Julepynten i 2014

Julefarverne hos mig er som de har været i nogle år, MEN i år har jeg sneget sort ind i stedet for sølv. Jeg har i tidligere bloginlæg nævnt at jeg henter meget inspiration i butikken "De fire årstider", som ligger i Lyngby og dette år er ingen undtagelse.

Mit kalenderlys er lige pt. uden kalendertal, da jeg ikke kan finde talstriben som jeg har købt. Jamen så er det jo bare en juledekoration kan man påstå og det er det jo.Den er i tre dele, alle sat i sorte zinkpotter. I den ene, et lys af det gode mærke Diederich som kan holde til at være tændt hver eneste aften indtil juleaften. Leret er dækket af spansk mos og omkring er lagt et par lavbelagte grene, som jeg har hæftet fast med et par hårnåle af ståltråd. Jeg har stukket en lille blomsterkvist af rød eucalyptus i bunden til den ene side og sat en glasfugl på lavgrenen i den anden. Selve dekorationen er flankeret af to hvide hyacinter pyntet med både almindelig og spansk mos.

Jeg har endnu ikke købt gran og blød ene, men har også for længe siden besluttet at adventskransen ikke som sædvanlig skulle bestå af en krans og fire bloklys.


Jeg faldt for det sorte fad og metalkransen med lysholdere i ILVA for noget tid siden. Heri er sat fire  hvide glinsende laklys og fyldt med kugler og kogler. Ellekoglerne på gren har fået et let pust med en kobberspray.

H.C. Andersen fandt på at fylde mos imellem kogleskæl og jeg så det første gang for mange år siden hvor jeg mener at Tage Andersen havde lavet juleudstilling i Illum eller Magasin. Det er utrolig dekorativt. Her har jeg plukket mosset så det nærmest ligner små bregneblade, og lagt dem ind mellen skællene på en lyserød vokset kogle som jeg også har haft i mange år. 


Jeg har med vilje ikke fyldt mos imellem alle kogleskel

Kogler er fantastiske til dekoration og nogle af jer kan lave de smukkeste træer, kranse og andet ud af kogleskællene alene. Det er et tålmodighedsarbejde som jeg slet ikke kan overskue at gå i gang med.

Kogler både inde og ude


I år er det røde eucalyptusgrene som perlemorsfuglene hænger i. De blå bregner som jeg ikke kan huske hvad hedder står i havestuen og indgår i juleopstillingen der. Den hvide krans som hænger på hoveddøren er købt færdig.


I drivhuset er der pyntet i trækurven. Buxbomkviste og blå stikkende ene er bare stukket ned i kurven  og det er de hvide hyacinter også og som I kan se har jeg lagt nogle julekugler oveni. Det er meget passende at de gamle grønne og lilla julekugler kan bruges i drivhuset for inde går de jo ikke sammen med rød, lyserød, turkis og sort.

Til slut får I et kik på min hylde med juleting - jeg synes at den er så hyggelig og lidt haverelateret dekoration er der da også på den - nemlig hortensiakransen som jeg bandt i 2011. Ja den er falmet, men stadig flot, synes jeg. I vasen til højre mangler en gren af en slags, men jeg glæder mig over at jeg for første gang i mange år, nåede at pynte inden 1. søndag i advent - der er ro på i år - heldigvis.


Rigtig god december til jer alle :-)


Kommentarer

 1. Så smukt og fint du har pyntet.

  SvarSlet
 2. Hvor er det smukke billeder, Lisbeth - og du har pyntet så flot! Ideen med mos mellem kogleskæl tager jeg straks til mig!

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth!
  Ren nydelse at læse dit indlæg og kigge billederne, det ser rigtig godt ud det hele. Jeg har heller ikke den tålmodighed med kogleskæl, men nyder synet hos dem der har. Og fantastisk dejligt at du har pyntet helt op, indlæget emmer også af den ro.
  Også en rigtig god december til dig!
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth.Dejligt indlæg fra dig .Smukke juleting du viser...................kan godt li din enkle stil.
  Kan se din adventskrans minder om min.Og jeg er også glad for stilen hos De 4 årstider i Lyngby.Dejligt at du er færdig med at pynte op både ude og inde.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 5. Det ser hyggeligt ud, og jeg er specielt vild med koglerne :-)
  Det lyder dejligt, at du er på forkant med det hele i år. Jeg er kun så småt begyndt, men mon ikke jeg når det hele - det plejer jeg da at gøre ;-)

  SvarSlet
 6. Tak for inspiration til flotte dekorationer og juleting. Det med mos mellem kogleskæl kendte jeg ikke til, men flot ser det ud!

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth,
  Hvor er det et fint julehjem, du har fået lavet. Jeg kan specielt godt lide din julehylde :)
  Knus

  SvarSlet
 8. Det er bare dejlige billeder - og inspiration er altid velkommen

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)