Havedag i februar

Sikke en dejlig dag jeg fik i haven i dag. Imens fuglene fløjtede om kap hev jeg beskæringsværktøjerne frem og strammede nogle af formerne op. Vejret var mest gråt, men engang imellem lysnede det og man fornemmede solen oppe bag skyerne.

Fiskars har været flink ved mig nogle gange og har tilbudt at jeg måtte afprøve nogle af deres produkter og jeg har bl.a. sagt ja tak til en topsaks, som jeg står med på billedet. For nylig vandt denne topsaks en test i Haveselskabet og den test står i bladet Haven. 


Saksen klipper fint og er nem at bruge, men jeg har svært ved at styre den lange stang så jeg kan klippe tæt ved stammen uden at efterlade stabbe. 

Jeg kan bedre stå på stige og beskære inden for min rækkevidde med grensaksen, saven og beskærersaksen, så det er stadig mit beskærerværktøj nummer et, men jeg har glæde af topsaksen når jeg vil af med grene, som jeg ikke kan nå fra jorden eller en stige og øvelse gør muligvis mester.

Billedet ovenover er fra efteråret og selvom vildskab i haven er herligt, har jeg længe haft et ønske om at tæmme den store Taks både i bredden og i toppen og Rynkeblad (Virburnum rhytidophyllum) som står yderst til højre skal løftes og give plads til flere bregner og hosta.


 Her har jeg trimmet taksen i bredden og løftet nabobusken 

Efter en tur på stigen er taksen trimmet i toppenDejlige erantis og vintergækker myldrer op overalt i haven

Kommentarer

 1. Skønt med sådan en dag i haven. Spændende at afprøve forskellige redskaber.

  SvarSlet
 2. Hvor har du været flittig, Lisbeth! Det var meget inspirerende at se, hvordan du kan trimme taksen i siden og toppen - jeg burde gøre det samme med mine laurbærkirsebær.
  Dine erantis og vintergækker er bare så smukke :-)

  SvarSlet
 3. Topsaksen er sandelig også meget lang, og det kræver sikkert nogle stærke armmuskler at håndtere den. Det pyntede på din saks at komme til frisøren.

  SvarSlet
 4. Det lyder som om, i har haft bedre vejr end os i dag. Her har det været blæsende, gråt og vådt det meste af eftermiddagen.
  Udtyndning skal der til en gang i mellem, så der kan komme lys og luft ned i haven, og ingen tvivl om, at du bliver glad for dagens indsats til sommer :-)

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.Jeg har også sådan en topsaks..........og jeg bruger den meget.
  Det har bestemt pyntet på den store taks. og træet ser godt ud nu du har opstammet den.Som du jo ved har jeg opstammet og formklippet både mine store tuja og taks.
  Utroligt så store de kan blive.
  Men sikke dejlig plads der nu er til nye planter nedenunder.Hvad skal det plantes der?
  Dejligt med sådan en dag i haven,hvor man virkeligt kan se et resultat.
  Her har vejret været dejligt.........og jeg har fotograferet noget af al det der pibler op af jorden.
  God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
 6. Hold da op, hvor det gav luft efter frisørturen! Det er en god fornemmelse at få den slags gjort og dermed være endnu mere klar til foråret. :o)

  SvarSlet
 7. Sikke et fint resultat, og så blev der lys til de planter du gerne vil ha til at gro nedenfor. Jeg kan godt forestille mig at sådan en lang pind er lidt vanskelig at styre - du må ha gode muller i overarmene :-)

  SvarSlet
 8. Det er blevet fint! Vi klippede en masse taks tilbage i efteråret. Jeg er ikke så god til at få beskåret, fordi jeg godt kan lide det vilde look, men man er nødt til det engang imellem så det ikke vokser helt fra én :-)

  SvarSlet
 9. Det var herligt med en rigtig havedag i dag. Det blev til 1½ time hos mig, og det var skønt.
  Taksen blev fin efter behandlingen ;.)

  SvarSlet
 10. Skønt med sådan en effektiv dag i haven. Og sikke lyst og luftigt der nu ser ud i bedet :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 11. What a lot of hard work!
  I have a similar long loping tool but I have never used it!

  SvarSlet
 12. Vi har også en topsaks, men bruger den mest om sommeren til diverse buske med blade på, det er godt at bruge den, når der er blade på, men du har ret i, at den er svær at styre.
  Jeg synes, det var interessant at se, hvordan du beskar din taks, det vidste jeg ikke man kunne. Jeg har ikke sådan en fin taks, men man kan jo altid lære noget nyt :)

  SvarSlet
 13. Det bliver godt. Ja, det er bare med at komme i gang.

  SvarSlet
 14. Så godt med nogle effektive timer i haven Lisbeth.....jeg kan lige se dig sidde og smile over resultatet af anstrengelserne og mylderet af forårs vækster.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 15. Det ser virkelig godt ud og det at du både trimmer og topkapper ser godt ud. Men det kræver et trænet øje vil jeg sige. Jeg tror ikke jeg vil have kræfter til sådan en topsaks. Men du har gjort det med et flot resultat.

  SvarSlet
 16. Det er hermed bevist, at det virkelig er en mild vinter. Så vidt jeg husker, plejer du ikke at være til at drive ud i haven før en gang i marts :-).

  /Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)