På tur til Samsø og status pt. på drivhuset

De af jer der følger Lisbeths blog om Høneballehaven, har nok bemærket at Flemming og jeg har været en smuttur på Samsø i Pinsen. Det var en dejlig og hyggelig oplevelse at møde Lisbeth og Bent og for mig at se haven.

Da vi ankom til øen og indtil vi skulle til Høneballehaven regnede det, og det var en lidt kold og blæsende fornøjelse at stå i fyret og "nyde" udsigten over Samsø.


Sjovt nok havde Lisbeth tørvejr og det også resten af søndagen, men da vi kørte nordpå begyndte det at regne igen først hen ad aften befandt vi os et sted hvor solen skinnede lystigt og smukt.

Her lidt billeder af nogle af de mange mange planter Lisbeth har i sine bede. De fleste rhododendron var afblomstrede, men stod med fine nye skud af forskelligt udseende.

Smukt syn hen over toppen af de mange rhododendron. 

Det er så smukt når klematis slynger sig op i trætoppene, jeg har ikke selv haft succes med det dengang jeg havde mange store træer, men jeg må prøve igen. Lisbeth har mange spændende træer og her er bl.a. nogle der spiller flot sammen i farver og form.

Den hvide trælupin er virkelig flot. Det er fjerbusken også og så er den ret stor.
Jeg var også imponeret over de flotte og kæmpestore iris.

Blomsterne i collagen er fra høneballehaven, men huset er hotellet som vi overnattede på og det kan anbefales. Det var virkelig hyggeligt i idylliske omgivelser.
Vi havde fået overnatningen i julegave og booket via Smartbox. Derfor havde vi ingen anelse om at hotellet faktisk var lukket om søndagen og at vi var de eneste to på hotellet den nat - for personalet holdt fri og var taget hjem.

Og så til det meget spændende projekt her på matriklen!

Drivhuset står og pynter gevaldigt på det hele og jeg har plantet tomater og agurker. Der mangler belægning i bunden, men det varer ikke længe før jeg er flyttet helt ind.


Kommentarer

 1. Fantastisk flot drivhus. Glæder mig til at se det IRL :)

  SvarSlet
 2. Skønne billeder fra Samsø, med et utroligt flot lys!
  Også spændende at skulle flytte ind i det nye drivhus, tillykke med det, hvor ser det godt ud!

  SvarSlet
 3. Samsø ar meget at byde på og åbenbart også vekslende vejr. Høneballehaven har utroligt mange flotte træer og buske, foruden alle rhododendronerne selvfølgelig, jeg er sikker på at I har hygget jer rigtigt meget. Ærgerligt at der ikke var rigtigt åbent på hotellet.

  Tillykke med dit flotte drivhus, det bliver spændende at følge.

  SvarSlet
 4. Godmorgen Lisbeth, Hvor er dit drivhus bare blevet flot! Jeg elsker hjemme gjorde agurker og tomater mums - Og en dejlig tur til Samsø :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 5. Ja men sikken da en tur, godt der blev lidt solskin også. Tænk at have Brundby Hotel helt for sig selv, I fik forhåbentlig morgenmad, inden I skulle af sted.
  Jeg er glad for, at også du fik set min have, den er svær at gengive på billeder, men du har nu gjort det fint :)
  Sikken et drivhus - tillykke med det - hvor er det skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:o)
   Jo vi fik den lækreste morgenmad serveret kl. 8 og derefter kørte vi til vandet og nød solen indtil vi skulle afsted til færgen.
   Vi var ikke klar over at vi var alene på hotellet før dagen efter, så vi klædte os tækkeligt på når vi skulle ud på gangen på badeværelset:))

   Slet
 6. Sikke dejlige billeder, Lisbeth - både fra Samsø og Høneballehaven og af dit drivhus, Hvor bliver det flot! Ideen om klematis, der slynger sig op i trætoppene, har jeg mod på at prøve af her og også at få et drivhus. Indtil videre har jeg tomat-, agurke- og peberfrugtplanter i entreen, men det ville være skønt med et drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det ville være dejligt for di med et drivhus, selvom du har godt lys i entreen. Vi må have gang i nogle flere klematis.

