Sommerminder - besøg på to små planteskoler

Her får I lidt flere af mine sommerminder fra 2012. Det første er fra mit besøg på planteskolen De Kleine Plantage som ligger i Groningen og som vi besøgte på vejen fra Amsterdam til Bagsværd. 

En omvej som jeg havde lokket Flemming på, efter at jeg havde læst om planteskolen hos Fru Friis, der gjorde turen en månedstid  før jeg skulle afsted. 

Jeg MÅTTE simpelthen opleve den og det var omvejen værd - sikke en perle. Planteskolen ligger op ad privaten og den private have var absolut værd at se. Jeg har dog ikke mange billeder derfra - kun glimt af de særlig skønne indslag.


Fru Nielsen i slaraffenland

 Fisk


Port 
 Fuglehuse på stilk i det store staudebed

Bjørn med bamse

Før sommerferien fik jeg lejlighed til at besøge Stovby stauder da jeg i en anden anledning var på Falster. Ca. 20 min. kørsel fra Nykøbing Faster ligger Ninja Kramers lille special planteskole som primært er en web-butik, men hvor der er mulighed for at holde ind og købe hvis man har lyst til det.


Det er en web-butik, jeg var der i maj og der var ikke det store flor for et publikum, men det var meget nemt for mig at ose i Ninjas bede for hun har inddelt planterne efter farve og der var masser af spændende planter:


bl.a. Cenolophium denudatum kom med mig hjem.

Har du fået lyst til at se mere fra de to små planteskoler? 
Så klik på navnene - De Kleine Plantage - Stovby stauder

Kommentarer

 1. Det var dog en spændende planteskole, med fine detaljer og gode ideer.
  Tak for turen.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 2. Spændende at se lidt fra Stouby Stauder, der handlede jeg sidste år og har lagt en bestilling ind i år også. Penstemon Raven er købt der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lisbeth - den Penstemon Raven kunne jeg godt tænke mig:-) Det er godt at vide hvor man kan købe de spændende stauder.

   Slet
 3. Kære Lisbeth

  Tak for det lille kig. Mit øje skuer nogle hvide plastikposer med planter. Kan der snart være mere i dine bede? Du har ganske vist en hel del græs endnu, men måske du snart skulle holde inde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette
   Du kender mig vidst efterhånden godt nok til at vide at jeg ikke kan lade være med at fylde et par poser når jeg er i nærheden af planter til salg:-)
   Der er noget om det du siger - egentlig er der så fyldt i mine bede at jeg som sædvanlig har vinterkrise - altså mistet overblikket og tror at det hele bliver et stort roderi. Det hjælper nok ikke at grave ud i græsplænen?

   Slet
 4. Tak for rundtur! Og god weekend :-)

  SvarSlet
 5. Lige hvad vi trænger til nu, hvor der slet ikke er forår i vente foreløbig. Skønt sted og jeg kan da godt forstå, at du var i dit es eller som en fisk i haven Lisbeth!

  SvarSlet
 6. Tak for en lille rundtur i et par fine planteskoler. Det var værd at overveje, hvis man kommer på de kanter.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 7. Jeg vil frygtelig gerne se mere men helst IRL! Et skønt gensyn med De Kleine Plantage, hun har iøvrigt også sine planter sorteret efter farver. Stouby har jeg endnu tilgode, men mon ikke også den kan blive presset ind på et tidspunkt. Tak for et skønt sommerkik... :)

  SvarSlet
 8. Det lyder som to meget spændende oplevelse, og sikke nogle dejlige billeder! Jeg er vild med fuglehusene på de høje stænger. Også er det dejligt at se fru Nielsen! Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 9. What a treat it is to visit a place that you've come to know online. I look forward to next month and the flowers and plants that will be available soon in the nurseries. Right now Pondside is bright green with moss.

  SvarSlet
 10. Skønne skønne Lisbeth ;0) Fantastisk sted - kan godt forstå I måtte gøre holdt....jeg husker de der skønne smukke rustne fuglehuse....mon ikke det har været fra Fru Friis jeg kan genkalde mig dem så.

  Den skønne spektakkulære bue der midt mellem de grønne hække er da virkelig også fantastisk bygget - en vikingehøvding værdig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. simpelthen så fantastisk med det syn af fugle huse svævende endda.. flot,flot.
  Hilsen Grethe

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth
  Vi besøgte stedet for 3 år siden, og jeg drømmer også om at komme tilbage. De Kleine Plantage har bl.a. et fantastisk udvalg af skyggeplanter og spændende Sedums og Astrantia'er og tusind andre ting, så jeg forstår de fyldte poser. Hilsen fra en anonym læser.

  SvarSlet
 13. Kære Fru. Nielsen,
  Det var da nogle dejlige steder I har besøgt. Gode planteskoler er ofte herlige oaser der oser af kreativitet, engagement og frodighed.
  Lune hilsener, Mathias

  SvarSlet
 14. Hej Lisbeth.Kan da godt forstå at du måtte se de spændende planteskoler.Elsker også at besøge sådanne.Men man bliver jo altid fristet til at købe mere end man lige har plads til.
  Dejlige billeder.......også af dig.God aften til dig Jette

  SvarSlet
 15. Kære Lisbeth,

  sikke en smuk grønlig blomst, der figurerer på øverste billede. Hvad hedder "den" mon? Kanske det er en "Nielsenus odoratus"?? Tusind tak for en herlig rundvisning til et par spændende planteskoler. Den hvide skærmblomst fra Stovby er helt og aldeles uimodståelig.

  Knus og varme tanker

  SvarSlet
 16. "Vild" med fuglehusene på stilk - sikke en fabelagtig ide.

  SvarSlet
 17. Til jeres information har jeg fundet ud af at det er en kunstner Patricia Suer der har skabt de skønne fuglehuse.
  http://www.kunstaandevaart.nl/kunstwerk/15382412_Patricia+Suer.html#.USEOgaVhZ5U

  SvarSlet
 18. Skønne sommerminder, og sådan en planteskole er man da nød til lige at smutte indenom ;-)

  SvarSlet
 19. Farlige steder at komme...man går tit ud med meget tom lommebog...;-)

  Herlige de fiske og husene på pind. Det er alt for meget fristende..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)