Julepynt

Jeg nåede det - jubii!

Julepynten kom frem i lyset og op i weekenden. Jeg synes, at jeg har så fine juleting at de skal frem først i december, så jeg i det mindste kan nyde dem i fire uger, herover er julekassen åbnet og venter på udpakning.

Selvfølgelig hører der også dekorationer til min julepynt og der må jeg indrømme, at jeg de senere år holder mig til de lidt nemme løsninger.  Gran klipper jeg i mindre stykker og lægger i bunker under en glasklokke, på et fad eller andet og til kalenderlyset bruger jeg mos og lidt småkviste af mistelten, lærk og indfarvet hør.


En Araucaria heterophylla også kaldet stuegran i vindueskarmen - helt enkel. 

Bedst som jeg troede at mine juleblomster skulle være hvide, besluttede jeg mig om i det øjeblik, hvor jeg købte kalenderlyset. Jeg valgte et kalenderlys med vinrøde tal og pludselig fik jeg lyst til lyserøde roser og hyacinter.

Både julekrybben, kalenderlyset og grandekorationen under glasset ser næsten ud som sidste år, men som jeg skrev i begyndelsen er tingene jo fremme i så kort tid at det bare er hyggeligt at se dem der igen.

Fugl på kvist, minder mig om foråret og at lyset vender tilbage om kort tid.

I år har jeg lavet et træ af mos og lavgrene.

Et lille moslandskab - grønt pudemos med kogle,  kobberæg og -blomst samt fyrfadsstager.

Der er lidt forkobringer på toppen af koglen

Vasen som jeg fik af mine kolleger i fødselsdagsgave med julestemning

I døråbningen mellem havestuen og stuen hænger lidt af hvert - nøjagtig som der plejer.

Også adventskransen ser ud som den plejer - dog er der kommet sløjfer om lysene i år.

Adventskransen set oppefra - det kan godt være at edderkopperne ikke kan lide den der orange-morbær, men det kan jeg.

Moskranse til hoveddøren og til cykelskuret

Kransene hænges op i sisalreb og ser lidt rustikke ud

På mit arbejde havde "pigerne" kreaaften i november og jeg lavede nogle planteplaneter både med husløg som på billedet, men også med hyacinter.

Vil du se nogle af mine tidligere julepyntninger så klik og læs 


eller se hvordan jeg pyntede sidste år HER 


Holder du også fast i julepyntningen som den var sidste år eller elsker du at ændre fuldstændig på opstillingerne fra år til år?


GemGem

Kommentarer

 1. Julen er en oplagt mulighed for at være kreativ, så her hos os skifter det år fra år. Selv da julekassen var meget stor skiftede det. Ting blev nøje udvalgt og andet måtte vente til næste år. Nu er her mest naturpynt.

  Der ser rigtig hyggeligt ud hos dig. Lige tilpas med pynt- og så er julegrisen selvfølgelig også kommet op :-). Genkendelsens glæde er det dejlige ved, at alt er som sidste år ��

  SvarSlet
 2. Ser fantastisk ud. Du er ret kreativ.
  Smuk december til jer.

  Charlotte

  SvarSlet
 3. Det ser så fint og hyggeligt ud, Lisbeth! Så langt er vi slet ikke nået med pynten herhjemme ... men vores bliver også enkel og naturlig :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er helt med på, at julepynt skal op, når vi runder 1. december, så man kan nå at nyde den. Når først julen er overstået, har jeg slet ikke lyst til jul, men drømmer om hyacinter, primulaer og erantis i haven.
  Enkle løsninger kan være lige så smukke som dem, der har taget mange timer - er min erfaring, så det er klogt at disponere sin tid. Der er så meget andet, og din fine julepynt har da vist også taget lang tid :-)
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hvor ser det fint ud, og enkelt..... hvis man altså lige har fået ideen, ellers er det ikke så nemt. Hvad er den smukke mørke sag i glasklokken, den ligner en julerose...? - og det store træ af lavgrene, hvor er det flot. Tak for kigget

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)