Nyt foderhus

Jeg har et stort ønske om at få mange fugle i haven, men jeg har ikke altid husket at gøre noget for at tiltrække dem. Jeg har været ret bevidst om det i de senere år - husker at danne kvasbunker som fugle (og andre dyr) kan opholde sig i og i det hele taget haft fokus på biodiversitet som Landliggeren også skriver om og så er der det med foderet...

Jeg havde engang et foderhus i birk med strå på taget, men det gik fuldstændig i opløsning med tiden. Sidenhen har jeg fodret med mejsekugler som har hængt rundt i haven, men jeg synes at det har været svært at vurdere om de bare regnede eller blæste væk eller om fuglene kom og spiste af dem.

Mit gamle foderhus

Sidste vinter byggede Flemming et hus til foder, det fungerede efter hensigten - de blev fodret med solsikkekerner og fedt og de strømmede til. Det var ikke det mest holdbare foderhus (han ved det godt) så igår gik turen afsted til Bilka og her blev jeg så opgraderet i foderhus og jeg tror ærlig talt at det holder min tid ud.

Et godt gedigent galvaniseret hus med masser af plads og højt til loftet, (designet af Claus Dalby og nedsat fra 599 til 399). Så værsgo alle fugle nu er der igen mulighed for tag over hovedet, mens I fouragerer. Drikkevand er her allevegne for samtlige potter og beholdere er fyldt til randen efter regn, regn og atter regn.

For at bløde lidt op i alt det grå får I en lille Easy Cover rose som var så yndig nytårsdag.


Dagen er nu tiltaget med 21 minutter tjuhej hvor er det bare dejligt.

Kommentarer

 1. Hej.
  Det er så hyggeligt med fugle der hopper rundt i haven.
  Dog synes jeg, at det ser ud som om alle fugle er velkomne. Hvis krager, råger og skader finder huset, kommer de små fugle ikke. Det kan løses ved at komme stormasket hønsetråd omkring. Så kan de store fugle ikke komme til, mens de små kan hoppe ud og ind af maskerne.
  Og ja, hvor er det skønt at vide, at der er 21 minutter mere dag!!
  Skipper

  SvarSlet
 2. Kære Lisbeth

  Selvom denne vinter ikke er så hård som de sidste 2 har været, har jeg alligevel ondt af de små flyvere. Også de store faktisk. Jeg fodrer året rundt, og jeg synes det er sjovt at gå ned i haven på denne årstid. Ofte hører jeg lige pludseligt fuglefløjt, så lur mig, om det ikke er fugletrommerne der går for at fortælle "nu er hun her for at fylde op. Skynd jer at komme!". Jeg hører til dem, som synes, at det ikke bare er spurvene, som skal være mætte, men at også skader, alliker og duer skal have lov at komme til fadet. De kan jo ikke gøre for, at de er, hvad de er. Jeg er ikke fugleracist :0)

  CDs fuglehus ser fint ud. Tillykke med det!

  SvarSlet
 3. PS: hov! Ser lige at Skipper har lagt en kommentar om de store fugle. Hos mig venter de små pænt på, at de er væk igen. Rangordenen hos mig er alliker - skader - alle slags spurve ..... og så skovduerne som trasker rundt og spiser hvad de andre taber. Ligesom solsorten.

  SvarSlet
 4. Uha, den her debat må jeg også blande mig i...

  Det er et meget smukt foderhus, Lisbeth, det kan jeg godt forstå at du faldt for. Det gør jo heller ikke noget at det er holdbart, og man må jo sige at dit første hus holdt godt ud ;o)

  Jeg fodrer også hele året, faktisk syntes jeg at det er om foråret at der er allermest travlhed ved div. fodersteder. Det har taget mig lang tid at finde den rigtige fodermetode, for når man er næsten nabo til en skov med en rågekoloni, så bliver man altså fugleracist!! Duer, alliker mm er høflige småfugle sammenlignet med råger. De lander i flok, er utrolig årvågne og også smukke med deres blanke fjerdragt. Men for f..... hvor kan de raserer ALT. Fedtkugler i net flyver de væk med, foderhuset bliver tømt på minutter og der bliver ikke levnet noget til de små. Ligger der noget i stauderne de kan bruge tramper de blomsterne ned. Jeg beklager men vi har et lidt anstrengt naboforhold :o/
  Foderhuset har jeg dog stadig, men derudover finder jeg diverse foderautomater som kan hænge i træerne og så laver jeg mine egne fedtkugler i de der spiralfiduser, dem kan de trods alt ikke flyve væk med.

  Det blev dælme en lang historie...
  Stor kærlig hilsen fra fugleelskeren- og racisten :o)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud :-)
  Racisme-snakken tror jeg dog, jeg holder mig ude af (men det er jo også nemt nok at sige, når man ikke har naboer som Fru Friis ;-))
  Knus Signe

  SvarSlet
 6. Det er et fint foderhus - dog er jeg på samme linie som fru Friis, men her hos os, er det skaderne, som ikke levner til de små stakler. Det kan jeg altså heller ikke have, og jeg synes ikke det er fugle-racisme for de store fugle er enormt grådige.
  Så jeg har også hegnet vores fuglebur ind.

