Nu er den her!

Lysten til at komme igang med forberedelserne til den kommende havesæson er endelig vendt tilbage og jeg er så småt igang.

I weekenden var jeg ude i overvintringsteltet  i drivhuset og så hvordan det stod til. Der var gode og mindre gode oplevelser. Umiddelbart har alle planterne overlevet, men mine citrus har haft det så svært med temperaturudsvingene at de har smidt bladene. Høj luftfugtighed i teltet har givet grobund for en grim og lodden svamp som sad på både pelargonier og citrus, og jeg gik igang med at klippe ned og væk.

Pelargonierne skulle ind og have lov til at gro og jeg besluttede også at tage de to citrus ind i havestuen. Nu har vi sænket varmen i havestuen og jeg håber på at der vil komme nye blade på træerne.

Pelargonierne var også angrebet af en del svamp og de er lklippet langt i bund


Denne duftpelargonie 'Australis' har klaret sig upåklageligt i overvintringsteltet

Da lysten til at komme igang igen meldte sig bestilte jeg frø til sæsonens sommerblomster. Men inden bestillingen blev udført tjekkede jeg antallet af frø i frøposerne for jeg glemmer ikke hvor få frø der var i Bilkas frøposer sidste år og det vil jeg ikke udsættes for igen.

I år har jeg bestilt frø hos Isabella Smith. De frø som der er i hendes frøpakker indeholder de sommerblomster som jeg ynder at dyrke - det kunne simpelthen ikke passe bedre. Jeg synes at det er genialt med frøpakker - tre pakker med blomster som harmonerer med hinanden. 

Inden alle disse frø skal i jorden skal jeg så chili og det sker i den kommende weekend.
Er du også igang med forårsforberedelserne?

Kommentarer

 1. Godaften Lisbeth.Godt at du har fået lysten til lidt forårs forberedelser.
  Men lidt ærgerligt med dine to citrus planter.Min ene står i min udestue som er uopvarmet.Og på nær lidt sorte blade. som jeg klipper af ser den ud til at trives.
  Og får helt dårlig samvittighed ang. alle mine pelargonie.For de trænger meget til at blive klippet ned og nusset lidt.Jeg kommer fiberdug over det hele hvis det bliver rigtig koldt.
  Sjovt at du har købt frø hos Isabella.........for jeg har lige skrevet nogle op som tiltaler mig.
  Var også skuffet over Bilkas tagetes Vanilla 7 små frø for 30 kr.
  Er igang på 3 uge med at male og renovere vore stue.Så der har ikke været tid i haven.Men superflot fornyelse synes jeg, med en mørkeblå endevæg.
  Gode frøposer du har valgt.
  Nu mangler vi bare lidt varmere vejr.
  God fornøjelse med frøsåningen Knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth.
  Hvor er du godt igang, det ser da godt begyndt ud. Må sige dit valg hos Isabella er rigtig godt jeg bliver fristet nu selvom jeg ikke lige er til det der med at så...det skal der virkelig grønne fingre til..du har ret frø poserne fra Bilka er ganske få efter det jeg har prøvet mig til...så pøjpøj med de små spire. Hilsen Grethe

  SvarSlet
 3. The pictures on your seed packets promise lots of lovely colour. This year our geraniums all survived outside for the winter. The worst enemy was the deer that ate them! Ah well, they will grow again!

  SvarSlet
 4. Jeg har det ligesom dig: Nu er lysten til havearbejde ved at være tilbage. Hver eneste efterår og vinter går havelysten retur i takt med, at lyset forsvinder. Trods kulden (og sne her hos mig) er lyset på vej tilbage i selskab med fuglekvidderet. Sådan en dag kan man mærke, at foråret er på vej - og så mærker man også havelysten. Jeg tvivler hver vinter på, om den kommer tilbage - men det har den gjort hvert eneste år indtil videre. Held og lykke med din havesæson. Jeg håber, du vil nyde den.

  SvarSlet
 5. Herligt at lysten til forårsforberedelser også er vendt tilbage hos dig. Sjovt at vi har det sådan, at vi mister lysten. Gad vide hvordan havefolket har det i de områder, hvor der ikke er sæsonsvingninger, men havearbejde hele året?

  Jeg måtte lige lidt tilbage for at følge op på, hvad der var sket. Og du er blevet uddannet havedesigner; stort tillykke med det :-) Men det kunne du jo i forvejen - din have ser jo rigtig godt ud - men dejligt at have papir på det.

  SvarSlet
 6. Det er nogen lækre pakker... jeg skal ikke så så mange sommerblomster, men den Frøkenhat er godt nok lækker...

  SvarSlet
 7. Frøpakkerne er altid en god kvalitet og der er mange frø i. Lækre pakker du har valgt, hvor bliver det flot til sommer hos dig.
  Og tillykke med din nye udannelse :o)
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
 8. Hej. Det er spændende frø, du har købt. Det er gode kombinationer. Det bliver spændende at følge. Jeg er også så småt gået i gang med forårsforberedelser og det kribler noget i fingrene efter at komme i gang. Rigtig god fornøjelse. Jeg glæder mig til at følge med.:)

  SvarSlet
 9. Jeg håber dine citrustræer klarer skærene - det er en svær en med de skiftende temperaturer.
  Dejlige frøposer - jeg har også købt en lille smule hos Isabellas, måske jeg skulle vise frem.

  SvarSlet
 10. Jeg er ikke gået i gang med såningen endnu, men satser da på at få sået tomater inden vinterferien (som er begyndt i dag) er ovre :)

  SvarSlet
 11. Håber du kan redde dine planter efter svampeangrebet!!

  SvarSlet
 12. Åh ja, jeg er i fuld sving med forberedelserne, men jeg har det jo heller ikke helt som dig. Nok går jeg lidt i vinterhi, men byder chancen sig, så er jeg ude i haven. I januar koldsåede jeg i køkkenhaven. Et forsøg jeg er ret spændt på. En stor bestilling er ankommet fra Frøbutikken, som har lige så gode og frøholdige poser som Isabella Smith. Det lyder dog ret smart og inspirerende med frøpakker.
  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)