Hvid juli

Der har hele sæsonen været sporadisk blomstring i det nye hvide/lysegule/grønne bed, men først nu er det godt vokset til og i fuldt flor. Bedet er rigtig frodigt og flere af planterne vælter i regnvejret, som de nu gør når der er sjusket med opbinding ! Men bedet er så skønt og  jeg er så glad for at jeg etablerede det.
Herfra dominerer Hydrangea Paniculata 'Limelight' som jeg ikke har beskåret og mens jeg venter på at stauderne bliver store har jeg sået hvide valmuer og Cosmos som dækker jorden godt, Cephalaria gigantea(Skælhovede) svæver 2m oppe i luften.
På vej er Echinacea 'White swan' (solhat), Hermerocallis'White Temptation' (daglilje) sammen med almindelig gulerod og hovsa hvad er nu det der blomstrer der i nederste højre hjørne det er da totalt uden for sæsonen?
De helt hvide: 
Hvide liljer, Scabiosa 'Perfecta Weiss', Lathyrus, Gulerodskærm, valmue og Rosen Karen Blixen.

 De lysegule og cremehvide:
Rosa 'The Pilgrim', Achillea millefolium 'Credo', Rosa 'Aïcha', Cephalaria gigantea(Skælhovede), Hydrangea Paniculata 'Limelight' og Hermerocallis'White Temptation' (daglilje)

Desværre er det ikke alle sommerblomster der har klaret sig lige så godt som valmuerne og cosmos og jeg er glad for at der var store portioner frø af Zinnia og solsikkerne i poserne som jeg købte hos Vild med Blomster, for sneglene har taget godt for sig af retterne og de spiser stadig, æv.


Nu har jeg sommerferie og noget af tiden skal gå med at stramme op i haven - hække skal klippes, græskanter stikkes og forhåbentlig vil luft langs hækkene gøre livet trist for de iberiske skovsnegle som i år er kommet længere ind i haven. Jeg samler flittigt hver aften, men jobbet synes rimelig uoverskueligt og jeg hader de bæster.

Jeg skal også rundt og kikke hos jer, jeg synes at her er kommet så mange nye havebloggere og det glæder mig at I lægger til her og tak for jeres søde kommentarer.
Det bliver dejligt at slippe hverdagen jeg trænger gevaldtgt til ferie nu.
Rigtig god weekend til alle:o)

Kommentarer

 1. Sikke mange dejlige og skønne planter du har fået plantet i dit nye bed - jeg kan se det smukke syn for mig, når det rigtigt vokser til - det bliver rigtig godt :-)

  Jeg kan kun give dig ret i, at dræbersnegle er rigtig klamme og ulækre. Jeg samler hver morgen og aften, men ikke i mængder som virker uoverskuelige. Men til aften fandt jeg ikke mindre end ni af dem i én dahlia - yakk :-/

  SvarSlet
 2. Susanne: Tak:) Jeg har kun dahlia i krukker i år og selv om de står ved bedet er der (7-9-13) ikke snegle i. Det samme gælder Tagetes Creme Vanilla. Jeg havde derimod omplantet en Claus Dalby valmue med succes, dog fandt jeg 11 dræbersnegle og 1 vinbjergsnegl på samme plante dagen efter - helt extremt!

  SvarSlet
 3. Hej

  Det er nogle rigtig flotte farvesammensætninger. Vi arbejder også med et hvidt bed.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 4. Det er et fint bed med hvide og gule planter.
  Men sneglene kan vi godt undvære, synd at de trives så godt med alt det vand vi får. Vi må bare blive ved med at bekrige dem, selvom det er et træls job.

  SvarSlet
 5. Det er nogle dejlige planter du viser her. Jeg har også en Limelight. Den er dog langt fra at blomstre endnu, men jeg beskar den også noget i foråret.Jeg har indtil videre været forskånet for snegle, men Martin sagde lige i dag at han havde set nogle i haven. Øv, øv de er bare så klamme.

  SvarSlet
 6. I love the idea of a white bed in the garden - when the moon is high I can see all the white Canterbury bells and I wish I'd planted other white flowers. I hope you continue to enjoy your summer, despite the slug collecting!

  SvarSlet
 7. Flot det hvide bed!
  Jeg havde det sådan sidste år med »dræberne«. Jeg satte kopper med øl ud - og de druknede sig selv -altså de iberiske snegle. Brugte også sneglegift i starten af sæsonen. I år er jeg så næste fri for dem uden hus, så det må have hjulpet, det jeg gjorde sidste år!
  Har kun mødt enkelte og de får hælen!!

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth, hvor er det bare blevet skønt. Jeg så det jo kun i bælragende mørke og selv der var det flot :-D
  Jeg blev også lidt træt af de slimede bæster - Astas, stjerneskærm og Dahliaer var hullede som en si :( Så der måtte lidt baskere metoder til!
  K. Gro

  SvarSlet
 9. Fantastisk flot Limelight, du har der - det er en af mine absolutte favoritter. Min er 2 år gammel, så der er en bid vej til den når samme størrelse som din! De er bare så smukke. Jeg er også i krig med et bed i de farver. Mine zinnia er kun 5 cm høje nu, jeg tvivler på de når at blive til noget i år, øv... også selvom de har fred for sneglene - de er væk i år, vi har ellers haft rigeligt!

