Vinterglæder

Det gode ved denne tid er at det nu er lyst så længe at jeg kan nå i skoven med hundene efter arbejdstid. Sneen hjælper med at holde på lyset så det er ikke skræmmende at gå der alene selvom det egentlig er skumringstid.


Da jeg igår var inde på den lokale planteskole faldt jeg i svime over nogle Krokus der stod i en drivbænk inden for døren. De var så høje som påskeliljer og jeg morede mig så kosteligt over disse kæmper og måtte selvfølgelig høre hvad det dog var for en sort. Men det er altså almindelige Krokus som strækker sig efter lyset og har varmen så godt i drivbænken at de er blevet så enorme.

Bemærk hvor høj siderne på drivbænken er


De er da en konkurrence værdig.

En anden vinterfornøjelse er at følge fuglene fra køkkenvinduet. Jeg har skarp konkurrence fra genboen der har fodret fugle i årevis og der er en pippen og et fugleliv på den anden side af gaden. Jeg er dybt misundelig, men der er altså 3 Musvitter, 2 Rødhalse og 1 Solsort han der er flyttet til restauranten her på denne side af vejen. 


Jeg kunne nu godt tænke mig at her var mere fugletrængsel f.eks. som her hos Linda, men med 3 store vildkatte som holder til i vores og naboernes haver er det svært at finde sikre steder til fuglene.

En dag landede denne flok i toppen af naboens birk, men jeg kunne ikke se hvad det er for nogle. Det er ikke duer, men måske Sjaggere?

Her er én fra flokken sammen med en due

Igår var jeg til planlægningsmøde med Tour de Blog tøserne og det bliver bestemt ikke en kedelig juni. Inden længe vil jeg fortælle mere om en af de haver vi skal besøge til den tid.

Jeg fik også sat kryds i kalenderen til Blogtræf i Geografisk Have 5/6 2012, ses vi?


Kommentarer

 1. Such lovely glimpses of winter and hints of spring in this post. Crocuses are up in gardens here, where they are protected by a wall or tree. They are like flashes of spring. Thank you for the pretty tour!

  SvarSlet
 2. Jubiii Lisbeth.. Hvis du kommer til Kolding bliver du altså NØDT til at komme så betids - eller tage så sent hjem - at vi kan nå at ses.

  Knus.

  SvarSlet
 3. ja det var godt nok nogle kæmpe krokus.... skønne er de:) Anne Gine

  SvarSlet
 4. Ja vi ses Lisbeth hi hi hi ;-)
  Jeg kan godt forstå din misundelse over naboen fugle tække. Du må køre det helt store skyts frem, i form af hjemmelavet fugleguf :-) måske virker det?
  Vi ses knus Gro

  SvarSlet
 5. De er godtnok vokset siden jeg sidst var på Aldershvile. Og skønne er de! Både farven og størrelsen.

  Selvfølgelig ses vi i Kolding, Lisbeth!

  Jeg har også træerne fulde af duer og skader. Faktisk hjælper det på småfuglenes besøg, når hønsene er lukket ud i haven, for de fede madammer ynder at jage skaderne væk..... Hvilket i øvrigt ser vildt morsomt ud!

  SvarSlet
 6. Jeg regner helt bestemt med at vi ses i kolding ;o)
  Skønne vinterbilleder du har taget, og bare hold ud med fuglene de skal nok dukke op på din cafe også :o) Det kunne da nemt være sjaggere du har haft besøg af, jeg mener da at de ofte kommer i flok. Hyggeligt er det altså, faktisk sidder jeg lige og pønser på et fugleindlæg... ;o)

  SvarSlet
 7. Det er så hyggeligt at fodre fugle, og selvom det diskuteres vidt og bredt om det nytter eller er en bjørnetjeneste, synes jeg stadig det giver en god mavefornemmelse. At tage lidt hensyn til de fjerede venner om vinteren kan måske hjælpe os i haven senere på året, når lus og andet utøj myldrer frem!
  Fru Friis har pippet lidt til mig om Tour-de-blog - uuuhh, det lyder spændende. Om ikke andet, ses vi i Kolding!

  SvarSlet
 8. Enorme krokus og hvor er de flotte. Håber du får flere fugle i resturanten med tiden.
  Husk nu at der også er blogger træf på Samsø, nemlig d. 19.5.

