Weekend i forårets tegn

Jeg har været i haven hele weekenden og er i fuld gang med klargøring af bedene. har klippet stauderne ned, fyldt lidt god jord i bedene og roserne har fået komposteret kogødning. Løgplanterne har fart på og det bliver mere synligt når staudetoppene er væk. Jeg kan godt blive nervøs for at det skal gå alt for hurtigt så jeg ikke når at nyde det gryende forår fuldt ud.

Jeg synes ikke der er så meget sjov ved billeder af jord så I får et foto af min "græsplæne" i stedet - det fugtige vintervejr har givet mosset forspring og de spredte græsstrå kæmper en hård kamp.

I skyggesiden langs vesthækken er bunden fyldt med erantis og vintergækker. Nede under blade og kviste er der desværre også godt gang i skvalderkål og vorterod - der skal nok blive noget at se i de kommende måneder.

Jeg har efterhånden en del Helleborus, både hvide og røde i forskellige nuancer. Endnu er det ikke kæmpestore klynger, men det bliver de jo engang. De hvide er længere fremme end de mørkerøde. Det er ikke de nemmeste at fotografere, når de sådan hænger med hovederne og det er heller ikke altid så let at undgå at få en hund med i billedet.....

-som her hvor Luffe smuttede forbi i baggrunden bedst som jeg trykkede på udløseren.

- eller her, hvor Vilmer stikker snuden ind i kameravinkelen

Min eneste dobbelte Helleborus - her uden hund

Indendøre kan én enkelt stilk klematis gøre lykke sammen med en ny havebog. 

Det er lykkes mig at købe et flot eksemplar af den forlængst udgåede bog "Haven i farver" af Nori og Sandra Pope - en fantastisk bog som jeg har ønsket mig en del år.

Kommentarer

 1. Godaften Lisbeth.Ja!!!! vi er nok mange der har været i haven i denne uge.............men i dag var her koldt.Og vi havde fastelavn på vejen.Har også været i gang i bedene...........dejligt at komme i gang.Men der ser lidt tomt ud inden det hele vokser op.
  Og vores græsplæne er også fyldt med mos...........men plejer at rive den godt igennem når vejret bliver lidt varmere.
  Smuk klematis i den lille vase..........har du selv drevet den frem?
  Jeg har grene inde fra min Japanske kirsebær.Er spændt på om de vil blomstre.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror at dine japanske kirsebær vil blomstre;) Den klematis gren har jeg købt for 15 kr. hos blomsterhandleren på Bagsværd hovedgade og den holder utrolig godt.

   Slet
 2. Det er en dejligt tid, vi går i møde.

  SvarSlet
 3. Tillykke med den skønne bog, Lisbeth! Jeg glæder mig til at komme i gang i haven lige som dig. Vores græsplæne er også fyldt med mos, og jeg plejer at gøde plænen med Animix, når det bliver lidt lunere. Hvad bruger du til at sætte fut i græsset?

  SvarSlet
 4. At få hunde med på billedet er ikke altid nemt at undgå, for hvad laver mor dog der, det må være spændende :) Ja heldigvis bliver vores helleborus til store klynger til sidst, det er dejligt, for de er skønne. Det er din fine klematis også, hvor mon du har den fra.
  Vorteroden har jeg opgivet at bekæmpe, den forsvinder jo heldigvis igen, det er værre med skvalderkålen, det har jeg hidtil næsten undgået hos mig. Den er lige uden for haven, så den vil gerne ind, det forsøger jeg at forhindre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har købt klematisgrenen hos blomsterhandleren, hun bliver selvfølgelig ikke rig af at jeg køber en stilk til 15 kr., men jeg købte også nogle tulipaner - de holder bare ikke nær så længe. Jeg har også opgivet at bekæmpe vorteroden.

   Slet
 5. Helleborus med hund - perfekt. Vi har også den irriterende lille vorterod med de mange små knolde under jordoverfladen.

  SvarSlet
 6. Dine fotos er smukke, specielt det med erantis.
  Mange have hilsner
  Anna og Vibeke

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder, Lisbeth! Og så kender jeg godt det med at der kommer hunde (og hos mig også katte) med på billdet. Vores græsplæne ser i øvrigt ud som jeres!

  SvarSlet
 8. Flotte billeder. Jeg kan kun haft pause de 14 dage der var sne. De så flotte de juleroser, men de vender hoved den forkerte vej, synes jeg.

  SvarSlet
 9. hi hi, det er vist samme slags "græsfrø" som dem vi har sået - vi fik fældet vores store birketræ i december, så måske kommer der lidt mere græs og mindre mos i fremtiden.
  Så fint med en lille hundesnude med i billedet :-)

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Hvor har du mange dejlige helleborus, de er små vidundere hver i sær. Jeg købte en del på Gartneriet Spiren for nogle år siden, men de fleste kommer faktisk ikke, så det er rigtig øv. Dejlige hunde du har, de vil selvfølgelig også være med hvor det sker.
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 11. Der er gang i påskeklokkerne for tiden på bloggene. De er altså også skønne.....det er dine også. Jeg elsker græs med mos....det er så lækker at gå i om sommeren med bare fødder!

  SvarSlet
 12. Hi Dear,
  absolutely beautiful!
  Love the pictures
  All the best
  Elisabeth

  SvarSlet
 13. Dear Lisbeth,
  thank yo so much for your nice visit! Wonderful to have you around!
  Sunny days
  Elisabeth

  SvarSlet
 14. Der har rigtig været gang i haven hos dig, det lyder til, din have er ved at være klar til forårsballet.
  Det ser godt ud med alle dine løgvækster :-)

  SvarSlet
 15. Hei Lisbeth
  Så herlig å se juleroser (som vi kaller dem nå norsk). Herlig vårstemning, ah så heldige!

  Kos deg med nyinnkjøpt hagebok. Få fint at du fikk tak i en du ønsket deg!
  Klem Trine

  SvarSlet
 16. Dejlige billeder.
  Hvor har du dog et "fint tæppe" af erantis. Jeg har endnu kun nogle få. Håber de vil brede sig med tiden.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 17. How lovely! My hellebores took quite a beating this year with the late snow and below-zero temperatures. Everything is a little later than normal, but spring is inevitable!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)