  SvarSlet
 10. God ferie.
  Dejligt at få ekstra tid i haven, og pusle lidt ekstra.
  Flotte blomstre du kan præstere.

  SvarSlet
 11. Sikke en masse skønne planter du har samlet i det bed. Jeg tror det bliver vildt flot, når det rigtigt vokser til.
  Din Limelight er fantastisk flot :-)
  Øv ja, de dumme slimede dyr. Jeg samler og samler også. Vi trænger til en tørkeperiode snart som kan tage livet af nogle af bæsterne.
  Hilsen Hanne
  http://hanneihaven.blogspot.com

  SvarSlet
 12. hej lisbeth..fantastiske billeder,,og farver.kan godt forstå du er træt af de snegle,,her syntes de også at være umulige at stoppe fast arbejde..god sommer til dig
  Diana

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth

  Hvor er det fine, sarte blomster du viser.

  Tak for din hilsen og kommentar. Det var hyggeligt at have besøg af jer og dejligt at høre, at turen var så vellykket.

  Kh Inger og Jørn

  SvarSlet
 14. Hvor er det dog et smukt bed du har lavet, det kan jeg sandelig godt forstå du nyder, en masse skønne planter du har fået plads til.

  Det der med opbindning kan altså godt snyde ind imellem. Fx vidste jeg ikke at spydverbena knækker som tændstikker helt nede ved roden til trods for de står så flot og strunk, - men det ved jeg så nu... ;o/

  Rigtig god ferie :o)

  SvarSlet
 15. Det er så smukt at være på tur rundt med dig i din have, Lisbeth! Dejligt at du har sommerferie nu og får tid til at dyrke din passion for haven mere intenst. Jeg slår følge i jobbet med at gøre livet trist for de iberiske skovsnegle og er netop begyndt at samle ind både morgen og aften.
  Ha' en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 16. Super skønne farver:) lige noget for mig. Og jeg har jo selv lige anlagt et måneskinsbed, som arter sig rigtig fint. Anne Gine

  SvarSlet
 17. Hvor er dit bed blevet super flot. Mine kæmpe skældhoved er desværre allerede afblomstret, det er en rigtig dejlig plante.
  Jeg har 7-9-13 ikke set skyggen af iberiske snegle i min have, men det er nok kun et spørgsmål om tid, desværre.
  Forsat god ferie
  Annette

  SvarSlet
 18. How pretty all of your white flowers are. It looks like the snail made some damage...very naughty! I introduced Decolette snails to my garden and now I don't have any of the damaging kinds...the resident opossums help too.

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth,
  Det ser ganske enkelt forrygende ud. Har selv lige købt 3 "Limelight" og plantet dem bag væksthuset. Jeg tror det bliver en flot udsigt.
  Har selv en uge tilbage af ferien, men holder 3 uger til august, så der bliver forhåbentlig masser af havevejr.
  Rigtig god ferie.

  SvarSlet
 20. Skøøøøøøøøøøne billeder og de hvide/creme planter er så flotte. Limeligh er også en af mine favoriter og Karen Blixen er så smuk.
  Godt du har ferie, men vejret kunne godt være bedre.
  I har da fået utroligt meget vand der over i storkøbenhavns området.
  Vi har også haft regn i lang tid og de lover ikke godt for næste uge heller.
  Håber at du trods alt nyder at holde fri, heldigvis er der mange ting man kan hygge sig med inde også..:-)

  Rigtig god ny uge fra din navnesøster oppe i nord.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 21. Ja, det må være spændende at se bedet i blomst i dets første sæson og se drømmen blive til virkelighed. Det ser rigtig smukt ud med de planter du har fundet til bedet og som ses i collagerne.
  Rigtig god sommerferie - hilsner fra Berit

  SvarSlet
 22. Du tager nogle fantastiske billeder, og ved din blog nyder jeg især, at du er så flink til at skrive blomsternes navne underneden.
  Venligst
  KL

  SvarSlet
 23. Det ser vidunderligt ud - lige præcist gul-hvide bede elsker jeg (som måske de eneste tone-i-tone bede) - meget inspirerende indlæg :-)

  SvarSlet
 24. Meget flot sammensætning, du der har præsteret. *Klap klap* hvor flot. De forbistrede snegle har også gnasket og ædt mange planter hos mig i år. Både dahlia, valmuer, lupiner osv. Sikken fest de har haft!

  Vejret er noget bras, men det kan vi jo ikke gøre noget ved.

  SvarSlet
 25. Smukke harmoniske bede søde Lisbeth - virkelig godt for ferieøjet, når ro og slowmotion indfinder sig.

  Ja, det kan være svært at nå rundt på havevandringen i blogland til hverdag......men godt at der indi mellem er lidt åndehuller hvor roen og tiden foran computeren kan flyde.......som i dag i øs-pøs-regnvejr ;0)

  Knus og rigtig god ferie du skønne
  Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)