Udplantning

Midt i maj måned bør det være uden risiko at plante sommerblomster og Dahlia ud i det fri, så forrige lørdag da vejret var sommerligt, besluttede jeg mig for udplantning.I de nye højbede plantede jeg Dahlia. Hver plante fik en ring af kobberbånd omkring sig og en plastichat til at beskytte mod frost. Og de har klaret sig godt i den uge der er gået - også selvom "hatten" er blæst af flere gange.

Jeg tilplantede også en del krukker. Endnu er terrasserne ikke tilgængelige p.g.a. arbejdet på husfacaderne, men krukkevæksterne står nu klar til når jeg kan begynde indretningen.

Felicia er et must i mine krukker - den vokser som om den var en formklippet busk og blomstrer hele sommeren indtil frost.

Jeg er vild med denne Gyldenlak i lila og gul, den er plantet i krukke sammen med rød havemelde og plettet tvetand.

Måske husker du at jeg købte to runde højbede? Jeg har købt to til. Så nu har jeg tre stykker bag haveskuret til Dahlia og én omkring mine rabarber bag pavillonen. Rabarberne er stadig forholdsvis små, selv efter to år og højbedet skal forhindre os i at trampe rundt oven i dem. Til efteråret fylder jeg mere jord i og løfter rabarberne op i højden.

De brune kloakrør som der voksede jordbær i er fjernet og jordbærplanterne står i nogle zinkspande. Jeg kan ikke have jordbær i jordniveau p.g.a. snegle, men det er så lækkert og hyggeligt hvis jeg lige kan spise et bær i forbifarten, derfor et par spande med jordbærplanter. 

Bag pavillonen har jeg plantet en tornløs brombær og jeg glæder mig meget til at kunne høste brombær.  Tornløs brombær har stået på min planteliste i mange år - og nu blev det så.

Jeg slutter med et billede af Flittigliser, som jeg også plantede i krukke sidste weekend. De frøs og gik til en kold nat i ugen der gik., så billedet er ikke som de ser ud nu. Det er godt nok utroligt så store udsving der er i temperaturene i år.

Kommentarer

 1. Ja det er utroligt, som vejret hele tiden skifter, det må meget gerne snart blive noget varmere.
  Da vi flyttede ind her for 18 år siden var der tornløse brombær, det blev de desværre ikke ved med at være, så alt bliver fjernet med hård hånd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver slemt skuffet hvis hele sommeren også bliver kold, våd og blæsende.
   Det lyder som om de tornløse brombær er podet på vild stamme og derfor ender op med torne når man mindst lægger mærke til det?
   Jeg har vild brombær nogle steder i hækkene, hvor er de belastende!

   Slet
 2. Sikke mange forårsgøremål der kan være i en have. Godt vi kan lide det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det stod slemt til, hvis vi ikke kunne lide havens forårsgøremål, men det er jo så dejligt at haven har brug for os, nu hvor børnene er blevet voksne og klarer sig selv - hahaha :-)

   Slet
 3. Din have er altid så lækker, Lisbeth! Velplejet og smuk.
  I dag skulle det ifølge vejrudsigten være "lunt". Hrmpf! Den lune luft er ikke nået herned endnu, i hvert fald. Jeg har en masse jeg gerne vil plante ud og så, men man tør jo næsten ikke ...
  God weekend!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana, jeg elsker jo at gå og pusle i haven. Vi må holde øje med nattemperaturerne.
   God weekend
   Lisbeth

   Slet
 4. Hei. Denne våren har vært iskald. Jeg er veldig redd for å plante ut for tidlig, så jeg venter litt til. Nydelig hage du har. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 5. Ja koldt det må man sige! Tålmodighed er en dyd :-)
  Fin dag til dig også.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 6. Åh jeg har næsten ikke tålmodighed til at vente på at få det sidste i jorden. Men som ny have "tosse"....... så ved jeg slet ikke om jeg tør endnu.
  Mine to dahlia er begyndt at skyde i potten i drivhuset. Men de tre andre lader vente på sig........ Her mangler jeg absolut tålmodighed..

  Rigtig god dag

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodighed er svært, men jeg tror at det er ved at være ok at udplante nu. Jeg styrer altid min så-lyst til april, så skal jeg ikke vente så længe før planterne kan komme ud:-)
   God havesøndag til dig:)

   Slet
 7. Wonderful ! It is so therapeutic too is it not ? :)

  SvarSlet
 8. Det är svårt att veta när det är dags att plantera ut, mina egna frösådder är så små, så de får stanna kvar i växthuset. Nyinköpta perenner har fått stå kvar, men igår fick Gyllenlack flytta ut.
  Dahliorna står kvar, och får vänta på stabilare väder.
  Krukorna utomhus är fyllda av Thalia och penséer, de klarar sig.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
 9. Hej. Det lover jo godt. Den første plante - Felecia - er rigtig spændende. Den kendte jeg ikke. Jeg tror også godt, at man kan plante ud nu, jeg skal i hvert fald igang, når jeg kommer hjem fra arbejde i morgen.

  SvarSlet
 10. Ja, koldt har det været, men div kommer frem som det plejer. Her var nattefrost og dagen efter kom radisserne frem. Kartofler, Dahlia satte jeg i slut marts og de er kommet frem. Løg har godt fat og ærter er lige kommet. Det blomster som det plejerover hele have. Jeg mener det er antal lyse timer som gør forskellen, og ikke så meget temperaturen.

  SvarSlet
 11. Waw...for en skøn gyldenlak. Mine er ca. 80 cm. høje og vælter lidt i blæsten.
  Duften er dejlig forførende. Husker dem fra min barndom i min egen lille have.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
 12. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
  replliques montres
  Rolex Replica
  replique montre suisse.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)