Tre markedsdage

Jeg har holdt en lille miniferie i denne uge. 3 ferie og fridage + weekenden til at plante i drivhuset og ordne de sidste krukker og sådan lige sætte prikken over i-et i hjørnerne - dejligt!
For at det ikke skal være løgn blev det også til ikke færre end tre - 3 - have- og livsstils markeder.....

Er det ikke lige lovlig meget, spørger I måske og jo - det var måske lige i overkanten, men nu gik det bare sådan.

Onsdag var jeg på plantemarkedet i Georgrafisk Have i Kolding. Et rigtig godt marked med mange udstillere, både professionelle og private. Her fås planter og tilbehør af alskens slags og jeg synes også at det meste var til rigtig gode priser.
En god grund til at køre til Kolding denne dag er at blogdamerne Fru Friis, Frk. Anemone og Susanne Irming arrangerer blogtræf - i år for anden gang i Georgrafisk have. Vi var en del havebloggere og også folk der "bare læser med" der mødtes og havde nogle super hyggelige timer sammen denne solskinsrige Grundlovsdag. 

Et virkelig godt arrangement som det er værd at køre over broen efter og især når man også under transporten er i dejligt selskab.


Jo jeg købte lidt planter og sager med hjem bl.a. dem I ser herover.Hvert år på denne tid er livsstilmessen "Mit hjem er mit slot" i Haveselskabets have. Her havde min søster og jeg sat hinanden stævne i torsdags. Solen skinnede igen sommerligt og vi hyggede os gevaldigt med at kikke på alverdens ting og sager til boligindretning. Priserne er helt klart Københavnerpriser og trækasser og zinkvarer som jeg også havde set i Kolding kostede op til fire gange mere her. Hyggelig er sådan en tøsedag, og jeg kom da heller ikke helt tomhændet hjem derfra, for jeg kunne bare ikke stå for denne skønne skøre plante med de gule knapblomster der dingler foroven af en lang tynd stilk. Jeg aner ikke hvad den hedder, så navn er meget velkomment. Jeg fik at vide at det var en stenbedsblomst. Den grågrønne bund som stilkene vokser op fra ligner mos.

Lørdag var det igen afsted på tur. Denne gang for at besøge min svigermor i Næstved og samtidig havde jeg fået en aftale i stand med Ninja Kramer fra Stovby stauder vedrørende nogle helt specielle ting som jeg vil fortælle om i et andet indlæg. Jeg kunne møde Ninja på plantemarked ved Rønnebækholm. Det er sydøstsjællands havekreds i Haveselskabet der arrangerer dette plantemarked og det var en meget positiv overraskelse. 


Her var både private og professionelle udstillere og jeg selvfølgelig kom jeg til at købe et par planter. henholdsvis 10- og 15 kr. det var vældig billigt.


Kommentarer

 1. Tak for sidst :-) Det lyder til, at være nogle skønne fridage du har haft :-)
  Metalblomsterne du købte i Kolding er vældig søde, det samme kan jeg sige om de gule blosmter, som jeg heller ikke har nogen anelse om hvad hedder.

  SvarSlet
 2. De stakkels Københavner der altid må betale overpris- Godt der findes alternativer til resten af os som ikke vil betale overpris.
  Det ligner Violfrøstjerner du har købt.

  SvarSlet
 3. Tak for sidst, Lisbeth - det var dejligt at I ville tage turen herover til Jylland. Så har du også prisniveauet på zink tingene på plads :) Men helt sikkert 3 dejlige dage med forskellige oplevelser. Sjov plante du købte med de gule stilke, jeg kan rigtigt godt lide den, men ved heller ikke hvad den hedder.

