Pist væk efter mere end 30 år

Havens store "tag" er væk. Den store Ask der stod i skellet ved mine naboer blev fældet forleden dag og det skal vi lige vænne os til.

Det bliver ikke svært at vænne sig til morgensol på terrassen, sikkert heller ikke til lys og luft til alle buske og blomster langs østhækken, men det ser bart ud lige nu og jeg skal helt sikkert plante et nyt og mere havevelegnet træ til efteråret. Jeg regner med at det skal være en Røn.

Her er træet i hækken billedet er fra begyndelsen af 80-erne

Så stort var det i januar 2012

Pist borte - det føles lidt tomt

Jeg må indrømme at min stemme blev lidt skinger da det gik op for mig at træet skulle fældes NU i juni måned, det var godt at jeg sagde noget  for ham der fældede det var meget påpasselig og der landede kun 2 små grene i min have - alt er pillet ned stykke for stykke og buske og bede er 100% intakte.


Og duerne har stadig steder at sidde (den nye pergola)

"Krone for mig" - her står den hver dag

Der er langt mellem mine blogindlæg for tiden, men de dejlige aftener lokker mig udenfor og jeg har hele tiden vidst at juni ville blive en travl måned. Blogtræffet i Kolding var super hyggeligt, men hvor var jeg træt efterfølgende. Snart skal jeg have åben have og mere om det på et andet tidspunkt. I morgen drager jeg på weekend med Tourtøserne - denne gang i 3 dage og det bliver helt fantastisk. Vi skal se nogle af de ypperligste haver og jeg glæder mig meget til at være sammen med de dejlige havetosser og til at tage en masse billeder til bloggen.

Kommentarer

 1. Selvom man skal tænke sig godt om før man fælder træer (de er jo så længe undervejs), så synes jeg at forandringen er til det bedre. Godt med mere sol og lys :)

  Rigtig god tur med de andre tour-tøser :)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Når du lige har vænnet dig til, at den er væk, så er jeg sikker på, at du bliver glad for at have fået mere 'luft' i haven. Og hvor er de smukke de lyserøde buske, som garanteret får mere opmærksomhed nu. Er det mon et par dronningebuske?

  SvarSlet
  Svar
  1. Og I ønskes en rigtig dejlig tur til det jyske :-)

   Slet
  2. Jo tak det bliver en dejlig tur:) Og ja det er dronningebuske i deres flotteste dragt lige nu.

   Slet
 3. Du er helt sikkert ikke den eneste der har travlt - og det er jo også nu vi skal nyde haven. Hvert eneste minut vi har til rådighed. Blogge kan vi altid de lange vinteraftner :-).

  Godt at du blev skinger og at træmanden var vant til at lytte til den tone :-). Haven skal jo være intakt til det store rykind :-). Håber der kommer rigtig mange.

  God tur med blogtøserne
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Det er lidt underligt, når sådan et stort træ pludselig forsvinder. Hvis du vil have røn der, vil jeg anbefale Sorbus Dodong med det skønne efterårsløv.
  God tur med tour tøserne.

  SvarSlet
 5. Det er vist det samme med travlhed og meget lidt til bloggeri for tiden. Man hører om det på rigtig mange blogge, og jeg må også tilslutte mig koret ;-)

  Jeg ville også have pivet gevaldigt over, at et så stort træ skulle fældes, men jeg kan gå se, hvor lyst det er blevet. Det er helt sikkert en fordel på længere sigt, selv om det gør ondt lige nu.

  Du må ha' en rigtig god blogtur. Jeg glæder mig til at se billeder fra turen.
  Ina

  SvarSlet
 6. Kære Lisbeth. Ja der kan blive mærkelig tomt, når så stort et træ er væk. Til gengæld kan du jo nu finde et nyt skønt træ. Jeg læste lige med, for jeg har et Japansk Kirsebær der er sygt og skal fældes. Og vil så gerne have et nyt og andet slags træ der.

  Rigtig god tur i det Jydske. Der er så smukt i Anne Just´Have og en helt speciel stemning, når man også skal overnatte og alle går hjem og man har haven "alene". God fornøjelse

  Kh. Lise Lotte

  SvarSlet
 7. Ja, det kræver lige lidt tilvænning, når så stor en del af haven forsvinder/forandres.
  Det lyder spændende med åben have - og kan godt forstå du har travlt et stykke tid op til. Godt at træfældningen ikke ødelagde noget - det var dygtigt fældet.
  God havetur med tour-tøserne.

  SvarSlet
 8. Hvor var det flot, at der ikke skete noget med din have, da træet blev fældet! Jeg tror, du bliver glad for mere lys og luft - og det siger jeg, der selv har alt for mange store træer :-)
  Ha' en rigtig god forlænget weekend, Lisbeth - det lyder spændende! Og så glæder jeg mig til at læse mere om din 'åben-have'.

  SvarSlet
 9. Det kan jeg godt forstå du lige skal vænne dig til. Det ser en anelse tomt ud. Men fedt med mere morgenlys :o)
  God tur til det jyske :O)

  SvarSlet
 10. Det gør altid ondt langt ind i sjælen når store smukke træer må lade livet søde Lisbeth - men når det er sagt så syntes jeg at lys og luft også ser helt fantastisk ud der bag dine dronningebuske - sikke nogle skønne aften himler der er i vente nu :0)

  Det var super hyggeligt i Kolding....og selvfølgelig skal vores tid i tiden primært bruges i haven og ikke ind foran skærmen - det er jo derude vi hører til ;0)

  Knus og rigtig kanongod tur til I skønne havenisser ;0)

  SvarSlet
 11. På billederne ser det ikke tomt ud, men kan godt forstå hvis det føles meget tomt. Rigtig, rigtig god tur - er meget misundelig...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 12. Mere lys=flere planter ;O)
  Tak for sidst Lisbeth og rigtig god tur.

  SvarSlet
 13. Jeg er lige ved at græde hver gang vi er nødt til at fælde et træ.
  Men det er ikke nemt at få det hele som lys, læ ,skygge og "tag".
  Glæder mig til at høre om jeres tur til det Nordlige .
  Rigtig god tur.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 14. Gisp hvor ville jeg være trist. (Men jeg er også en skyggepige)

  Rigtig god tur med blogdamerne, den tur skal i nok få en masse dejligt ud af;-)

  SvarSlet
 15. Hold da op, det var da noget af en forandring. Men lys må der til. - Jeg har selv et egetræ der er mindst lige så stort, det står dog nord/øst og kaster ingen skygger i haven....men naboen bag ønsker det fældet da det tager havudsigten... øv altså, jeg elsker det træ

  SvarSlet
 16. Ja det er synd at et så stort og flot træ må lade livet, men nogle træer er bare for store til en almindelig parcelhushave. Kan godt forstå du syntes det er bart, men man vænner sig hurtigt til det.
  Ha en rigtig god og hyggelig havetour
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 17. Mens du flyver rundt, vil jeg lige ind og sende dig en´ lille hilsen :)
  Super hyggeligt med duer i haven.

  Knus

  Iben

  SvarSlet
 18. Ja det smerter at fælde et så stort og gammelt træ. Jeg tænker altid på al den historie et sådant træ rummer. Alle de børn, der har leget i skyggen af det - og de mennesker, som har plantet det, passet det osv. Træer er noget, vi planter til glæde for flere generationer. Men alting har en ende. Nu har du chancen for at plante et træ til de næste generationer.

  SvarSlet
 19. While it's hard to see such a lovely, large tree disappear, I find that I rather like your garden better without it. Perhaps you'll find that Rowan tree that will be the perfect addition - not too large, and with lovely spring blossoms.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)