Før vinteren

Vi er nået til den tid på året, hvor jeg har mere lyst til at sy nyt betræk til puderne på sofaen eller lave en krans af hortensiablomster til stuen - kort sagt vende blikket ind i huset og hygge mig. Men det går jo ikke, for jeg mangler at lægge løg og tømme krukker, ja generelt at gøre alt klar til vinteren.


I dag plukkede jeg de sidste tomater, klippede planterne i små stykker og gravede dem ned i bedet de har været plantet i, så nu er der klar til at bære de frostfølsomme ind. Jeg vasker ikke drivhuset om efteråret, fordi jeg bruger det til opbevaring af planter. Nu hvor jeg er lykkelig ejer at et stort drivhus vil jeg forsøge at organisere overvintringen lidt, jeg håber i hvertfald ikke at der kommer til at se for rodet og opstablet ud, men jeg kommer ikke uden om et telt af bobleplast for her er ikke frostfrit.

Der bliver noget bart ud mod indkørslen, når planterne er væk, så her skal dekoreres lidt, både for at der skal se pænt ud udefra, men også fordi jeg håber at kunne sidde i drivhuset og nyde det på gode dage.


Jeg kom igang med løglægningen i dag og samtidig gravede jeg Lavatera Barnsley og Verbena Bonariensis op til overvintring. 


Efter et par år uden blomstring, har denne søde vinterasters 'Rosensilber' besluttet sig for at blomstre udendørs. Den har set helt jammerlig ud hele sommeren og visnede i tørken så jeg måtte klippe den ned - det kunne den åbenbart godt lide.


Hedera blomstrer oppe i Magnoliaen og jeg synes at den er ekstra flot i år.

Sidst men ikke mindst et par billeder fra området ved spejlbassinet. Jeg har ikke så mange ord at knytte til de billeder, jeg nyder bare synet.Det er ikke meget jeg ser haven i ugens løb for det er jo tidlig mørkt nu, så i hverdagene kan jeg så nyde sterinlysene indendøre.

Kommentarer

 1. Ja du har ret der er meget derude der skal ind før vinteren og at vi kan gå i hi med indendørs sysler , men den sommer vi har haft er nu gået over i Indien summer og det kan ses på vores planter det ikke vil gå i hi. Hilsen Grethe

  SvarSlet
 2. Efteråret er over os, og haveåret går på hæld, det ses tydeligt på dine billeder.
  Jeg er ikke helt klar til at kravle i hi endnu, og håber på nogenlunde godt vejr noget tid endnu, men glæder mig også til at tilbringe flere timer indendøre de kommende måneder :-)

  SvarSlet
 3. Det sad jeg også og tænkte, for jeg synes ikke, jeg er klar til at gå i vinterhi, men jeg er jo også så heldig at have hele dagen. Når du kommer hjem, er det mørkt og jeg er for længst gået ind, så det forstår jeg godt. Godt du har noget at hygge dig med indendøre, jeg fortsætter lidt derude endnu, og håber at weekenderne bliver, så du kan komme i haven stadigvæk.
  Spejlbassinet er så flot, skønne billeder, her behøves ingen kommentarer.

  SvarSlet
 4. Tænk at du forbereder dig på vinteren. Den regner jeg med er langt væk, men måske lidt forbigående frostvejr. For mig er det strikketøjet, der lokker, når havesæsonen er forbi, og selvom vejret stadigvæk er utrolig mildt, slutter festen vel snart. Din græsplæne ser så frisk og grøn ud omkring spejlbassinet.

  SvarSlet
 5. Her er der heller ikke tid til at gå i vinterhi. Der skal gøres så meget derude og nu hvor det hele er ved at være klippet ned så ses ukrudtet endnu bedre og her hos mig der gror det godt. Jeg er så vild med dit spejlbassin. Det er godt nok flot.
  Jeg håber der kommer lidt flere af de gpde dage så du også kan nå at nyde det. :-)

  SvarSlet
 6. Jamen, jeg har heller ikke lyst fordi det stadig er meget lunt i luften. Men i gang alligevel. Mener det var i 2011 vi fik sne i november, og det forsvandt ikke før om foråret.
  Det ser godt ud hos jer.

  SvarSlet
 7. Kan godt forstå du er glad ved området med spejlbassinet, det er bare så flot! Jeg er både ude og inde i denne tid, og nyder fordelingen. Jeg så verbenaen overvintrede ved Fru Pedersen via frø, håber mine vil gøre det samme.

  SvarSlet
 8. Så smukke billedere - dit spejlbassin er en fryd for haven, Lisbeth, og hvor er din vinterasters også flot! Her blev græsset slået for sidste gang i går - det er aldrig før sket så sent som i begyndelsen af november.

  SvarSlet
 9. Tænk at have en blomst der begynder at blomstre nu - som din vinterasters. Det er da fantastisk! Og så er den smuk, og den dufter garanteret vidunderligt af efterår :-)

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth.Ja !! vi kan ikke komme uden om at vinteren nærmer sig...............men du har da stadig mange smukke planter i haven............er bare vild med din smukke vinterasters.
  Er ikke helt med hvad der ikke kan tåle at overvintre i dit drivhus uden bobleplast ?
  Jeg glæder mig også til at hygge indendøre..............og skal også have syet nogle nye puder.
  Kan godt forstå at du glæder dig over dit smukke spejlbassin.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 11. Mon det er det lune efterårsvejr, der har fået os til at vente så længe med at gøre haven vinterklar? Jeg mangler også en masse derude, men du har ret i at det ikke kan nås til hverdag efter arbejde - så vi håber på godt vejr i weekenden til noget havearbejde.
  Der er nu stadig smukt i din have, Lisbeth.

  SvarSlet
 12. Den trillebør ligner min;-) fuld af planter. - Jeg har det lige som dig, nu er der også en masse jeg vil lave inden døre. Men der skal jo lægges løg og de der krukker, dem må jeg huske.
  Hver gang jeg ser billeder af dit spejlbassin, så tænker jeg at det må være noget af det aller bedste i din have, det er så smukt. Man kan bare side og fortabe sig i det under pavillonen.
  Rigtig god dag Lisbeth
  K.Gro

  SvarSlet
 13. ja vi må jo nok indstille os på at haven er på vej i dvale...men tænk at ha' så lune og skønne haveafmonteringsdage som vi havde 1 og 2 november... og hvor har der i det hele taget været meget fint udendørsvejr i år. mon vi kan forlange stort mere af haveåret 2014

  SvarSlet
 14. Jeg kender det godt. "Syslegenet" råber ligesom efter opmærksomhed, når det bliver november og mørkt :-), men samtidigt er det jo godt for energiniveauet at komme lidt ud i den friske luft. Bare en time eller to.........

  /Birgitte

  SvarSlet
 15. Hvor er det et smukt spejlbassin. Det er virkelig fint der i plænen.
  Jeg skal også have pyntet lidt - og shinet op ude. Lige nu roder jeg mest. Men sådan er det når jeg må spare på krudtet.
  Det er klart sjovere at pynte og hygge - og at hygge inde i sofaen end at vinterrengøre haven.
  mange hilsner Susan

  SvarSlet
 16. Vilken fin vattenspegel!
  Ser fint ut i din trädgård, måste kika vidare!
  Trevlig söndag! Hej Ewa :)

  SvarSlet
 17. Your garden is beautiful ! Great photos !

  SvarSlet
 18. Heldigvis er det ikke bare jeg som ikke riktig er ferdig ute ennå - og heldigvis er det fortsatt fine saker å se ute i hagen... Lekre Aster :-)

  SvarSlet
 19. ich liebe den grünen tisch!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)