Roser og havens små hjælpere

I mit forrige indlæg lovede jeg at vise hvor grønt det hele var, men tiden er forpasset, sol og varme har fået haven til at eksplodere og nu vælder blomster og roser frem, så fokus er flyttet nu hvor sommeren er over os.

Jeg har taget mange blomsterbilleder, men tiden løber fra mig i forhold til bloggeriet, så for at være up to date bliver dette mest et rosenindlæg.

Den lyserøde Wisteria er ved at takke af nu, men her ser I da den var på sit højeste. Dens fornemste opgave er at skjule en grim udsigt og det klarer den til topkarakter.

Roserne er sprunget ud i denne weekend og det har aldrig været smukkere end i dette år. Forklaringen ser I nederst i indlægget. Her en stribe rosenbilleder uden yderligere skriblerier. Navne står under billederne.

Alchymist

Aïcha

Fatin Latour

Arvensis Splendens

Awakening

Reine des Violettes

Rose De Rescht

Rhapsody in Blue

 Louise Odier

Louise Odier i knop

Jaques Cartier

Dronningen af Danmark
 Mine små superhelte som holder roserne fri for insekter i år
Tryk på billederne for at forstørre


GemGem

Kommentarer

 1. Sikke nogen fine hjælpere.... her vil fuglene hellere spise korn fra foderhuset... mine roser er nu heller ikke rigtig begyndt endnu, og jeg må selv ud og afluse :-)

  SvarSlet
 2. Så fine roser og flittige hjælper du har. Dejligt at se fuglene sådan kan hapse de små lus væk. Skønne billeder af hjælperne.
  Dine roser ser flotte ud. Der er nogle af dem jeg kender, men der også nogle imellem jeg ikke kender noget til, men jeg har noteret mig et par, som jeg godt kunne på finde på at se nærmere på
  Heldigvis hare jeg endnu ikke lus i roserne, det er jeg glad for, men ved jo ikke og heldet holder, så må jeg håbe på at der nogle af havens fugle der vil hjælpe
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 3. That was a lovely 'tour' of your roses, and I was thrilled to see a Canadian Explorer Rose from the Morden, Manitoba Research Station!

  SvarSlet
 4. Sikken en masse fine roser, du præsenterer, jeg har nogen af dem, du viser, men de er ikke i blomst hos mig, det er der så nogle andre, der er :)
  Ja godt vi har fuglene, men jeg synes nu ikke helt, de overkommer det her, lusene er i flertal.
  Jeg faldt for Arvensis Splendens, smuk blomst og billede, den har jeg ikke.

  SvarSlet
 5. Roser kan være besværlige planter, men skønheden kan man ikke tage fra dem, hvad enten de er enkle eller fyldt eller med eller uden duft.

  SvarSlet
 6. Hvor ser dine roser smukke ud, mine står stort set kun i knop endnu, men så har jeg da noget at glæde mig til :-). Bare lidt ærgerligt at det ikke holder sig retnlænge herbi sommervarmen og blæsten, men vinelsker jo sommer, så jeg klager ikke :-), kh Margit

  SvarSlet
 7. Hvor har du mange smukke roser, og den lyserøde blåregn er forrygende. Stod med en i vognen i Bilka i dag, men satte den på plads igen. Jeg skal jo lige finde en plads til DN først :)

  SvarSlet
 8. Sikke en blåregn, man får helt åndenød, men duften er himmelsk. Dine roser ser flotte og sunde ud, det er nogle meget gode hjælpere du har. Måske de vil lære næste generation samme mønster. De er da i øvrigt lang fremme dine roser.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth.Ja !!! lige nu er det rosen tid........og du har da mange smukke.Har selv tre af dem du viser.Og næsten alle mine roser blomstre lige nu.
  Men din rosa blåregn er da helt vidunderlig.Har desværre ikke plads til sådan en.
  Rigtig dejlig aften Knus Jette

  SvarSlet
 10. Så mange smukke roser du har, men din "blåregn" hvor er den altså prikken over iet, glæder mig sådan til vores sætter blomst.
  Er vild med de små hjælpere, syntes vi har mange flere end vi plejer, tænker om det er fordi der er blevet flere planter at boltre sig i:-))

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth

  SÅ skønne billeder! Jeg må med skam melde, at jeg ikke havde fattet at du havde så mange forskellige roser, selvom jeg har besøgt din have flere gange. Nogle af dem kan jeg dog nikke genkendende til. Dejlige er de alle. Du har valgt nogle rigtige skønheder.

  Det er første år med roser, at jeg ikke har sprøjtet mod utøj, og mine roser har da også fået både dit og dat, selvom jeg også har små hjælpere. Det har ikke - indtil nu - ikke skæmmet dem af betydning, så nu må vi se, om jeg kan holde sprøjten i ro. Det er nogle herlige billeder af de små travle hjælpere, som fik smilet frem hos mig 😀

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)