   Slet
 7. Det ser super godt ud med drivhuset. Håber opstillingen gik problemfrit. Hvad skal du ha på gulvet?
  Der ser dejligt ud på Samsø, som jeg desværre stadig har til gode at opleve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Opstillingen er gået problemfrit udgravning, påfyldning, samling af skelet og glas er sket over de seneste 3 weekender inkl helligdage. Der skal gamle gule mursten på gulvet.

   Slet
 8. Hej Lisbeth.Dejlige billeder fra Samsø og Lisbeths skønne have..............har jo selv været der to gange.Det må være mærkeligt at være de eneste på hotellet?
  Og tillykke med dit flotte drivhus........er sikker på du vil elske det.
  Er spændt på at se hvad du lægger som gulvbelægning.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
 9. Jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke rigtigt følger med i blogverdenen mere - desværre. Der er ikke tid til det. Så en skøn overraskelse at se, at du har fået drivhus - det er superflot :-) Det ligner et fra Pavillon Danmark - er det det?

  Flotte billeder fra Lisbeths have :-) Og Brundby... dejlig lille by - vi boede der for nogle år tilbage - i et hus nær hotellet.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   På en måde er det jo godt at du har så meget at lave.o) Jeg er glad for at du kikkede forbi her - og ja det er et Pavillon Danmark drivhus.
   Jeg synes at de laver flotte drivhuse og det er til at finde en model som passer godt til alle slags huse.

   Slet
 10. Hvor ser det dejligt ud. Jeg elsker også Samsø, var der på en sten-samler tur i vinters. Sjovt at se et billed af den hvide Busk Lupin. Mon det er en jeg i sin tid har solgt frø eller planter af ? Den er nemlig ret sjælden her i DK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en du har solgt til mig, jeg har købt en del planter hos dig. Jeg er meget glad for lupinen. Næste gang du kommer til Samsø må du komme og se min have.
   Vh Lisbeth på Samsø :)

   Slet
 11. Dejlige billeder fra Høneballehaven :-)
  Hvor er det skønt for dig med det fine drivhus :-)

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth
  Tak for invitationen, det vil jeg gøre alvor af når jeg engang kommer til Samsø igen.

  SvarSlet
 13. Even though I live on an island, I love to visit other islands. I've never been to that particular one.
  Your greenhouse is splendid looking! I would love to have a greenhouse, and I am thinking that it would be a good house-warming gift when we move to a new house.

  SvarSlet
 14. Åh så skønt med tur til Samsø Lisbeth. Jeg kan personligt anbefale brudesuiten på Brundby Hotel...... betjeningen er helt i top og atmosfæren er unik og super hyggelig. Skønt sted.

  Hold da op du er ved at blive opgraderet på drivhusfronten....det ser super godt ud - og en helt ny oase i din have er ved at tage form....det bliver så godt Lisbeth - glæder mig til at se mere :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth

  Det er altid spændende at komme ud i Sommerdanmark og samle inspiration. Jeres drivhus er virkeligt smukt. Også jeg glæder mig til at invitere mig selv på inspektion, når du har fået indrettet det. Med dit pyntegen, kan det kun blive helt vidunderligt!

  SvarSlet
 16. Sikke et smukt drivhus - øøøøjjjjjjj !!!

  SvarSlet
 17. Kære Lisbeth.

  Mange tak fordi vi måtte komme med på tur til Samsø. Sikke et skønt hotel. Har desværre aldrig været på Samsø, men det står på ønskelisten.

  Din navnesøsters Busklupin er et helt nyt bekendtskab for mig. Hvor er den smuk og spændende. Gad vide, om den er hårdfør? Hvis den er, kan det godt være, at jeg må have investeret i sådan en dejlig sag.

  Kæmpestort tillykke med væksthuset, kære Lisbeth. Tænk, nu står det der. En drøm er blevet realiseret. Hvor ser det fantastisk ud. Det virker som om, at det altid har været meningen, at det skulle stå lige præcis der.

  Jeg glæder mig meget til at følge indretningsprocessen og se endnu flere af dine drømme gå i opfyldelse.

  Søndagsknus fra kaffedrikkeren

  SvarSlet
 18. Dejlige billeder du har taget fra Lisbeths have.
  Hvor er det et fint drivhus du har fået.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)