  SvarSlet
 7. Jeg ønsker meg også et slikt matbrett:) Det er riktig så flott, enkelt og pent:) Men bilka er nok altfor langt unna, sukk...:( Når jeg ser alt claus gjør for bilka, så vil jeg ha bilka her i norge også.... det hadde vært stor glede:) Jeg håper matbrettet ditt blir godt besøkt av mange flotte fjærkledde gjester:)

  SvarSlet
 8. Skipper: jeg tænkte også på at hegne ind, men jeg har foderautomater hængende et par steder og dem kan de store fugle ikke sidde på.
  Nette: jeg har jo set hvor mange fugle du har ( og en lille mus på jorden) så jeg håber her bliver lige så livligt:)
  Fru Friis: jeg forstår udemærket at du ikke gider rågerne og deres raseren:)
  Signe: ja det er et fint hus:)
  Bente: jeg vil lige se om de kan deles så pænt som hos Nette inden jeg sætter hegn om:)
  Linda: vi er meget meget heldige at få så flot et udvalg i Bilka, så jeg kan godt forstå at du ønsker dig en Bilka:)

  SvarSlet
 9. Tillykke med det flotte fuglefoderhus, Lisbet. Sådan et har jeg aldrig set, men det er jo genialt udtænkt :-) Mine foderhuse står et sted, hvor fuglene hurtigt kan søge dækning, når der kommer en rovfugl. Jeg fodrer hele året, og det giver mange glæder - også når små egernunger spiser med og hr. Spætte kommer med sin unge :-)

  SvarSlet
 10. Tak Madame, jeg har også flyttet mit hus hen hvor der er buske som de små kan søge ly i og jeg håber at der vil dukke spætter og egern op. Egern forsvandt desværre herfra for nogle år siden.

  SvarSlet
 11. Det ser dejlig solidt og elegant ud dit nye foderhus og så med kongekrone :-). Finere kan de små fugle da ikke få det.

  Selv sidste år spiste fuglene først for alvor af vores mejsekugler sidst på vinteren. Ja, det var vel nærmest blevet forår. Måske har de bare mere brug for det, når de yngler og så er der på det tidspunkt nok heller ikke flere bær at finde.

  Du kan tiltrække forskellige fugle med forskelligt foder, men det ved du nok ;-)

  Ha´en rigtig god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Det er da et fint foderhus til fuglene, du har fået der, ingen skade til at det er holdbart.
  Med hensyn til rågerne, er det værste så ikke, at de larmer Fru Friis og andre som er generet af dem? Jeg har en gang oplevet en rågekoloni i Haderslev, infernalsk larm hele tiden. Jeg tror da jeg ville blive vanvittig, hvis jeg skulle have sådan en som nabo.

  SvarSlet
 13. Vil lige bakke op om Madames kommentar om, at sætte fordersteder op, hvor de små fugle hurtigt kan søge dækning, og ikke kun vælge et sted man kan se fra vinduerne. Også en god idé at fordele fodringsdimserne rundt om i haven.

  SvarSlet
 14. Det er bare et lækkert foderhus du der har invisteret i - det er mange gode år i det og med patina bliver sikkert bare smukkere år for år (ha ha gik der lige bdr. Olsen i den der?) :o)
  Blev simpelthen så glad over det med de 21 min. - tak Lisbeth, så kan man lidt igen.
  Kh Helle

  SvarSlet
 15. Kære Lisbeth,

  tillykke med din opgradering i fuglehus:o) Hvor er det smukt og enkelt og det passer perfekt ind i din havestemning:o)

  Dine fugle er vist godt og grundigt forkælede. De spiser jo ligefrem af en kongekrone:o) Jo, lidt kongelige har fuglene også lov at være.

  Vi har også utrolig stor glæde af fuglefodringen i vores have. Det er så skønt at sidde og nyde synet af dem fra vinduet. Og kan man så være heldig, at lokke en sjælden gæst til, er der jo ikke et øje tørt.

  Jo ældre man bliver, jo mere sætter man pris på de små glæder i livet.

  Åh ja, vi labber hvert et ekstra minut i os, Lisbeth. Idag syntes jeg virkelig, der var tidlig forårsstemning ude i haven. Lyset i skumringen, den måde fuglene havde skruet lidt mere op for volumenknappen på etc etc for slet ikke at tale om alle de løgvækster, der myldrer op af sorten muld.

  Knus

  SvarSlet
 16. Det er et meget lækkert foderhus, men jeg havde desværre i forvejen :-)
  Jeg fodrer selvfølgelig også, og hér deles de alle fint, men mine værste syndere er også skader. Jeg kan godt forestille mig at råger kan være et problem. Mine har også buske tæt ved som de kan flyve fra og tilbage. Det er så hyggeligt at følge :-)

  SvarSlet
 17. Smukt og enkelt lisbeth....kan godt forstå du slog til nu prisen er lidt mere menneskelig ;0)

  Jeg er sikker på at fuglene kommer til at spise sig tykke og fede hos dig i vinter ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Tillykke med dit nye foderhus. Det er rigtig fin.
  Jeg fodrer havens fugle hele året.

  SvarSlet
 19. Tillykke til fuglene med dit nye foderhus. Jeg har stadig et tudsegammel et, som jeg arvede fra min svigerfar for snart tre år siden. Der findes næsten ikke noget bedre i vintertiden end, at sidde godt tilrette i en god lænestol med en kop te og kigge på fuglene.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 20. Fuglehuse javel.
  Prøv at google olsens fuglehuse.
  Der er noget for enhver smag

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)