu et indlæg om Sissinghurst Castle Garden for nu, hvor jeg er igang og har vækket sommerminderne, kan jeg sket ikke begrænse mig.
Køkkenhaven og området uden for murene fortjener også at blive vist frem - så forsættelse følger....

OBS! Jeg har flyttet beretningen om vores nye hus over på min gamle blog COUNTRYLIVSHUS der er link i sidebaren øverst her på siden - vær også opmærksom på at du kan abonnere på mine indlæg ved at tilmelde dig øverst på bloggene. Jeg håber at du har lyst til at følge med og du må også meget gerne linke til siden.

Kommentarer

 1. Hvor er det dog nogle skønne billeder fra Sissinghurst Castle Garden, Lisbeth! Sikke en dejlig gave at få til sin fødselsdag. Englænderne er bare så dygtige til overdådige haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig dejlig gave og jeg blev meget rørt over den. Englænderne kan bare noget med haver.

   Slet
 2. Hvor er det skønt at du nu tager os med på havetur til Sydengland, den vil jeg glæde mig til at rejse med på. Sissinghurtst er et fantastisk og overdådigt sted, jeg er så glad på dine vegne at det endelig lykkedes at kommer dertil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig at du følger med Ulla og du kender jo dejlige Sissinghurst :-)

   Slet
 3. Hei Lisbeth.
  For noen skjønne bilder. Tenk å få sånn en gave av sin mann. For meg som er så glad i hvitt, er den hvite hagen fra Sissinghurst helt fantastisk .
  God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise. Den hvide have er helt fantastisk smuk!

   Slet
 4. Svar
  1. JA og det var en meget stor oplevelse :-)

   Slet
 5. Tusind tak for turen. Jeg glæder mig til næste indlæg. Det er min store drøm at komme på havetur i England. Det er et fabelagtigt havefolk, de englændere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Det var også min store drøm at komme på haverejse i England, jeg håber at du kommer afsted og oplever det :-)

   Slet
  2. Apropos fabelagtige - har du bemærket artiskokplanten på et af mine billeder? Jeg aner ikke hvad de har gødet den med....

   Slet
  3. Hvis det er den megahøje tynde, så havde jeg ikke set den. Godt med kompost :-))

   Slet
 6. Åh, sydengelske haver er bare de smukkeste! Og deres klatreroser ... jamen, altså, så kan vi andre jo godt pakke sammen ... Jeg elsker Sydengland, og jeg er klar til næste indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan noget de englændere, det er så smukt og så er det så hyggelige byer, huse og haver.

   Slet
 7. Det var vel nok en dejlig fødselsdagsgave at få, og skønt at du deler den med alle os, der læser med.
  Jeg ville helt sikkert også have været begejstret for den hvide have, men den har vist også dannet forbillede for mange hvide haver også uden for Englands grænser. Jeg kan også godt lide de røde mure, der delvis er gemt af beplantning, de har en egen charme.
  Jeg glæder mig til fortsættelsen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen tvivl om at den hvide have har dannet forbillede for vel nærmest alle hvide haver. De røde mure er utrolig charmerende og som du nok har set er planterne ekstremt høje op mod muren.

   Slet
 8. Wooooo det er smuk og overdådigt. Lige det jeg elsker.
  Lidt vildt og alligevel helt temmen.
  Sikke en flot gave.

  Sov godt
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er virkelig smukt og jeg er taknemmelig over at jeg fik den gave :-)
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth!
  Tusen tack för inspirerande bilder, från en vacker trädgård.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika, selv tak det er en fornøjelse at dele dem med jer :-)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Som du ved, besøgte jeg også Sissinghurst i år, og det var også en helt igennem skøn oplevelse.
  Tak fordi du genopfriskede mine minder :).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi var to heldige pamjulefiser i år, at vores søde mænd gad at rejse med os ud at se engelske haver - hahaha :-)

   Slet
 11. Skøn havetur til Sissinghurst, tak for de dejlige billeder du deler med os.
  Jeg havde også tilmeldt mig en bustur til England for at se haver i efteråret, men der var desværre ikke nok tilmeldte, så den blev aflyst øv øv.
  Kærlig hilsen
  Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt at din tur ikke blev til noget, jeg håber at det lykkes dig på et andet tidspunkt.

   Slet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)