  Ulla

  SvarSlet
 4. Sikke nogle dejlige oplevelser, Lisbeth - det var spændende at læse de tre markedsdage. Skønt for dig med en lille ferie, hvor du har været til livsstilsmessen i Haveselskabets have, plantemarkedet i i Kolding og til Haveselskabets plantemarked ved Rønnebækholm. Ja, jeg kan forestille mig at priserne er anderledes i København :-)

  SvarSlet
 5. Spændende og skøn! uge du har haft. Hvad er det dog, det spændende i nederste højre hjørne på billede 1? Hvor er de skønne de gule 'bomber'. Godt du fik tanket op af gode oplevelser, det lyder sådan, dejlig ;) Hmm, skulle da have været til Næstved. Spændende hvad du har købt hos Ninja, hun har mange gode ting, jeg har handlet hos hende her i foråret ;)

  SvarSlet
 6. Tak for sidst - hyggeligt at mødes. Fint med tre plantemarkeder på en uge, det kan vi lide.
  Hos Ninja er der heldigvis billige planter at få, jeg har også handlet der to år i træk.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth.Ja! jeg siger også tak for sidst.....altid hyggeligt at mødes.Det har da godt nok også været en travl uge for dig,med alle de udstillinger.Var også i Frb.have i går Se mit indlæg..
  Sjove planter du har købt.Jeg købte ikke så mange blomster,men lidt pynt til hjemmet.Har du set billederne af dig fra Kolding?.Men nu er det også tid til haven igen God dag knus Jette

  SvarSlet
 8. Wow du har haft travlt, men på den gode måde..:-)
  Jeg ville godt have været en tur til "Mit hjem er mit slot" udstillingen..
  savner mange ting fra jeg boede der over.
  Men nu begynder en masse markeder omkring hvor jeg bor og heldigvis er det ikke københavner priser her...:-)

  God ny uge fra navnesøsteren i nord...:-)

  SvarSlet
 9. Det var da en skøn mini-ferie du fik holdt dér. Det er en ferie efter mit hoved også, Lisbeth. Dejlige ting du også fik med hjem til haven. Den lille stenbedsplante med det grålige løv er sød og anderledes. (heller ingen havn fra min side) At priserne er skruet op på Frederiksberg er der ingen tvivl om, jeg købte ingen planter med hjem derfra.

  SvarSlet
 10. Tusind tak for sidst søde Lisbeth.....som altid en fornøjelse at sludre med dig....det var en rigtig hyggelig dag og jeg håber en dejlig tradition er skabt. Godt du tog turen ogver bæltet med de priser ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. tre markeder da ikke spor for meget.... skam at der ikke er sådan et udvalg hver uge :)

  SvarSlet
 12. Det var da nogle fantastisk spændende køb. Ikke ret mange af dem jeg ville have modstået og da slet ikke den gule "bombe". Sikken dejlig mini ferie!

  /Birgitte

  SvarSlet
 13. hej Lisbeth , hvor er de interrsante de små gule blomster , de minder mig og nogle afskårne jeg indimellem køber ved grossisten , men de er dog helt runde og fyldte som små kugler og stænglerne er grå grønne,
  har du en ide om dine forsat forbliver flade eller om de vil udvikle sig og fylde mere.?? Jeg kan ikke forstørre dit billede ordentlig op, så vil jeg måske kunne se det tydligere
  Nu er jeg blevet lidt nysgerrig på dine blomster , de er rigtig fine
  KH Diana

  SvarSlet
 14. Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Det ser ud til, at du har haft 3 gode dage.
  Held og lykke med de mange smukke planter du har købt.
  Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvad planten med de gule blomster hedder. Den ser spændende ud.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 15. All three markets sound wonderful. Even when prices are high, the inspiration from such markets make them worth visiting!

  SvarSlet
 16. Sikke nogle aktive feriedage du har haft Lisbeth :-)
  Knus Gro

  SvarSlet
 17. Hej Lisbeth
  Sikke nogle dejlige dage du har haft på de tre plantemarkeder - du "prikker" jo lidt til tanken om at tage over broen til blogtræf ifbm plantemarkedet i Geografisk Have, du skriver at det virkelig er det værd - det "vil jeg tænke over" - måske det også bliver arrangeret til næste år ? Spændende hvad du har fået med hjem i kurven - planten med de gule knapblomster er da helt fantastisk !
  God aften.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)