  SvarSlet
 9. Af en eller anden grund har vi ikke ret mange småfugle i haven - de kan åbenbart bedre lide genboens menu. Men bare de får mad, så er det OK det er hos naboen det sker :-)

  SvarSlet
 10. Gigantkrokus med en super flot farve ;-)

  Jeg satser på at komme til Kolding, så måske ses vi igen :-)

  SvarSlet
 11. Ja for den da - nogle skønne krokus. Og hvor er det skønt at det er ved at være længere lyst, det nyder vi vist alle sammen.

  Selvfølgelig ses vi da i Kolding - og på Samsø???

  Ulla

  SvarSlet
 12. Bare bliv ved Lisbeth. Fugle er nogle konservative små væsner. Hvis jeg var sulten og frøs, ville jeg også holde mig til det sikre. Så det gælder nok om at være konsekvent og altid have mad. Jeg har et sandt fugleliv i min have. Alle slags kommer og guffer. Blot bruger de ikke mine redekasser om sommeren, og det er jeg temmelig utilfreds med. De må hænge forkert ...... eller noget.

  Ja, jeg skal love for, at vi får travlt til juni. Tænkte lige at jeg vist må afholde mig fra flere aftaler, for ellers får jeg slet ikke tid i min egen have :0)

  Hvor skønt at du kan nå en gåtur med vapserne nu. Jeg savner min hund :-((

  SvarSlet
 13. Sikke nogle flotte krokus - jeg har heller aldrig set dem så store :-) Og hvor er det dejligt, at I har så meget fugleliv, selv om genboen har flere fugle, end I har. Jeg læste i bladet Fugle & Natur, at der sjovt nok er flere fugle i haver, hvor der er hund eller kat. Ja, det kunne godt ligne sjaggere på størrelsen, men det er svært at afgøre, når man ikke kan se dem tættere på. Nu vil jeg gå ud og fodre mine fugle igen :-)

  SvarSlet
 14. I år har jeg været meget flittig til at fodre fuglene, og på trods af at vi selv har 2 katte, og en rend af andre folks katte har vi mange fugle. Her er småfuglene, duer, krager, skader, og nogle jeg ikke kan huske navnene på samt hr. og fru fasan :)
  Du skal bare blive ved med at fodre, og især huske at fuglene skal kunne komme i sikkerhed i nærliggende buske, træer eller hække. Vores foderbræt står tæt på bøgehækken, hvor der er mange skjulesteder.
  Det bliver en vild juni :)
  Knus

  SvarSlet
 15. Her i haven gider fuglene ikke vildtfugle blandingerne men vil helst have solsikkefrø, kræsne asner.
  Jeg satser også på Kolding, så forhåbentlig ses vi igen.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 16. Og, i morges vågnede jeg jublende lykkelig over, at det næsten er lyst kl.7. I hvert fald på en solskinsdag som i dag :-). Det går frem ad!

  Min plan er også at nappe Kolding, så jeg tror bestemt, at vi ses der.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 17. Ja søde vi ses - og keg glæder mig;0)

  Lyset er helt fantastisk når det vender tilbage - i dag er det dog gråt og trist her. MEN LYSERE LÆNGERE :0)

  Fuglene er helt sikkert Sjagger - havde også en sværm forbi for nyelig.....det så ud til de rippede ligusterhækken for bær - trode egentlig de er giftige men måske ikke for fugle :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Kære Lisbeth,

  hvor er det dejligt livsbekræftende læsning, at du finder vinterglæderne frem istedet for at bande vinteren langt væk. Der er nok at være ked af, så det handler virkelig om at finde glæden frem , så snart der er blot det mindste at glæde sig over.

  Sikke dog nogle monsterkrokus:o) Flotte er de:o)

  Apropos dit indlæg......så er nogle af mine vinterglæder lige præcis havens fugle og så at fylde stuerne med løgvækster. Her hos os har vi sjovt nok også rigtig mange fugle på foderbrættene i haven , selvom både vore egne og hele nabolagets katte lusker rundt derude. Det er jo altid specielt at få besøg af en sjælden befjedret gæst, men de helt almindelige er nu også meget meget velkomne. Her har vi også mange sjaggere.

  Vi ses også i Kolding......og så mange andre steder, søde ven:o)

  På glædeligt gensyn til sommer og knus

  SvarSlet
 19. Gode billeder.
  Jeg holder meget af dine fuglebilleder.
  Jeg fodrer også havens fuge(hele året). Det er morsomt at følge dem på nært hold.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)