The High Line

Sommerferien er godt igang her hos os - to uger er der gået og vi har taget hul på den sidste af de tre uger ialt.

I år har vi været på en ti dage lang ferie i nogle store byer ved USA's østkyst og vi er netop vendt hjem med bagagen fyldt med spændende oplevelser og dejlige minder.

Det er sjældent at vi er væk fra hunde, hus og have i så lang tid og de der kender mig og bloggen her, ved at jeg elsker at være herhjemme i ferierne og for det meste kun tager afsted på kortere ture eller forlængede weekender. I ved så også at jeg holder mest af storbyferier, byer med liv og puls, hvor man kan opleve byens mennesker og steder heriblandt byens store og små grønne oaser.

I New York oplevede jeg selvfølgelig den berømte The High Line, som var under anlæggelse da jeg sidst var i byen i 2010.


The High Line er en park anlagt der hvor en hævet jernbane engang fragtede kød og andre varer til og fra The Meatpacking District og andre fabrikker på vest Manhatten. Højbanen stod til nedrivning, men blev reddet af en aktionsgruppe som kæmpede for at omdanne sporene til offentligt område.

The High Line strækker sig over et par kilometer og samlet fylder det ca. 11.000m2. Et fantastisk område til rekreation og afslapning.

Beplantningen varierer gennem hele strækningen - træer, græsser, stauder. i længderetningen er der ikke skarpe grænser imellem belægning og beplantning - det løber ligesom ind over hinanden - genialt!

Her ses jernbanesporene tydeligt.

Beplantningen er designet af Piet Oudolf og består af stauder og græsser. 

Sebastian tager billeder.

- dette  :-)

Det gør jeg også i den grad og herunder følger bl.a. et par af planter som jeg ikke ved hvad hedder, så kender du dem så må du meget gerne fortælle det, for jeg er blevet lidt forelsket i begge.

Hvad har vi her?

Og hvad med denne som ligner en KÆMPE Lavatera 2m høj og kæmpestore blomster?

Samme plante som damen med hatten tager billede af herover, måske kan du ane højden?

Hvad med denne hvide, mon det er Crambe?

Echinacea purpurea kan jeg dog kende.

- og Rudbeckia

- og Flemming og Mathias
Udsigt til Empire State Building


Da det anlagte areal stopper forsætter stien og jernbanesporene og naturen tager over og vi går og går helt over på den anden side af 

Vild gulerod

The High Line var en lige så skøn oplevelse som jeg havde forventet - jeg har selvfølgelig også læst en del om den og ikke mindst er jeg stor fan af Piet Oudolf, men at gå i et grønt område over byen denne varme sommerdag sammen med min familie var fantastisk dejligt.

Kommentarer

 1. Tak for turen på The High Line, det er da virkelig en oase med karakter. Sjovt at høre historien bag projektet, som helt sikkert har tilført byen noget godt.
  Fortsat god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og selv tak for dine feriebilleder på FB - nu må jeg til at følge op på bloggene;))
   The High Line er en skøn oase midt i en ellers hektisk by.

   Slet
 2. I have read about the High Line on other blogs and admired it - what a great thing for a city to offer! I am glad to hear that you had a good holiday in NYC. It's a fantastic place! I think you must have been there during the very hot spell. Perhaps you'll venture further west one day and we'll show you a little bit of Vancouver Island.

  SvarSlet
  Svar
  1. I would like til se Vancouver Island some day:-) Yes it was very hot when we were in NYC and it was a releave when the rain came.

   Slet
 3. Spændende, 1000 tak for det vidunderlige skue:-) med masser af liv og vækst!
  Fortsat rigtig god ferie:-)))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - ja der er et skønt liv:-)

   Slet
 4. Mange tak for turen, som du er jeg ikke meget for at tage fra min have, derfor kommer jeg ikke så mange steder, men så må jeg følge med på I andres blogge. Spændende planter du har taget billeder af. Billede nr. 8 tror jeg er en hibiscus art, jeg har selv en, som blomstrer meget senere og ikke er så stor, men blomsterne er kæmpe i forhold til andre hibiscus. Da jeg første gang viste den, skrev Hanne, at det var en sumphibiscus, og Hanne var skrap til den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :) Du og vores kære kloge Hanne har ret, det er en Hibiscus art og jeg har netop set den i Aldershvile Planteskole under betegnelsen Extreme Hibiscus (!) Der stod at den var fuldt hårdfør.

   Slet
 5. Hvor ser din familie dejlig ud :-)
  Længtes virkeligt efter at komme tilbage og at du viser billeder fra The Highline gør det bestemt ikke bedre :-)))
  Skønne fotos!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karina, du kan tro at vi nød at vores drenge ville forlade deres kærester for at feriere med os.
   Der er skønt i New York og The High Line er en oplevelse - jeg forstår godt at du længes efter at komme tilbage:-)

   Slet
 6. Hej Lisbeth.Velkommen hjem fra turen til New York med din familie.
  Det ser bare helt fantastisk ud på High line.
  Har læst lidt om det..........men var slet ikke klar over hvor stort det var.Det er jo nogle år siden jeg var der over.Men som du ved er jeg jo også rigtig glad for storbyer.
  Dejlige billeder du har taget.
  Og godt med en uges ferie endnu.For kan da huske hvordan min have så ud efter bare en uge.
  Vil da også lige sige at du har vundet nogle db. rosa valmuefrø hos mig medens du var på ferie.
  Hvis du vil være sød at skrive din Adr. på min mail i forrige indlæg så sender jeg dem til dig.Har desvææe forlagt din adr.
  Fortsat god ferie Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - hvor dejligt at jeg har vundet! Det glæder jeg mig til.
   Jeg havde været flittig med nedklipning inden afrejsen og har haft en super hundepasning som til og med havde vandet og slået græs, så haven ser fin ud, men jeg er glad for at jeg ikke skal holde åben have i næste weekend;))

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor ser det helt fantastisk dejligt ud og så har i også haft sol og sommer :o)
  Jeg har det fuldstændig som dig, at forlade haven og hunden det kræver virkeligt at man kommer ud af sin comfort zone, men hvor er det dog berigende.
  Rigtig god forsat ferie.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda. Ja sol og varme har vi ikke manglet - det var hedt, men vi nød det og is kan man jo heldigvis altid spise;o)
   Jeg har haft verdens bedste og mest geniale hundepasning i eget hjem så det var med glæde og ro i sindet at jeg rejste ud og nød det hele vejen igennem - meget berigende:-)

   Slet
 8. Det er et fantastisk sted! Jeg elsker at sidde på en bænk og kikke på blomster, græsser og mennesker! Tak fordi du delte de skønne billeder.

  Havehilsner Maria

  SvarSlet
 9. neiii hvor er det sindsygt spændende, og godt tænkt - og dejligt at byen gik med på ideen, der kunne eller nok have været tjent penge på disse kvadratmeter - jeg melder mig også som fan af Piet Oudolf så det gør det ikke mindre spændende

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)