fredag den 11. juni 2010

Engblomme

Et af de første blomsternavne jeg lærte at kende var engblomme, et dejligt navn. Jeg fik min første blomsterbog da jeg var 9 år og her stod om forskellige blomster i skoven, på engen o.s.v.  Jeg læste ikke al teksten, men nøjedes med at se på tegningerne og læse blomsternavnene og Engblomme var min favorit.

Hvor er jeg glad for at havebøger af idag indeholder masser af farvefotos.

I de sidste 3 uger har jeg dagligt glædet mig over Engblommen eller Trollius 'Alabaster' som står i mit skyggebed og jeg er ikke i tvivl, jeg skal have flere af den. Min barndoms Engblomme var meget mørkere gul, men denne som jeg første gang så i Claus Dalbys fantastiske bog "Den levende have" for år tilbage, er helt og aldeles skøn! Ha' en rigtig dejlig weekend!

10 kommentarer:

 1. Smuk farve på den engblomme.Jeg husker englommer som mørkere gul også..:-)
  Nu dufter hele huset af lækker mad, så nu varer det nok ikke længe før vi skal spise fødseldags-middag.
  Jeg deler jo hus med min yngste datter og svigersøn (fødseldagsbarnet).
  Jeg har min egen lejlighed på 1.sal og all dejlig duft stiger lige op til mig..hihi...:-o)

  God weekend til trods for regnvejret.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Fantastisk Lisbeth......hvor
  sjovt med sådan en tur ned af memory-lane med bogen i din hånd. Kan godt forstå du er forelsket i engblommen de er skønne og den farve du der har er smuk :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Hei Lisbeth!
  Så koselig med kommentar fra deg.
  Skjønner du har vært glad i blomster og hage siden du var liten jente, og hatt det i deg hele livet. Helt motsatt fra meg som først i voksen alder oppdaget gleden og skjønnheten med planter og blomster.
  Koste meg med innlegget under også med morgenbilder fra hagen din. Helt fantastisk så det ut, Lisbeth!!! Veldig moro og inspirerende!
  Ha en god helg du også. :)
  Klem Trine

  SvarSlet
 4. Så nydelig denne blomsten var- her hos oss kaller vi den for "Ballblom". Fargen på denne var helt skjønn- navnet er notert så håper jeg bare at jeg kan finne den. Jeg har også sett en hvit variant- men den var desverre utsolgt da jeg skulle bestille den- så den står fortsatt på min ønskeliste.
  Koselig blogg du har- hit kommer jeg gjerne igjen.
  Ønsker deg en fin fredagskveld og en god helg!
  Klem fra Monica

  SvarSlet
 5. I have tried to find a translation for Trollius but can't find one. I will have to look in my encyclopedia to find out what this flower is - very pretty!

  SvarSlet
 6. Underbar färg på smörbollen (inte alls så vackert namn på svenska). Jag förstår att du har en särskilt förkärlek till dessa blommor med så fina barndomsminnen!
  Eva

  SvarSlet
 7. Trollius er velegnet til at stå i skyggebede og i fugtige områder og denne lyse gule fanger blikket mellem alt det grønne nu - de er bare så søde og enkle:)
  There is a fine decription at this link http://www.backyardgardener.com/plantname/pda_daac.html - as you can see Trollius is a nice addition to pond or stream margin:)

  SvarSlet
 8. Thank you for that website. I'll ask at the garden centre. I see that Trollius is from the Ranunculaceae family. We have these plants, but they must be another cultivar as they only bloom in very early spring. We have two large woodland ponds and I think that this plant would be a beautiful addition.

  SvarSlet
 9. Engblomme er også med i mine barndomsminder, husker den tydeligt fra vores leg på engen i det sydfynske. Så smuk! God søndag til dig.

  SvarSlet
 10. Åh den så jeg på " Mit hjem mit slot", fortryder nu jeg ikke købte den. Smuk farve,
  Annette

  SvarSlet

Tusind tak fordi du tager dig tid til at lægge en kommentar hos mig:o)

You might also like:

Related Posts with Thumbnails