Det seneste projekt

Det er vidst på tide jeg præsenterer havens nyeste projekt. Det er efterhånden nogle år siden at Flemming gik igang, med at lave mig en kasse til haveaffald udformet som et trugstade. Vi havde fundet en pdf på nettet hvor dimensioner og udformning var vist og den indvendige kasse blev savet ud i vandfast krydsfinér. Derefter blev det vinter og siden kom andre projekter til,, som fik større prioritet bl.a. tag på pavillonen i 2013 og drivhuset i 2014.

Denne sommerferie blev kompostkassen så trukket frem og færdiggjort og her ser I resultatet.

Krydsfinérkassen blev beklædt med taglagte brædder, taget er beklædt med tagpap og kan åbnes som et låg og bunden af kassen ligger løst og holdes oppe af en jernstang, som kan fjernes når kassen skal tømmes.

Jeg har i forvejen sådan en grøn plastickompostbeholder, men jeg er ikke den store mester udi komposteringskunsten. Da jeg havde køkkenhave, genbrugte jeg al plantemateriale fra haven, men sidenhen er dræbersneglene flyttet ind og jeg frygter, at de med æg og familier bor i kompostbeholderen og derfor har jeg ikke brugt den så meget. Jeg tænker dog at se på den og indholdet hen ad efteråret,  tømme den og begynde forfra. 

Og i den nye kasse er der plads til et par plasticsække med bladaffald som kan stå i den og formulde.

Kommentarer

 1. Hils Flemming og sig at det altså er flot arbejde!

  SvarSlet
 2. Den er vel nok dekorativ. Så fin at have stående, - og så er det bare til affald :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, jeg synes også den er fin og praktisk:-)

   Slet
 3. Hvor er den flot, tror lige jeg må vise manden den:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe Anette, jeg er spændt på hvad manden siger bare han ikke bliver træt:-)

   Slet
  2. Hi hi han siger det ser godt ud, positiv, men jeg mærker alligevel at det ikke er i nær fremtid;-) det lagres.

   Slet
 4. Vældig flot kompostbeholder og som vil pynte hvor som helst i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rose, ja den der lige til at presse ind også i en lille have hvor man ikke laver store kompostmængder:-)

   Slet
 5. Hvor er den fin - det er en rigtig god idé!

  SvarSlet
 6. Svar
  1. Ja Lea, det er rart med et fint sted til haveaffaldet:-)

   Slet
 7. Et hyggeligt indslag i jeres have, som medvirker til en rigtig cottage stemning. Flemming fortjener igen ros for sin håndværksmæssige snilde og engagement. Tillykke med endnu et vel udført projekt.

  Jeg har også et grønt plastik monster stående i en krog i haven, som har tiltrukket dræbersnegle, og jeg er MEGET i tvivl om ikke den derfor gør mere skade end gavn. Jeg har dog et par gange hældt lidt Ferramol derned, hvorefter sneglene forsvandt. Jeg er lidt i vildrede om, hvorvidt det er en god idé med sådan en tingest. Dit fine "bistade" står på høje ben, så mon ikke det vil være en helt anden sag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nette, Flemming nyder rosen og den er fuld fortjent:-)

   Jeg har det jo som dig mht. det grønne plasticmonster og har tænkt at at sneglene ikke lige kravler ind udefra i den nye.

   Slet
 8. Kære Lisbeth.

  Alle burde have en Flemming. Hvor er dit bistade dog kønt, og det bidrager med en skøn cottagestemning til din dejlige have. Flemming burde straks tage patent på sit snedkeri og sætte dem i masseproduktion.
  Jeg skal nok melde mig som køber. Jeg har kun eet gammelt bistade, men drømmer om en hel række.

  Håber du og dine har det ligeså dejligt, som I fortjener. Sommeren har været hård på flere måder. Har mistet min lillesøster til modermærkecancer-monstret. Jeg var meget tæt knyttet til hende så hendes alt for tidlige død, slog benene totalt væk under mig. Forsøger at finde fodfæste. Jeg arbejder i øjeblikket på, at komme på lidt mere end blot vågeblus igen. Selvom jeg holder meget lav profil og ikke kommenterer, så kan du tro, jeg følger med i dine whereabouts.

  Kys og kram og alt det bedste til dig og dine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte, tak for dine søde ord<3
   Måske skal Flemming gå og snedkerere når han bliver gammel..
   Det vil se fantastisk ud med en hel række bistader i Tante Grøns have, men du må nok sætte din egen snedker igang, for Flemming går ikke på pension foreløbig siger han;))

   Det gør mig usigelig ondt, at høre om dit store tab og jeg tænker meget på dig. Jeg håber at du finder lidt fodfæste og får nogle jordendorfiner ind inden den mørke tid tager over. Jeg er så glad for at du følger med her, den tanke varmer. Jeg håber at vi ses til næste år.
   Kys og kram til jer derop'.

   Slet
 9. Hvor er det en usædvanlig god ide, den vil da pynte i enhver have. Tillykke med den

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi, jeg er sikker på at den sådan en også ville se flot ud i din potager:-)

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Hvor er det et fint kompost-formuldnings-bistade I har fået bygget. Meget dekorativt. Men hvad pokker stiller du op, hvis nu der summer en bi-familie forbi, der gerne vil bebo det smukke stade? ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Tak skal du have, ja det er dekorativt og muligvis ikke så parktisk for hardcore komposteringsfolk:-) Uha en ting er sikkert, der bliver ikke servering af søde sager til bierne i boet, så jeg håber ikke at de slår sig ned i det;)))

   Slet
 11. Fin! Minner mest om en bikube :)

  SvarSlet
 12. Smart ide :-) Troede lige i havde fået en bistade, og så er det i stedet dække for bladaffald :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. hehe;)) Jeg er ikke rigtig til det med bier i haven..

   Slet
 13. Så smart!!!!! Jag skulle också vilja ha en i min trädgård!! Snygg och bra för naturen!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)