Juletur til London

Mens stormen Bodil stadig hærgede i Danmark, overlod Flemming og jeg vores hus og hunde til de store sønner og satte kurs mod et julepyntet London. Vejret var lunt og efterårsagtigt og vi fik ikke brug for de rigtig varme luffer. 


Hotellet og udsigt fra vores værelse


Julelys i Regent Street

Der er altid mange mennesker i London og især lørdagen var der propfyldt i undergrundsbanen af folk som skulle til Winter Wonderland i Hyde Park. Min plan var at tage til julemarked i Kew Gardens som åbnede lørdag eftermiddag kl. 16:30 når mørket var faldet på, men jeg havde ikke forberedt mig ordentligt, for da vi kom frem var det ikke muligt at komme ind da alt var udsolgt. Hvis jeg havde vidst det, ville jeg have taget afsted meget tidligere så jeg kunne have set drivhuset. 


Blomsterforretning ved stationen Kew Gardens

Men turen "ud på landet" var slet ikke forgæves, for lidt tidligere på dagen var vi i Richmond, hvor vi besøgte Petersham Nurseries som er en kendt planteskole hvor der også drives en prisbelønnet restaurant samt en café og der er desuden en haveshop. Der var superhyggeligt og selvom det ikke lige er planteskoleårstid var det en oplevelse at se stedet og det var hyggeligt at drikke et glas vin og smage en af stedets lækre kager. Lidt frø og sager kom også med hjem derfra.

Richmond er forøvrigt en virkelig hyggelig by med mange små og spændende butikker.


En stor mistelten i Petershamn Nurseries


Gid man kunne proppe kufferten med lerpotter

Der var et par julegaver vi gerne ville have med hjem. Søndag var sat af til at finde nogle specifikke butikker og på vejen rundt i byen nød vi selvfølgelig de julepyntede facader.  Jeg synes at det er en sjov ide at pynte sit rækværk med hvidmalede grene, en billig og meget effektfuld dekoration.


Tiffany & Co. og nederst th Harrods

Hos stormagasinet Fortnum og Mason PLC lever drømmen om den rigtig gode gamle jul i familiens skød. Hvert vindue indeholder en scene fra halvtredserfamiliens hyggelige jul - et hvor mor (eller stuepigen?) er i køkkenet på vej ind i stuen med stegen, et hvor de søde nykæmmede børn sidder så fint og nyder deres pakker og mor står i sin fine røde kjole og tænder julelysene på træet og et hvor der er børn i sne sammen med en opstilling af forskellige kager, porcelæn og julepynt.

Jeg morer mig over denne juleforestilling som intet har med virkeligheden at gøre og samtidig er jeg helt betaget af alle de ting og sager der indgår i udstillingerne - der er så meget at se på og det er et fantastisk sødt sceneri - jeg er jo en romantisk sjæl.


Da mørket faldt på var vi passende ved Covent Garden som også forstår at sætte en julestemning. Senere endnu gik vi langs Themsen og nød synet af lyset på London Eye og Big Ben.


Vi kom hjem igen mandag aften og inden vi lettede var der god tid til en tur i Notting Hill og ad Portobello Road som måske ikke er specielt julet, men bare super hyggelig.


Kommentarer

 1. Hvor lyder det dejligt, Lisbeth. Jeg vil også til London :)

  SvarSlet
 2. Heldige kartoffel! For nogle år siden rejste jeg ofte til London, men det var første gang i meget lang tid, da jeg i sommers var på en 5 dages tur derover. Vi havde en skøn tur, og jeg har igen i den forbindelse tabt mit hjerte til byen. Jeg MÅ derover igen i det nye år. Ser ud til at du har været mange af de "rigtige" steder. Håber ikke du blev alt for fattig ;-)

  SvarSlet
 3. Hei! Å kunne fylle kofferten med leirkrukker hadde vært en drøm. Morsomt å se London rett før jul. Anne

  SvarSlet
 4. Ih, altså. Jeg kan slet ikke få nok af byen, så jeg nød dine billeder fra London rigtig meget, Lisbeth!
  Vi har sikkert været der samtidig - verden er lille :)

  Tak for kigget!
  Kh Dorthe

  SvarSlet
 5. Nej hvor hyggeligt......at stikke af fra stormens rasen og ind i dette mekka af alskens pynt og gramflitterstads. Kan da godt forstå du har hygget dig! Det har jeg også. Skønt af få lov at være lidt med på turen!

