En duft af citrus.

Når jeg i disse dage træder ind af døren, bliver jeg modtaget af den dejligste duft af citrus. Denne citrusduft har absolut intet til fælles med den skarpe syrlige lugt som visse rengøringsmidler indeholder, nej det er en mild duft af sommer - af duften fra citrontræets blomster.

Efter nogle ret kolde nætter i december havde jeg ikke nerver til at overvintre citrontræet ude i drivhuset, så derfor er det flyttet ind i et køligt værelse på vores første sal. Her står det sammen med et par pelargonier ved et vestvendt vindue.


Lys er alfa og omega for Citrus. Til jul fik jeg blandt andet en 12W LED vækstlampe og med den får citrontræet et par ekstra dagslystimer. Flemming har lavet en timer som styrer tænd/sluk af lampen.

Det er hensigten at vækstlampen skal bruges til små frøplanter, men endnu er jeg ikke begyndt at så, og da den ikke bruger særlig meget strøm kan mit citrontræ altså nyde godt af den.


Helt uskyldig dyrkning af stueplanter... (det ser lidt lumskt ud udefra)Citrus blomstrer flere gange om året, bla. lige nu


- og en del frugtsætning er der også


Pelargonierne blomstrer med sartrosa blomster.

Dagen er nu tiltaget med 24 minutter, det går heldigvis fremad.

Kommentarer

 1. I have noticed that sunrise is a tiny bit earlier each day and sunset just a tiny bit later. I look forward to walking the dog in the morning light!

  SvarSlet
 2. Duften af pelargonier er også helt unik. Vi kan godt begynde at glæde os til at nippe og formere. Yeahhhh.

  SvarSlet
 3. Det er fantastisk at se dit frodige citrustræ - det er aldrig lykkedes for mig at få mine til at blomstre. God idé med vækstlampen! Så kan naboerne have lov at tænke deres :-)

  SvarSlet
 4. Hi hi ja det ser lidt skummelt ud med det lys:-) Og citrus har bare den skønneste duft, min plante står både med blomster og frugter.
  Og de 24 minutter kan mærkes det er bare dejligt, forårsdrømme får endnu bedre vilkår!

  SvarSlet
 5. Spændende med din citrusplante, sådan en har jeg meget mod på, men jeg har ikke rigtig plads til den, hvor der ikke er for varmt og samtidig godt lys.

  SvarSlet
 6. Naboerne må tænke, hvad de vil :-) - de skulle bare vide, at du har et stykke syden på loftet med duft af citron. Smukke blomster!

  /Birgitte

  SvarSlet
 7. Sitrontreet dufter fantastisk... husker jeg ble helt betatt av denne duften første gang mitt sitrontre blomstret.

  SvarSlet
 8. Hehehe Lisbeth, Heldige dig og dygtige Flemming. Man kunne sikkert hurtigt få den tanke, at I havde gang i ekstra indtægter på den ene eller anden måde med et sådant lys, men hvad gør man ikke for havens planter. Jeg er selv ked af, at jeg ikke har mulighed for at overvintre noget som helst. Jeg har hverken opvarmet drivhus eller kølige rum i min bolig. Så længe planterne ikke er større, kan de bakses på 1. sal, men hvad stiller du op, når det bliver større mon? Nå, den tid den glæde. Jeg smed 10 pelargonier ud sidste weekend, fordi jeg ikke anede, hvor jeg skulle gøre af dem, så det bliver om igen næste år. Jeg har sat bunkevis af krukker ind i mit lille drivtelt, og hvis jeg skal være helt ærlig - og det skal jeg jo - så går jeg og spekulerer på, om jeg ville have plads til et lidt større næste år, for jeg ville gerne kunne sætte flere større krukker derind i stedet for under udhænget til Kagehuset, for der er ikke helt så meget læ og lune. Jeg købte i juni 14 et opstammet oliventræ i en pæn størrelse, som jeg nødigt vil miste til vinterkulden.

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth.Ja !!! der er ikke noget som duften af citrusblomsterne.Må vist lig ud i min udestue og se om der er kommet nogle blomster.
  Godt at du har fået din blomst op på førstesalen................og med en vækstlampe får den da det ikke bedre.
  Har også stadig blomster i mine pelargonie.
  Surt med stormen som rev mit tak i potteskuret i stykker.......................men dejligt at dagene
  nu er tiltaget med 24 min.
  Rigtig god søndag til dig Knus Jette

  SvarSlet
 10. snif, snif - uhhmmmm, citrusblomsduft overgår lugten af fugtigt overtøj og gamle gummistøvler med mange lysår :-)

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth,
  Ja her lyser lampen også pink når det er mørkt. Hvad mon avisbudet tænker...?
  Grøn af misundelse over dit citrontræ. Jeg har desværre ikke plads til sådan et.
  Pelargonierne er også sat i vores værksted grundet megen frost sidst i december.
  Glæder mig til at følge dine spireprojekter. Min lampe er jeg monteret i en kæde, så den kan hejses op og ned afhængig af planternes størrelse.

  SvarSlet
 12. Hei

  Så heldig du er som kan nyte duften av eget sitrontre! Lyset ser litt skummelt ut ja ;)
  Jeg hadde også ventet med såingen var det ikke for at blodbeger (huske ikke det danske navnet på de) så hadde jeg også ventet. Men det er godt å være i gang med jord og frø :)

  SvarSlet
 13. Alt må gøres for at sikre de sarte planter - så må naboer og andet godtfolk tænke hvad de vil. Du kan nu godt regne med, at duften bliver noget kraftigere hen ad foråret, vi overvintrede en citron i soveværelset (uden vækstlampe ti hi) for år tilbage, og da vi kom hen mod foråret skal jeg love for at blomsterne sprang ud, og nogle nætter var duften så kraftigt, at vi næsten ikke kunne trække vejret - så det er godt i ikke sover sammen med jeres citrus.
  Held og lykke med den og rigtig god dag.

  SvarSlet
 14. Du har så mange spændende planter. Mon ikke det bliver en kort overgang og den kan komme tilbage på plads.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)