  SvarSlet
 6. NU glæder jeg mig endnu mere til en lille London-tur i januar. Selvom der er kursus på programmet er der lidt tid til at nyde byen.

  SvarSlet
 7. Det ser hyggeligt ud, og lidt frø og andet med hjem er heller ikke så tosset.

  SvarSlet
 8. Sikke nogle vidunderlige bileder, Lisbeth - rigtig god idé at besøge London i december! Jeg er helt betaget af ideen om scener fra halvtredserfamiliens hyggelige jul. Men overalt er der øjenguf på dine billeder.

  SvarSlet
 9. Nej hvor ser det ud som om I har haft en skøn tur!
  Glædelig Jul til dig og familien Lisbeth
  Knus Gro

  SvarSlet
 10. lyder bare som en super dejlig tur. Rigtig dejlige, stemningsfulde billeder. London er bare en af verdens bedste byer. Altid et besøg værd.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth.Tysind tak for de dejlige billeder fra et julepyntet London.Var der jo selv sidste år til jul.........og igen til Hampton Flower Show i sommers.Kan jo genkende alle de steder du viser.
  Et must hver gang jeg besøger London er også Fortnum og Masom- Harrods- Notting Hill- Covent garden.Elsker London og har været der rigtig mange gange.
  Richmond kørte vi også forbi på vej til Hampton............rigtig smuk by med vidunderlige huse.
  I år gik vinterturen til Berlin........og det var bestemt også en stor oplevelse med alle julemarkederne og den flot pyntede by.God dag Knus jette

  SvarSlet
 12. Det er lige til at blive misundelig over.

  SvarSlet
 13. Åh så skønne stemningsbilleder - det lyder som en helt fantastisk dejlig december tur I har haft. London står stadig på min liste over steder jeg bare må besøge :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder fra dejlige London. Jeg har af og til været i London på denne årstid, men det er længe siden, og jeg får da helt lyst til en tur :-)

  SvarSlet
 15. Dejlige billeder fra en smuk by - mon fødderne var lidt slidte da I vendte næsen hjemad igen...... jeg ved at mine var, efter min London-tur :) - men pyt med det, de bliver gode igen :) :)

  SvarSlet
 16. Åhhhh hvor hyggeligt....:-)
  Godt at I kunne komme af sted. Hvor bliver jeg nostalgisk når jeg ser julebilleder fra London.
  Jeg får vanvittig lyst til at tage en tur.;-)
  Men må nøjes med at fejre min datters 40 års dag i dag.

  Knus fra navnesøsteren i nord.

  SvarSlet
 17. hej lisbeth , sikke en tur i har været på , flotte billeder .
  Det giver mig virkelig lyst til at prøve det så jeg må snart ha`overbevist mig selv om at jeg godt tør hoppe ombord på et fly.. (er ikke så pjattet med det flyveri )
  Tak for kikket, kh Diana

  SvarSlet
 18. Hej Lisbeth
  Hvor har I haft en dejlig tur til London. Øv det ikke lykkedes for jer at komme i Knew Gardens, men I fik da en masse ud af det alligevel. Tak for de dejlige billeder og beskrivelsen fra jeres tur,
  God weekend
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 19. Skønne stemningsbilleder fra London og dejligt at høre om nogen, som også uden for havesæsonen vover sig uden for London til KEW gardens, ærgerligt at I ikke kunne komme ind. Jeg har ikke været i London i december, men det ser meget fristende ud.

  Ulla

  SvarSlet
 20. That is a bit of a Christmas dream of mine - a winter holiday in London. Thank you for the lovely images - they took me there!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)